Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να βράσω τη Δημοκρατία σας!

Άλλο ρήμα ήθελα να βάλω στον τίτλο, αλλά είπα, μέρες που είναι, ας μην παρεκτραπώ. Άλλωστε ο αναγνώστης μπορεί να το αντικαταστήσει φωναχτά μ’ εκείνο που τον εκφράζει καλύτερα… Π.χ., “να λιβανίσω τη Δημοκρατία σας”, “να φτύσω τη Δημοκρατία σας”, “να χ@@ω τη Δημοκρατία σας”, ή το άλλο που έχει σχέση με την απαξιωμένη γενετήσια λειτουργία, άκρως δημοφιλές ρήμα στη χώρα των βαρβάτων ελληναράδων.
Μαζεύτηκαν, λοιπόν, επ’ ευκαιρία της κατάθεσης ενός ακόμη προϋπολογισμού πείνας, όπως είναι το δημοκρατικό έθιμο στο Ελλαδιστάν, οι τριακόσιοι βολευτές στο ελληνικό κυνοβούλιο για να σκυλοκαυγαδίσουν και πάλι για το ποιος φταίει πιο πολύ και ποιος μας αγαπάει περισσότερο!
Μη συγχύζεστε, βρε πατριώτες, το ξέρουμε ότι όοοολοι μας αγαπάτε, κι όοολοι για το “καλλιτερόοοοτερο” αγωνίζεστε αλτρουιστικά, άσχετο τώρα αν εμείς ο αχάριστος λαός δεν καταλαβαίνουμε τις “θυσίες” που κάνετε για λογαριασμό μας, αποδεχόμενοι ως “αποζημίωση” για τους κόπους σας το εξευτελιστικό ποσόν των 7.000€, συν τα τυχερά σας…
Λοιπόν, παίδες Ελλήνων, για να σοβαρευτούμε τώρα, εγώ θα έβρισκα ανάπαυση στην ψυχή μου μόνο εάν όοολοι όσοι υπήρξαν βολευτές ή υπουργοί της μεταπολίτευσης είχαν εξοριστεί εκτός Ελλάδας – διότι οι φυλακές δεν τους χωράνε – αφού είχαν δημευτεί οι περιουσίες που έκαναν ως βολευτές ή υπουργοί. Διότι για τη σημερινή εξαθλίωση της Ελλάδας, για την επαπειλούμενη πτώχευσή της, για το κοινωνικό χάος που επικρατεί γύρω μας, για τη διαφθορά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον κρατικό Λεβιάθαν, ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, είτε λόγω εγκληματικών πράξεων, είτε λόγω εγκληματικών παραλείψεων, είτε λόγω απύθμενης βλακείας, είτε λόγω καλπάζουσας αποχαύνωσης!!!
Κι ενώ ερίζουν για το ποιος μας αγαπάει περισσότερο και για το αν το έλλειμμα είναι 12.7 δισ. ευρώ κατά το ΠΑΣΟΚ, ή 11 δισ. ευρώ κατά τη ΝΔ, εγώ αναρωτιέμαι πόσο άραγε είναι το έλλειμμα φαιάς ουσίας στον κούφιο τους εγκέφαλο, πόσο είναι το έλλειμμα ήθους στο χαρακτήρα τους, πόσο είναι το έλλειμμα συναίσθησης των ευθυνών όλων τους, και πόσο είναι το έλλειμμα επίγνωσης της τραγικής πραγματικότητας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξ αιτίας όλων τους.
Αντί να ομονοήσουν μπας και όλοι μαζί βρουν κάποια λύση για ν’ αποφύγει η χώρα τη στάση πληρωμών, αποδίδονται και πάλι σε αντεγκλήσεις του τύπου «εσείς φταίτε, κι όχι εμείς», «εσείς διαλύσατε την οικονομία, κι όχι εμείς», «είστε ψεύτες», «παραποιείτε τα νούμερα», και άλλα παιδαριώδη που μου απαγορεύουν να ελπίζω για έξοδο από το σκοτεινό τούνελ. Αλίμονο στους φτωχούς, όμως, διότι οι κηφήνες έχουν κάνει τη μπάζα τους και δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους από χρεοκοπίες και πτωχεύσεις.
