Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν γενική κατάρρευση με όχημα την πτώχευση της Ελλάδας


Τί συμβαίνει στην Ελλάδα; Τί συμβαίνει στην Ευρώπη; Πώς είναι δυνατόν ο ισχυρότερος νομισματικός μηχανισμός να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα; Ποιοί επιδιώκουν τι, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μία βίαιη πτώχευση;

Μία σειρά από γεγονότα, δημοσιεύματα και δηλώσεις προδίδουν το μεγάλο σχέδιο της ανατροπής των πάντων στην Ευρώπη και του πειθαναγκασμού μίας σειράς κρατών να απωλέσουν την εθνική τους κυριαρχία και την οικονομική τους ανεξαρτησία, να εξαναγκάσουν στην μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών τους και να λειτουργήσουν ως προπαρασκευαστές της εφαρμογής της Νέας Τάξης στην γηραιά ήπειρο.
Τρισέ: "Η Ευρώπη θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομισματική ένωσή της δίνοντας στους ευρωπαίους πολιτικούς την εξουσία να κηρύσσουν σε χρεοκοπία ένα κράτος και να αναλαμβάνουν τη δημοσιονομική πολιτική του", δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ..." (διαβάστε εδώ)

Υποβάθμισε άλλες 16 ισπανικές τράπεζες η Moody’s! (διαβάστε εδώ)

Η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην κλίμακα CCC είναι μια άκρως αρνητική εξέλιξη καθώς προεξοφλεί αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας – Πλησιάζει το 90% το haircut των νέων ομολόγων (διαβάστε εδώ)
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Τον χορό όμως στη δημιουργία αυτού του κλίματος τον έχουν οι Financial Times (διαβάστε εδώ) της Νέας Υόρκης, που εδώ και καιρό προσπαθούν μέσω δημοσιευμάτων να ωθήσουν κυρίως τους Έλληνες σε μία βίαιη ανατροπή της παρούσας πολιτικής σκηνής. Σε ένα σημείο του πρόσφατου επίμαχου άρθρου που προετοιμάζει το σκηνικό, γράφεται:
"Ας δούμε τι θα σήμαινε (μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ)...
Η διακοπή της εξωτερικής χρηματοδότησης θα προκαλούσε άτακτη κατάρρευση. Η κυβέρνηση θα χρεοκοπούσε. Η ΕΚΤ θα έκρινε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αποτελούν πλεον καλή εγγύηση και δεν θα λειτουργούσε ως δανειστής έσχατης ανάγκης. Θα ακολουθούσαν μαζικές τραπεζικές αναλήψεις. Η Αθήνα θα επέβαλε ελέγχους κεφαλαίου, θα εισήγαγε νέο νόμισμα, θα άλλαζε ονομαστικοποίηση στα εγχώρια συμβόλαια και θα κήρυττε στάση πληρωμών στα εξωτερικά συμβόλαια σε ευρώ.
Αυτό σημαίνει χάος. Οι απλήρωτοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί δύσκολα θα κρατούσαν την τάξη. Θα ξεσπούσαν ταραχές και λεηλασίες. Θα μπορούσε να ξεσπάσει και πραξικόπημα ή εμφύλιος. Το νέο νόμισμα θα υφίστατο υποτιμήσεις και ο πληθωρισμός θα εκτινασσόταν.
Μεσοπρόθεσμα όμως, θα μπορούσε να αποκατασταθεί η τάξη. Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα κατόρθωνε να θέσει υπό έλεγχο το δημοσιονομικό της έλλειμμα, που δεν είναι απίθανο αφού το ΔΝΤ προβλεπει πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ φέτος. Ας υποθέσουμε ότι οι εξαγωγείς ξανάβρισκαν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ. Τότε, όπως ισχυρίζεται ο κ. Arvind Subramanian του αμερικανικού Peterson Institute for International Economics, η Ελλάδα θα απολάμβανε μια εύρωστη, αν και μάλλον πρόσκαιρη, άνθιση.
Ας υποθέσουμε ότι δεν γίνονται αυτές οι προσπάθειες και η ευρωζώνη διαλύεται. Ο κ. Cliffe πιστεύει ότι οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, ακόμη και για την Γερμανία. Προβλέπει «βαθιά ύφεση σε όλη την ευρωζώνη, που θα παρασύρει την παγκόσμια οικονομια. Στην ευρωζώνη η παραγωγή θα μειωθεί από 7% στην Γερμανία μέχρι 13% στην Ελλάδα». Ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στην περιφέρεια και στον «πυρήνα» θα εγκατασταθεί ο αποπληθωρισμός. Θα είναι φοβερά επίπονο για ολους.
Η ανάλυση αυτή ίσως μάλιστα είναι πολύ αισιόδοξη στην αποτίμηση των επιπτώσεων της απόλυτης διάλυσης. Θα ενεργοποιηθούν πανίσχυροι μηχανισμοί…
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η πίεση (ιδιαίτερα προς την Ελλάδα) αυτή τη στιγμή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού αποτελεί το πιό ευαίσθητο σημείο για να ξεκινήσει η διαδικασία άλωσης ολόκλήρων κρατών. Έτσι, διαβάζουμε πως Το ΔΝΤ δε συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση – Η τρόικα διακόπτει κάθε επαφή με την Ελλάδα έως τις εκλογές , και αρχίζουμε πλέον να κατανοούμε πως οι "φίλοι", οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοι" ουδόλως ενδαφέρονται για την διάσωση της χώρας. Ίσως μάλιστα να είναι και ιδιαίτερα εκνευρισμένοι προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν αντέδρασε όπως φυσιολογικά (λόγω του μεσογειακού του ταμπεραμένου) θα όφειλε να είχε αντιδράσει.

