Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές Παραβιάσεις: Εναέριες και πολιτικές...


Χαμηλή πτήση πάνω από

το Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν

4 Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προκλητική πτήση μόλις 65 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι έκαναν χθες 4 τουρκικά Φάντομ (F-4)!

Η νέας μορφής πρόκληση που εφαρμόζουν συστηματικά οι Τούρκοι από τις αρχές του 2007 προβληματίζει το ελληνικό Πεντάγωνο εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα στην Άγκυρα σε τρεις εβδομάδες.

Συνολικά χθες στο Αιγαίο μπήκαν 18 τουρκικά F-16 και F-4, δέκα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Έκαναν στο πλαίσιο άσκησης 9 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και έγιναν δύο εμπλοκές. Σήμερα έχει προγραμματιστεί και νέα άσκηση (έρευνας και διάσωσης).

Τουρκία: Αίτημα στήριξης

μετά... παραβιάσεων

Η τουρκική πλευρά προσδοκούσε ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου, με τη Σλοβενία να ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. θα υπήρχε ευκαιρία βελτίωσης της προοπτικής πλήρους ένταξης, ωστόσο η προσδοκία δεν επιβεβαιώθηκε. Οι δύο υπουργοί θα βρεθούν εκεί για τις εργασίες της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης.Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Μπαμπατσάν. Πάντως, λίγες ώρες μετά την αποδοχή του αιτήματος Μπαμπατσάν για συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη, στο Αιγαίο εκδηλωνόταν για μία ακόμη φορά η τουρκική προκλητικότητα. Εκτιμάται ότι η Τουρκία ανησυχεί για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκή προοπτική της κατά το επόμενο εξάμηνο, οπότε την προεδρία της Ε.Ε. θα αναλάβει η Γαλλία.
Την επιβεβαίωση της ελληνικής στήριξης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αναμένεται να ζητήσει από την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο Τούρκος ομόλογός της, Αλί Μπαμπατσάν, στη συνάντησή τους σήμερα στο Στραβούργο.
Τρεις σχηματισμοί, αποτελούμενοι από 18 αεροσκάφη, προέβησαν σε 5 παραβάσεις και 9 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σχηματισμός 4 αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση σε ύψος 200 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι.
Σε σχέση με το αίτημα της Αγκυρας για τη συνάντηση των δύο υπουργών, όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές, το προσεχές διάστημα η Τουρκία αναμένεται να επιδιώξει την εκδήλωση στήριξης στην πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε., από όσες περισσότερες χώρες μπορεί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Νικολά Σαρκοζί, έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί υπέρ μιας ειδικής σχέσης Τουρκίας - Ε.Ε. αντιτιθέμενος στην προοπτική πλήρους ένταξης. Ετσι, η Αγκυρα θα ήθελε να προλάβει ενέργειες που θα οδηγήσουν σε διολίσθηση της προοπτικής πλήρους ένταξης σε καθεστώς ειδικής σχέσης.
Οπως επισημαίνει πηγή του ΥΠΕΞ, η ελληνική θέση παραμένει στο πλαίσιο «πλήρης προσαρμογή - πλήρης ένταξη».

Πάντως, εάν σχολιάσουμε αυτές τις δύο συνδεδεμένες ειδήσεις, πρέπει να πούμε πως η Ελλάδα, μετά τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας (όσον αφορά τις παραβιάσεις), έχει αποκτήσει ένα ακόμη "όπλο" για να τις αντιμετωπίσει.
Η συχνότητα και η πυκνότητα των παραβιάσεων στον Ελληνικό εναέριο χώρο και ιδιαίτερα επάνω από κατοικημένες περιοχές (νησιά) πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Όλοι οι πολίτες (και ιδιαίτερα οι πιτσιρικάδες) μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή αυτών των πτήσεων και με λίγη τύχη μπορούν να κατορθώσουν και την κατάρριψη τουρκικών μαχητικών.
Η χρήση μπαλονιών, ναι, μπαλονιών(!!!) ενδείκνυται λοιπόν, απέναντι στα Τουρκικά μαχητικά, που πετούν σε πυκνούς σχηματισμούς και πολύ χαμηλά επάνω από Ελληνικά εδάφη...
Έλεος.... έλεος... εσείς των υπουργείων Ενόπλων Δυνάμεων και Εξωτερικών, σταματήστε τον ενδοτισμό και περάστε σε πρακτικές και τακτικές "επιθετικές", κόβοντας επιτέλους αυτό το "σούρτα-φέρτα" των Τούρκων πάνω από τα κεφάλια μας. Αλλιώς, σας βλέπω, άλλου είδους "βόμβες" να πέφτουν στα δικά σας κεφάλια...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]