Είπε στη Βουλή, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομίας στις 20-12-2009, κατά τη συζήτηση για τον προυπολογισμό: «Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να χορηγούνται αυξήσεις σε μισθούς 4.000 ευρώ, 5.000 ευρώ και 7.000 ευρώ στο δημόσιο, ούτε να συντηρούνται προνόμια και μισθολόγια golden boys σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Αυτές είναι οι επιλογές μας. Για εμάς δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα μέτρα. Υπάρχουν άδικες και δίκαιες πολιτικές.»
Μη μας εμπαίζετε κύριε Παπακωνσταντίνου, σας παρακαλώ, σας ικετεύω! Μη μιλάτε για σκοινί του κρεμασμένου το σπίτι. Μη μιλάτε για άδικες και δίκαιες πολιτικές όταν η ψευτοδημοκρατία μας έχει θεμελιωθεί πάνω σε αδικίες. Τι νομίζετε ότι σκέπτεται ο συνταξιούχος των 500€ ή ο μισθωτός των 700€ όταν σας ακούει; Βαυκαλίζεστε με την ιδέα ότι το περί δικαίου αίσθημα του υποσιτιζόμενου ικανοποιείται όταν ο απολαμβάνων δεκαπλάσιο μισθό δε θα πάρει αύξηση 1,5%; Γιατί να υπάρχουν τέτοιοι προκλητικοί μισθοί στο δημόσιο, και μάλιστα σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Μη μιλάτε λοιπόν για “δίκαιες πολιτικές” εκεί που δεν υπάρχουν. Σας παρακαλώ, μη μας κοροϊδεύετε άλλο.
Και για νάχουμε καλό ρώτημα, γιατί η κ. Κατσέλη, προτού ζεστάνει ακόμη την υπουργική της καρέκλα, κατάργησε τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση; Κι αυτό στις “δίκαιες πολιτικές” σας εντάσσεται; Και γιατί καταργήσατε την εισφορά για την ταχτοποίηση των ημιυπαίθριων, καταγγέλλοντας την ως “εισπρακτικό μέτρο”; Πώς τα λέτε αυτά χωρίς να κοκκινίζετε; Ηλίθιους μας περνάτε; Δηλαδή όλες οι άλλες εισφορές-χαράτσια που επιβάλλετε εσείς (αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, διόδια, κλπ.) δεν είναι εισπρακτικά μέτρα; Επικαλεστήκατε τη φτηνή δικαιολογία ότι στο διάστημα που ίσχυε η διάταξη για τους ημιυπαίθριους τα έσοδα δεν ήταν άξια λόγου. Μα πώς να ήταν περισσότερα, κύριε Παπακωνσταντίνου; Τη στιγμή που εσείς είχατε βγει στα μπαλκόνια και βροντοφωνάζατε ότι θα καταργήσετε το μέτρο όταν θα γινόσασταν κυβέρνηση, γιατί να πήγαιναν να πληρώσουν οι έχοντες παρανόμως κλείσει τους ημιυπαίθριους;
Αλήθεια, πού ακούστηκε μια νέα κυβέρνηση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να παγώνει για έξι μήνες ένα μέτρο που θα τις έφερνε έσοδα; Αυτό εννοούσε ο κ. Παπανδρέου όταν φώναζε «Κάντε στην πάντα για να περάσει η Ελλάδα»; Δηλαδή πώς θα περάσει όταν παγώνετε διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης και διακόπτετε τη συνέχεια του κράτους; Πάγωμα σημαίνει γύψος, σημαίνει πισωγύρισμα! Δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Ή μήπως τόσο μεγάλη είναι η κομματική σας μισαλλοδοξία που έχετε τυφλωθεί και δε βλέπετε; Κρίμα στην “περιβαλλοντολόγο” υπουργό κυρία Μπιρμπίλη. Περίμενα κάτι καλύτερο απ’ αυτήν.
