Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα κόλαφο για το Αιγαίο έστειλε ο Μπαρό στην Τουρκία

Δικαίωση της Ελλάδας για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελεί η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου κ. Ζακ Μπαρό, σύμφωνα με την οποία, «τα ευρωπαϊκά πτητικά μέσα της FRONTEX δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο».
Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο απάντησης του κ. Μπαρό σε ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με περιστατικό παρενόχλησης ελικοπτέρου της FRONTEX από τουρκικό ραντάρ.
Πάντως, ο Ευρωπαίος επίτροπος προσθέτει στην απάντησή του ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός FRONTEX ουδέποτε έχει απειληθεί από τις τουρκικές αρχές και ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό, το τουρκικό κέντρο εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το ελικόπτερο για να το αναγνωρίσει, αλλά η επαφή ήταν αδύνατη, διότι χρησιμοποιήθηκε διαφορετική ραδιοσυχνότητα.
Από την απάντηση του επιτρόπου επιβεβαιώνεται η εκτίμηση στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας ότι το περιεχόμενο των προειδοποιήσεων και των απειλών που απευθύνουν οι τουρκικοί ασύρματοι δεν καταγράφεται από τα πτητικά μέσα της FRONTEX, καθώς διαθέτουν εξοπλισμό διαφορετικό από αυτόν των στρατιωτικών αεροσκαφών.
Προχθές το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό παρενόχλησης μέσω ασυρμάτου, το οποίο αφορούσε φινλανδικό αεροσκάφος, που πετούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου.
Το σήμα που εξέπεμψε το τουρκικό ραντάρ της Ντάτσα ανέφερε ότι το αεροσκάφος έχει εισέλθει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, τον οποίο θα πρέπει να εγκαταλείψει. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κω και συνέχισε κανονικά την αποστολή του.
H κ. Γιαννάκου
Η επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, σε δήλωσή της, με αφορμή την απάντηση Μπαρό, επισημαίνει ότι αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεων εκ μέρους της Τουρκίας. Οσον αφορά την επισήμανση του επιτρόπου, ότι δεν έχει απειληθεί ποτέ αεροσκάφος της FRONTEX, η κ. Γιαννάκου παρατηρεί ότι ο κ. Μπαρό δεν απαντά για ποιο λόγο το τουρκικό κέντρο ελέγχου προσπάθησε να αναγνωρίσει το ελικόπτερο της FRONTEX, από τη στιγμή που, όπως ο ίδιος λέει, αυτό δεν πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διαβάστε αυτό.....Οι δηλώσεις Παπανδρέου στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε..Και μιά απόφαση ΣΟΚ της συνόδου για τους λαθρομετανάστες.

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/10/blog-post_997.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]