Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολίτες σε ρόλο "χαφιέ" του γείτονα!

  • Η κυβέρνηση των όπου γης χαφιέδων...
  • Τώρα γίνε κι εσύ χαφιές του Γιώργου, μπορείς!
Της Αντριάνας

Φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να αναρτήσει τα εισοδημάτα 8,5 εκατοµµυρίων φορολογουμένων, μετά το διπλωματικό «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τόνισε για το θέμα:

“Στην περίπτωση των φορολογικών πληροφοριών χρειάζεται να υπάρχει νόμιμη υποχρέωση (που θα καθοριστεί από την εθνική φορολογική αρχή) ή η αποστολή δημοσίου συμφέροντος επιφορτισμένη με τις φορολογικές αρχές, ειδάλλως τα άτομα θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ούτως ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους 'Έγκειται στα κράτη-μέλη να καθορίσουν το τι εστί το δικό τους δημόσιο συμφέρον”

To νέο αυτό μέτρο το υιοθέτησε και ο Παπανδρέου στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής! Μόνο που η φοροδιαφυγή, που αφορά κατά κύριο λόγο τις προνομιούχες τάξεις, δεν χτυπιέται με τέτοιου είδους μέτρα, απλά στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους φορολογουμένους .

Πρόκειται για μια διάταξη που προυπήρχε αλλά ποτέ δεν είχε ενεργοποιηθεί, αφού προσέκρουε σε νόμους για το φορολογικό απόρρητο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή με απλά λόγια δεν τέθηκε σε ισχύ διότι διευκολύνει τα μέγιστα τράπεζες και κάθε λογής εταιρίες και νομικά γραφεία, να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν το οικονομικό προφίλ των πολιτών ενώ παραδίδει τους πολίτες σε κάθε μορφής εκβιασμούς, «καταγγελίες», φακέλωμα και χαφιεδισμό!

Αν τώρα ενεργοποιηθεί, με την ανοχή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θα πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας και αποπροσανατολισμού των πολιτών πάνω στα πραγματικά αίτια της φοροδιαφυγής. Θα πρόκειται για άλλο ένα βήμα στη δημιουργία «προσωπικών φακέλων», που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες πληροφόρησης των μεγάλων επιχειρήσεων εντείνοντας παράλληλα τον έλεγχο και το αίσθημα διάχυτου φόβου.

Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά ήρθε στην εξουσία για να αλλάξει ολοκληρωτικά την φιλοσοφία του …Τώρα καταστρατηγεί, μέχρι εκμηδενίσεως, τα βάθρα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η ιστορική του αναγκαιότητα: Τα πραγματικά ατομικά δικαιώματα και τις πραγματικές ατομικές ελευθερίες!

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]