Και τι θα κάνετε άραγε σε έξι μήνες; Θα τα γκρεμίσετε; Χα, χα, χα, άρχισα τα ανέκδοτα. Θα τα νομιμοποιήσετε; Μα το απαγόρευσε το Συμβούλιο Επικρατείας. Θα τα αφήσετε όπως έχουν; Μα τότε επιβραβεύετε την παρανομία και την ασυδοσία. Έχει συνειδητοποιήσει η κυρία Μπιρμπίλη ότι μεταξύ των αυθαιρέτων υπάρχουν και οι υποστέγιοι χώροι που έχουν μετατραπεί και πουληθεί από τους εργολάβους ως δωμάτια, με αποτέλεσμα στις ταράτσες των πολυκατοικιών στις επαρχιακές πόλεις να μη μπορεί κανείς να εγκαταστήσει ηλιακό θερμοσίφωνα; Δεν είναι έγκλημα σε μια χώρα που λούζεται από τον ήλιο 360 μέρες το χρόνο οι πενόμενοι Έλληνες ν’ ανάβουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για να πλυθούν; Αυτή την “πράσινη ανάπτυξη” είχατε επαγγελθεί; Γκρεμίστε, τουλάχιστον, τους παράνομους υποστέγιους ΑΜΕΣΩΣ! Και βάλτε τσουχτερά πρόστιμα και τέλος διατήρησης στους ημιυπαίθριους ΤΩΡΑ! Αλλιώς θα είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους…
Ας επιστρέψω όμως στη Βουλή και στις σκυλομαχίες. Είπε λοιπόν για πολλοστή φορά ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε παραλάβει το 2004 μια ανθηρή οικονομία και την ξεπάτωσε. Και ερωτώ εγώ η αφελής: Αφού η οικονομία ήταν ανθηρή επί Σημίτη, τότε γιατί έφυγε νύχτα παραδίδοντας το δαχτυλίδι της διαδοχής στο Γιωργάκη – 'Γιωργάκης' εθεωρείτο τότε, ντε – για να μην καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004; Κι αφού όλα ήταν ανθηρά το 2004, γιατί ο λαός διαολόστειλε το ΠΑΣΟΚ και επανέφερε την “επάρατη” Δεξιά στην εξουσία; Βλάκας είναι ο λαός; Και εάν ήταν βλάκας τότε, τι σας λέει ότι δεν ήταν βλάκας και στις 4 Οκτωβρίου του 2009 που επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία;
Έστω, όμως, ότι ο λαός είναι βλάκας και δεν ξέρει τι κάνει κάθε φορά που στήνονται οι κάλπες. Εσείς στο ΠΑΣΟΚ που είσαστε έξυπνοι, γιατί πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων τους αρχιτέκτονες του οικονομικού θαύματος, Σημίτη και Παπαντωνίου; Απλούς συλλογισμούς κάνω, δε λέω τίποτα εξυπνάδες. Συλλογισμούς, που αν είχατε την τσίπα να τους κάνατε κι εσείς δε θα κομπάζατε σήμερα στη Βουλή αλλά θα ήσασταν σεμνός και απολογητικός και για τις δικές σας βαριές αμαρτίες, μεταξύ των οποίων μέγιστη ήταν η καλοστημένη ληστεία του λαού μέσω του Χρηματιστηρίου...
Όσο για τους βουλευτές και πρώην υπουργούς της ΝΔ, αυτοί όντως δε δικαιούνται να ομιλούν. Μόνο να απολογούνται δικαιούνται. Πού έχει άραγε κρυφτεί εκείνος ο ανεκδιήγητος χαζοχαρούμενος Γ. Αλογοσκούφης; Αυτός δε θάπρεπε να είναι στη φυλακή ως κύριος υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της Ελλάδας; Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί σε ιδιωτική επιχείρηση όταν κάποιος προκαλεί ζημιά πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα ενώ στην πολιτική απλά παίρνει τη σκούφια του και φεύγει σαν κύριος, αφήνοντας πίσω του καμένη γη, σα να μην τρέχει τίποτε. Γι΄ αυτό, παίδες, είπα να "βράσω" τη δημοκρατία τους. Θα μου πεις είτε τη βράσω είτε δεν τη βράσω αυτοί μας έχουν βράσει προ πολλού και, από το πολύ βράσιμο, κοντεύουν ν’ αποκολληθούν τα οστά από τις σάρκες μας.