Ήδη, τακτικές πίεσης ασκούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με πρώτη στην σειρά (μετά την Ελλάδα) την Ισπανία. Φυσικά, για να μην γίνει αντιληπτό το συγκεκριμένο σχέδιο, ακολουθείται διαφορετική σειρά στην άσκηση μέτρων πίεσης. Σε μια χώρα αρχίζουν με τα spreads, μετά μνημόνιο, σκληρή λιτότητα, και μετά παράδοση της πολιτικής εξουσίας και εθν. κυριαρχίας (Ελλάδα). Σε άλλες χώρες, με πιο πολλές "αντιστάσεις", δεν αρχίζουν με μνημόνιο, αλλά αφού γονατίσουν την χώρα και το φρόνημα του λαού της από τις υποβαθμίσεις, τα spreads και την λιτότητα, τότε τους στήνουν μια χρεοκοπία και τους αναγκάζουν να υπογράψουν μνημόνιο.

Οι χρεοκοπίες θα έχουν ως τελικό στόχο την παράδοση της οικονομικής και πολιτικής (φυσικά και κάθε άλλης) εξουσίας εξ ολοκλήρου σε αυτούς, ακόμα και από χώρες σχετικά ισχυρές, μέσω μνημονίων.

Το 4ο Ράιχ, λοιπόν, είναι εδώ... Εκτός αν κάποιος άλλος προλάβει και χαλάσει την δουλειά στην Μέρκελ και σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Μιλάμε για παντελώς άχρηστο ποιμένα.
    Δεν εξηγείται διαφορετικά.

    Αυτήν τη δύσκολη ώρα ο υποτιθέμενος αρχιδούλος του Θεού "αναρωτιέται" κι αυτός αν "Υπάρχει" Θεός.

    Τον "αμφισβητεί", όπως είπε σε ένα αγνό ακροατήριο μικρών παιδιών.
    Πέραν του ότι οι ώρες δεν είναι κατάλληλες για αμπελοφιλοσοφίες, αγνοεί και το πολύ απλό ...

    Αμφισβητεί κι αναρωτιέται ένας νέος, ο οποίος πρέπει να πάρει αποφάσεις στη ζωή του και όχι ένας γέρος, ο οποίος έχει κάνει οριστικές επιλογές στη ζωή του.

