Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: Κάθε μέρα που περνάει η τουρκική απειλή γιγαντώνεται

Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
προμηθεύεται η Τουρκία


Η Τουρκία ξεκίνησε το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων (!) αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου (EW) με τον νικητή του διαγωνισμού να ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα, την άνοιξη του 2010.
Η συνολική αξία του προγράμματος εκτιμάται ότι θα είναι 450-600 εκατ. δολάρια ανάλογα με τη διαμόρφωση του αεροσκάφους. Ο νικητής του προγράμματος θα συνεργαστεί με την τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικών Aselsan.
Το σύστημα μόλις αναπτυχθεί, θα εγκατασταθεί και θα ολοκληρωθεί στα τέσσερα αεροσκάφη πλατφόρμες. Για την απόκτηση αυτών των αεροσκαφών θα διεξαχθεί δεύτερος διαγωνισμός, στον οποίο πρόκειται να υποβάλλουν προτάσεις οι εταιρείες Antonov, Bombardier, Dassault, Embraer, Gulfstream, και Raytheon.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε για πρώτη φορά ανακοινωθεί το 1997 και τότε είχε εξεταστεί η περίπτωση να τοποθετηθεί το σύστημα που θα επιλεγόταν σε αεροσκάφος Α400Μ. Λόγω όμως των γνωστών προβλημάτων του τελευταίου το πρόγραμμα ακυρώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα πληροφορίες από διεθνή μέσα, η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας είχε επιλέξει το Δεκέμβριο του 2008 το αεροσκάφος Gulfstream G550 για το πρόγραμμα των δύο Αεροσκαφών Διοίκησης και Ελέγχου της τουρκικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό τα δύο αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2011, ενώ την ίδια περίπου περίοδο θα ξεκινά και η παράδοση του πρώτου από τα τέσσερα Β 737-700 MESA AEW&C.
Το θέμα είναι ότι η απειλή γιγαντώνεται κάθε μέρα που περνάει, όπως αναγνώρισε για άλλη μια φορά σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός με σημερινή δημόσια τοποθέτηση του αναφορικά με τις δήθεν πιέσεις που υπάρχουν από τις Βρυξέλες για μείωση των αμυντικών επενδύσεων απάντησε με αποστομωτικό τρόπο : «Το ακριβώς αντίστροφο περιεχόμενο έχουν οι επαφές, με τους ευρωπαίους ομόλογους μου, εννοώντας βέβαια ότι ζητούν τη ταχύτερη και στο μεγαλύτερο βαθμό απορρόφηση αμυντικών συστημάτων από αυτά που κατασκευάζουν οι χώρες τους».
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]