Διασκεδάστε το όμως, παίδες, διότι απολαμβάνουμε “δημοκρατία”, κι έτσι εγώ είμαι ελεύθερη να γράφω τις μπαρούφες που γράφω, ενώ εκείνοι τους οποίους οργισμένη ξεφωνίζω είναι ελεύθεροι να με γράφουν στ’ άγραφα, όπως και το κάνουν συστηματικά και “δημοκρατικά”. Λίγο τόχεις αυτό το “προνόμιο”; Κατά τ’ άλλα, έχω μια αμυδρή ελπίδα για τις επόμενες γενιές που θα είναι μειοψηφία στη χώρα μας. Όταν κάποτε με νομοτελειακή ακρίβεια οι Μουσουλμάνοι θα είναι πλειοψηφία και θα κυβερνάνε την Ελλάδα, θα μπορέσουν επιτέλους και οι Έλληνες ν’ απολαύσουν την “ευνομία” και την “ανάπτυξη” που απολαμβάνουν στις χώρες τους οι πολίτες, π.χ., του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, της Σομαλίας, ή στην καλύτερη περίπτωση της Αλβανίας.
Πού θα πάει; Θα συμβεί κι αυτό, διότι οι ελληνόπαιδες είναι καλά παιδιά και αποφεύγουν να γεννοβολάνε. Έχουν, όμως, αναθέσει την τεκνοποιία σε άλλες φιλοξενούμενες φυλές που είναι παραγωγικές. Υπομονή, ελληνόπαιδες, σε καμιά πενηνταριά χρόνια – πολλά είπα – ο στόχος σας θα έχει επιτευχθεί. Μέχρι τότε, ψηλά-χαμηλά θα επιβιώσετε. Μεταξύ “δια βίου μάθησης”, Ιντερνέτ, καταλήψεων, καφετέριας, night club και γα@@@@ού, ο χρόνος θα κυλήσει, κι ας είναι καλά ο μπαμπάς που είχε κάνει το σκ@@ό του παξιμάδι ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Νάστε καλά και καλή ανάνηψη από την εθνική υπνηλία.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν η αρθρογράφος, και άλλοι, θέλει να "βράσει" αυτή τη δημοκρατία της σαχλαμάρας, ο "βραστήρας" έχει όνομα. Το δε όνομα αυτού λέγεται "βραστήρας αποχής". Οι εκλεγμένοι μας, εδώ και παντού, ένα πράγμα φοβούνται: Να αδιαφορήσουν οι ψηφοφόροι και όταν οι κάλπες ανοίξουν, να βρεθούν καμιά εκατοστή ή διακοσαριά χιλιάδες - από τα έξι εκατομμύρια - οπαδοί, ψηφοφόροι της δημοκρατίας της σαχλαμάρας.

    Αυτή η δημοκρατία, είναι η δημοκρατία της ολιγαρχίας και όχι της πλειοψηφίας. Μας την επιβάλλουν μια χούφτα τραπεζίτες, που πληρώνουν άλλους τόσους "νταβάδες", για να μας αφιονίζουν με τα χολυγουντιανά "μπίζνες σόου" των εκλογικών αναμετρήσεων. Το μάθημα το πήραμε και τη δημοκρατία των ολίγων, καιρός είναι να τη δώσουμε πίσω στους φασίστες, που την σφετερίζονται. NO MORE VOTES, NO MORE FASISM, ας είναι το σύνθημα από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας πλεον.
    Επι δημοκρατιας 36 χρονια τωρα καταστρεφετε συστηματικα και μεθοδικα η πατριδα μας.
    Η δημοκρατια ειναι υπευθυνη για ολα οσα συμβαινουν.
    Ουτε η χουντα ουτε ο βασιλιας ουτε ο αυτοκρατορας ουτε οι φασιστες ουτε κανενας αλος.
    Οι δημοκρατες οι πιο βρωμικοι αλητες που περπατησαν ποτε σαυτον το πλανητη, τα δημοκρατικα κτηνη, τα σιχαμενα αυτα ανθρωπακια ειναι υπευθυνα για ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]