    Όποιος έχει αυτές τις αμφιβολίες, δεν μπορεί να είναι δούλος του Θεού ...
    Παραιτείται και πάει στα "τσακίδια".

    -------------------
    fnous-ΕΑΜ β'-Η Ελλάδα ανάμεσα στις μάγισσες του σάλεμ.

    http://www.youtube.com/watch?v=tRKHD9Dvek8&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ιδιωτικό τομέα κανουν πως και πως για να ενταχθούν στον άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (παύση πληρωμών του οφειλέτη με βάση απλώς και επαπειλούμενη αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων!) γιά να "φορτώσουν" και ζημίες στους πιστωτές...εδώ τώρα πρέπει να κοπούν τα κοστούμια όπως τα αρχικά πατρόν; Τι θα πη θα πτωχεύσουμε! αφού πτωχευμένοι είμαστε εδώ και 2 χρόνια για να μη πούμε 20! Ο πτωχευμένος την πτώχευση δεν τη φοβάται, απεναντίας.
    Αυτή η γενιά που επτώχευσε την χώρα φτύνοντας τον κόπο της προηγούμενης και υποθηκεύοντας το μέλλον της επόμενης οφείλει τουλάχιστον να υποστή τα επίχειρα των "πράξεων" της..ας περάσει με λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιοςςςς...
      να ψοφισει η κατσικα του γειτονα..
      καπως ετσι φιλαρακο αρχιζουν οι εμφυλιοι πολεμοι..
      με γεια τα μυαλα σου!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τα παιδιά μας να μη ψοφήσουν στο εξωτερικό σαν γκαστερμπάιτερ!

      Διαγραφή
  3. Γνωστό είναι οτι όλα αυτά τα προκαλεί η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και βασικά οι κρυπτόμενοι και καθοδηγούντες αυτή.
    "Αυτοί" έχουν όλα τα λεφτά του κόσμου, δεν τους χρειάζονται τα ψίχουλα της΅Ελλάδας.
    Άλλος είναι ο σκοπός τους, άρχισαν από την Ελλάδα, που βρήκαν εύκολους τους προδότες ΓΑΠ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες και θα συνεχίσουν, άμεσα στα άλλα κράτη μέχρι να τα διαλύσουν, ώστε να εγκαταστήσουν την παγκόσμια κυβέρνηση, που είναι και ο στόχος τους, δικαιολογούμενοι ότι α "αυτοί" θα φέρουν την παγκόσμια ευημερία.
    Επί του παρόντος χρησιμοποιούν σαν πολιορκητικό κριό την ηλίθια και μη αντιλαμβανόμενη του τι πραγματικά παίζεταιΓερμανία,με τους αδαείς καθοδηγούμενους Γερμανούς (οχι βέβαια Μερκελ-Σόιμπλε κλπ που είναι αναλώσιμα τσιράκια τους) η οποία θα είναι και αυτή άμεσο θύμα τους.
    Ισως ακόμη τολο σχέδιο, είναι σε πειραματικό στάδιο, για να μετρήσουν πιθανές παρενέργειες......
    Πως μπορεί ίσως αυτό να αποφευχθεί ?
    Πιθανά με ομοψυχία, αντίδραση των Λαών, στροφή τους Ανατολικά και κατάργηση του βλακώδους "ανήκομεν εις την Δύση".
    Ίδωμεν, επί του παρόντος εμείς κινδυνεύουμε άμεσα και πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα, ίσως με κάθε κόστος, ώστε να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση.
    Έτσι έκαναν πάντα σε παγκόσμιους κινδύνους, οι Έλληνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμος 3.54 18/5/12

