Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρέθηκα με όλους αυτούς που κυνηγάνε το χρήμα και την δόξα μέσα από την ενημέρωση

Δεν αντέχω άλλο
γκαιμπελισμό!

Διαπιστώνω πως ο χώρος των blogs έχει στην κυριολεξία κατακλυσθεί από δημοσιογράφους. Γνωστούς και αγνώστους. Μικρούς και μεγάλους. παιδιά και γέρους.

Δεν απορώ γιατί ήρθαν ΚΑΙ εδώ!

  • Για να θολώσουν και το εδώ τοπίο.
  • Για να ενσπείρουν τις αμφιβολίες.
  • Για να διαδώσουν κι εδώ τις ιδέες (βλέπε συμφέροντα) των εργοδοτών τους.
  • Για να μπορέσουν να δείξουν στον αρχισυντάκτη τους πως ξέρουν να καθοδηγούν τις απόψεις, να δημιουργούν ειδήσεις, να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίως θέματα.

Και όλα αυτά, για να πάρουν μία καλύτερη θέση, έναν καλύτερο μισθό ή για να έχουν το άλλοθι πως αυτοί δεν ανήκουν στον ενσκύψαντς στην εξουσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας!!!

  • Κυνηγούν την αποκλειστικότητα της είδησης ακόμη κι εδώ μέσα.
  • Κυνηγούν την αποκλειστικότητα της σκέψης και στο διαδίκτυο. Αγνοώντας ότι ο κυβερνοχώρος κυβερνάται από τους ίδιους τους κατοίκους του.

Δεν έχω να πω πολλά. Αλλά η δόξα, οι τιμές και τα πλούτη αποδίδονται έξω από αυτό τον χώρο. Σταματήστε να βρωμίζετε με την παρουσία σας τα blogs. Σταματήστε να προσπαθείτε να τα κάνετε χώρους προσωπικής ανάδειξης και ανέλιξής σας στο δημοσιογραφικό σύστημα.

Και μιλάω ξεκάθαρα για εκείνους που ανερυθρίαστα το έχουν επιχειρήσει και το επιχειρούν καθημερινά αυτό. Αναφέρομαι σε δημοσιογραφάκια της σειράς, που δημιουργούν ένα blog για να μεταφέρουν τα πεταμένα αποκόμματα των ειδήσεων της εφημερίδας στην οποία «εργάζονται» ή στην άλλη (και χειρότερη) περίπτωση, δημοσιογραφίσκους που θέλοντας να εντυπωσιάσουν τους προϊσταμένους τους προσπαθούν να εφαρμόσουν στην πράξη μεθόδους γκαιμπελισμού, «διαρρέοντας» (την μία ημέρα) ειδήσεις (ανώνυμα) και με μοφή απλής πρότασης και την επομένη επανέρχονται για να σχολιάσουν και να υποστηρίξουν το αληθές της «είδησης» και να «χτίσουν» σειρά ρεπορτάζ και άρθρων γύρω από το (ουσιαστικά ανύπαρκτο) θέμα. Αυτό γίνεται όταν δημιουργούνται ειδήσεις και όλοι κατανοούμε την σοβαρότητά του.

Σε αυτούς νιώθω την ανάγκη να κλείσω την πόρτα της επικοινωνίας μου. Και τους την κλείνω οριστικά. Επικοινωνία σημαίνει αμφίδρομη σχέση και όχι μονόδρομη και πλήρως κατευθυνόμενη… Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός στους επίδοξους «εξουσιαστές» του δημόσιου βίου της χώρας που έχουν την εντύπωση πως είτε με το μικρόφωνο είτε από το πληκτρολόγιό τους μπορούν να επηρεάσουν τον (σκεπτόμενο) Έλληνα πολίτη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]