Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρακτικές επιλογής ανθρώπων μπορεί να στοιχίσουν και ζωές

Το μεγάλο λάθος του Παυλόπουλου

Αφορμής δοθείσης του θανάτου του 16χρονου νέου στα Εξάρχεια, ανακινείται ένα μείζον θέμα, που αφορά τις προσλήψεις και την γενικότερη είσοδο σε ειδικά σώματα ασφαλείας (και όχι μόνο) και τα κριτήρια που τίθενται προκειμένου να ικανοποιηθούν προσλήψεις σε ευαίσθητους χώρους «ειδικής» εργασίας.
Η ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών (και προσωπική του κυρίου Παυλόπουλου), καθώς και των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Άμυνας, είναι τεράστια. Οφείλουν να σταματήσουν το υπάρχον καθεστώς επιλογής προσωπικού μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων και να αλλάξουν άρδην τον τρόπο εισαγωγής σε «ευαίσθητες» υπηρεσίες, όπου τα προσόντα των εργαζομένων σε αυτές δεν έχουν να κάνουν με την βαθμολογία στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου.
Συγκεκριμένου τύπου εργασίες απαιτούν και συγκεκριμένων ικανοτήτων ανθρώπους, που και κατάλληλα εκπαιδευμένοι θα είναι, αλλά και θα έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να κινούνται και να αντιδρούν με βάση την λογική και την εκπαίδευσή τους ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ευθύνη τεράστια των υπουργείων αυτών (και ιδιαίτερα του κυρίου Παυλόπουλου) είναι να σταματήσει η επιλογή με βάση τις κομματικές πεποιθήσεις ή με βάση τους γνωστούς επί των επιτροπών που κατά καιρούς στήνονται για να κάνουν «συνεντεύξεις». Η πρακτική αυτή ΔΕΝ αποδίδει, οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι πλέον έξω φρενών και ο υπουργός ασχολείται με τους καθηγητές πανεπιστημίων, επειδή δεν θέλει να χαθεί από τον χώρο (φροντίζει ο άνθρωπος να μην χάσει τις επαφές του, γιατί κανείς δεν του εγγυάται ότι και αύριο θα είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία).
Ερωτάται ο κύριος Παυλόπουλος:
Πότε λειτουργήσατε αντικειμενικά στην επιλογή προσώπων;
Έχετε αλλάξει, και κατά πόσο, τον τρόπο εκπαίδευσης ειδικών στελεχών;
Την απάντηση δεν την περιμένει το ιστολόγιο, αλλά ζητείται από τον κύριο Παυλόπουλο και τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Άμυνας, να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη και να απαντήσουν κοιτώντας το είδωλό τους…
Οι ένοχοι, που πρόκειται να τιμωρηθούν παραδειγματικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, δεν είναι οι εκτελεστές, αλλά οι υπεύθυνοι υπουργοί που τους μετέτρεψαν σε δολοφόνους, επειδή τους έκριναν ικανούς. Η πολιτική της επιλογής προσωπικού, οι εμπνευστές της, οι σημερινοί εκπρόσωποι και οι υποστηρικτές της, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά κύριε Παυλόπουλε…
Αλλά μάλλον αυτό είναι αδύνατον… Πώς να τιμωρήσετε άραγε τον εαυτό σας; Καλά τα λογίδρια, αλλά οι εσωτερικές υποθέσεις μίας χώρας δεν θέλουν ακαδημαϊκούς… ανθρώπους που μπαίνουν στη φωτιά χρειάζονται κι εσείς δυστυχώς στερείτε τη χώρα από αυτούς τους ανθρώπους…
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Αλήθεια, κύριε Παυλόπουλε, κοιμάστε ήσυχος τα βράδια;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]