    "στροφή τους προς τα ανατολικά"
    Μα με την κατάρρευση της Σ.Ένωσης δεν πήραν όσοι μπορούσαν λεφτά απο τα κρατικά ταμεία και έφυγαν απο την χώρα και άφησαν πίσω τους ανείπωτη φτώχεια; Και μεγάλο μέρος των φτωχών που έμειναν μεταναστες πια κατεκλεισαν και την Ευρώπη με αποτέλεσμα να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, αλλα και ταυτόχρονα καταστρέφοντας τα ημερομίσθια των χωρών της φιλοξενίας τους αφου οντες χωρις επιλογη δούλευαν όπου και όσο εύρισκαν.
    Άραγε η παγκοσμιοποίηση άρχισε απο την κατάρρευση της Σ.Ένωσης απο τα ίδια κέντρα που προκάλεσαν την κατάρρευση της ΕΕ;
    Αν έχουν έστω και μια δόση αλήθειας οι υποψίες του φτωχού μου του μυαλού, τοτε που υπάρχει ελπίδα για όλους τους φτωχούς της γης; Είναι πραγματικά τρομακτικό και μόνο να το σκεφτεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄΄Το 4ο Ράιχ, λοιπόν, είναι εδώ...΄΄ Πόσο δίκαιο έχεις Κωνσταντίνε! Εκμεταλλεύτηκε άριστα το σκοτάδι της νύκτας και με ύπουλα , αθόρυβα , παραπλανητικά βήματα κατόρθωσε και μπήκε μέσα στο σπίτι μας. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει το στόχο του , που ήταν να μας συλλάβει κοιμώμενους και να μας σκοτώσει , για να θρονιαστεί σαν ιδιοκτήτης στο σπίτι μας. Ξυπνήσαμε αργά ομολογώ , αλλά έγκαιρα και τώρα ότι είναι να κάνει θα το κάνει στο φως που ανάψαμε. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι το φως διαλύει το σκοτάδι , μειώνει τους φόβους , τρομάζει τα φαντάσματα. Βοηθάει και εμάς να αντιληφθούμε ότι ο ΄΄ Βασιλιάς είναι γυμνός ΄΄ , αλλά και τους ύπόλοιπους παρατηρητές ότι ΄΄ Καλό το παραμύθι , αλλά δεν έχει δράκο ΄΄. Μια περιήγηση στην ειδησεογραφία γύρω από τις σκέψεις ( sic ) της πρακτόρισσας της Στάζι περί δημοψηφίσματος και την άκομψη προσπάθειάς της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ( πρόσεξες ότι οι εγχώριοι υποστηριχτές της , την έδωσαν στεγνά , με πρώτο τον συνομιλητή της στο τηλέφωνο ;) , θα καταδείξει ότι βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση , γι' αυτό και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο , λάθη που τους αποκαλύπτουν. Ξέρω ότι τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα , αλλά ΄΄ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται ΄΄. Να είστε καλά. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπάμαι Κωνσταντίνε, αλλά διαφωνώ.

    Αρθρα σαν αυτό που αναφέρεις, προσπαθούν απλώς να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες.

    Το απόσπασμα του άρθρου που εξηγεί τι θα ππάθουμε αν πάμε σε δραχμή, είναι εντελώς ανυπόστατο, κυρίως επειδή δε λαμβάνει υπ' όψη το γεγονός ότι αν βγούμε από το ευρώ, δε θα χρωστάμε τίποτα, αφού δε θα αναγνωρίσουμε κανένα χρέος πλέον.

    Δε νομίζω οτι ετοιμάζουν καμία κατάρρευση. Να μας τρομοκρατήσουν προσπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον φίλο 9.17μμ
    Ναί έχεις δίκιο μετά την κατάρρευση της Σ.Ένωσης οι κομματικοί εγκάθετοι κουμουνιστές άρπαξαν ότι μπορούσαν να αρπάξουν, αλλά η σημερινή Ρωσία δεν έχει καμμία σχέσημε την τέως Σ.Ένωση, ούτε η σημερινή Κίνα είναι η Κίνα του Μάο.
    Πολλά από τα σημαντικά γεγονότα αιώνων πριν είναι δημιουργήματα/δοκιμές "αυτών"
    Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει εκεί που ανήκουν τα συμφέροντά της.
    Βέβαια πρέπει να έχει και τους πατριώτες πολιτικούς/ταγούς που θα οδηγήσουν τον Λαό και την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]