Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από πού θα φύγετε;


Μετά από συζήτηση 5 ημερών –για τα μάτια του κόσμου-, η Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011. Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ψήφισαν όλοι τον προϋπολογισμό επειδή είναι κότες...
Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Έχει απόλυτο δίκιο, αφού μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Ο Αντώνης Σαμαράς –από την πλευρά του- τόνισε πως δεν θα γίνει συνένοχος της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Ούτε ο κ. Σαμαράς παραδέχεται πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει – βέβαια, αν γίνει πρωθυπουργός, το πρώτο πράγμα που θα πει είναι «παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε την ομιλία του με αυτό που έκαιγε όλους τους βουλευτές: το ξύλο που έφαγε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «φασίστες» και «τραμπούκους» αυτούς που επιτέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη, αλλά ήταν προφανές ότι έχει αντιληφθεί πως οι βουλευτές δεν κινδυνεύουν να τις αρπάξουν μόνο απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Χατζηδάκη, αλλά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως ο ίδιος έχει μειονέκτημα έναντι των άλλων βουλευτών επειδή είναι χοντρός και δεν μπορεί να τρέξει –οπότε οι περαστικοί θα τον κάνουν τόπι στο ξύλο-, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το αν χωράει σε ελικόπτερο ή θα μείνει μόνος του μέσα στη Βουλή –όταν θα μπουκάρει το πόπολο- και θα ανατιναχτεί σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, για να μην πέσει στα χέρια των μαζιταφάγαμε.

Πολλοί ομιλητές υποστήριξαν με πάθος πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα σώσουν τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό –με αυτόν τον καημό ζουν-, αλλά κανείς τους δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει ποτέ στο δρόμο χωρίς συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών. Μάλλον, θα φοβούνται την αγάπη του κόσμου, που θα πέσει πάνω τους για να τους δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, οι βουλευτές αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για τις 10 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις 18 ημέρες, όσοι δεν έχουν μεταφέρει ακόμα τα χρήματά τους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, ενώ οι πιο έξυπνοι θα μείνουν στο εξωτερικό και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Καλή τύχη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη δεν είναι παρά η σταγόνα ενός ποταμού με που κατεβαίνει ορμητικά με απρόβλεπτη πορεία και συνέπειες.
    Η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα δείχνουν ότι μετά την επιβολή του σκληρού μνημονίου η συμπεριφορά του Έλληνα πολίτη άλλαξε ριζικά.
    Η μέχρι τώρα τακτική του να εκφράζει την αγανάκτησή του ψηφίζοντας τα αντίθετα κόμματα χθες ανατράπηκε.
    Χρειάστηκαν 35 χρόνια μεταπολίτευσης και αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών για να καταλάβει το «κόλπο» της εναλλαγής της εξουσίας από τα δύο μεγάλα κόμματα.
    Το κοινωνικά αξιοσημείωτο όμως είναι ότι αυτή τη φορά ο Έλληνας δεν ξέσπασε με τη ψήφο του. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει.
    Έχει μεταμορφωθεί σε «ασκό του Αιόλου».
    Περιμένει κάτι άλλο για να εκφράσει την αγανάκτησή του.
    Κάτι πιο ουσιαστικό.
    Πιο βίαιο!
    Χρειάζονται κοινωνιολόγοι να συμβουλέψουν τη κυβέρνηση ότι πρέπει να δώσει τη μάχη της εναντίον των όρων του μνημονίου και όχι με φοροεπιθέσεις και περικοπές εναντίον του Ελληνικού λαού;
    Το να εξαθλιώσεις κάποιον είναι εύκολο.
    Το δύσκολο είναι να δοθεί μάχη επιχειρημάτων προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Εκεί θα μετρηθεί το πολιτικό ανάστημα της Κυβέρνησης.
    Διαφορετικά ο «ασκός του Αιόλου» παραμονεύει πιο επικίνδυνα από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να χωραει σε ελικοπτερο,ποιος του λεει οτι θα μπορεσει να απογειωθει??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ, ΟΥΤΕ ΣΙΝΟΥΚ ΔΕΝ ΣΕ ΣΗΚΩΝΕΙ.

    ΣΚΑΤΟΜΗΧΑΝΗ, Ε ΣΚΑΤΟΜΗΧΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]