Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Πομάκοι της Θράκης καταγγέλουν την κυβέρνηση για εγκληματική αμέλεια εις βάρος τους

Τους κάνουν πλύση εγκεφάλου στο δρόμο
για το ιερό τους προσκύνημα στη Μέκκα
Δεν είμαστε μόνο ψήφοι, αλλά και άνθρωποι


Τα προβλήματα των μουσουλμάνων Πομάκων κατοίκων της Θράκης, είναι σε πολλούς γνωστά, αλλά στους "αρμοδίους" παντελώς άγνωστα!!! Καθημερινά καταγγέλλουν καταπατήσεις των ανθρωπίνων αλλά και των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων, από τους πράκτορες της Άγκυρας, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι στην Θράκη.
Δυστυχώς, όμως, όπως μας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι Πομάκοι, η δράση των συγκεκριμένων ανθρώπων του Τουρκικού Προξενείου γίνεται υπό την ανοχή έως και την ύποπτη ανοχή των Ελληνικών αρχών, κάνοντάς τους να νιώθουν μόνοι και προδομένοι από την πατρίδα τους, από την Ελλάδα. Ακόμη και στον δρόμο προς τη Μέκκα, εκεί που με ευλάβεια πηγαίνουν, οι ιμάμηδες τους μετράνε, τους μιλάνε για την "Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, τους κάνουν πλύση εγκεφάλου και τους παρουσιάζουν τελικά ως "νεοφώτιστους" στον Τουρκικό - Κεμαλικό αντιπρόσωπο της Τουρκίας, στον πρόξενο της Άγκυρας στην Κομοτηνή. Η απουσία της Ελληνικής πολιτείας είναι τραγική. Η φωνή της απελπισίας των Πομάκων, για προστασία από τις συνεχείς καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Πομάκων από τους Τούρκους, μοιάζει να φεύγει στο κενό και τους κάνει να νιώθουν την πλήρη εγκατάλειψη.
Θρήσκοι άνθρωποι και πιστοί ειρηνικοί μουσουλμάνοι, οι Πομάκοι, καταγγέλλουν μέσα από την εφημερίδα "Ζαγάλισα":

"Στις μέρες μας, το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας απασχολείται, δυστυχώς, περισσότερο με κάποια άλλα άσχετα με την θρησκεία πράγματα, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται συνεχώς από την θρησκεία μας. Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια κοινωνία που έχει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της, τα οποία, η πατρίδα μας, με την ανοχή της όλα αυτά τα χρόνια άφησε να αφομοιωθούν και να λεηλατηθούν από τους τουρκόφωνους πλασάρονται όλα ως δικά τους.
Επίσης, τα πολιτικά παιχνίδια, που τόσες φορές έχουμε επισημάνει και αναλύσει μέσα από την εφημερίδα μας είναι πάρα πολλά και σκοτεινά. Δυστυχώς, φτάνουμε στο σημείο να δούμε ότι ακόμα και με την χρήση της θρησκεία μας, προσπαθούν να επιτύχουν το σκοπό τους. Πάντοτε, αυτοί που αναλαμβάνουν να επιτελέσουν ένα κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ηγετικό έργο, αναγκαστικά πρέπει να ανήκουν και να ενεργούν υπό τις οδηγίες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Όπως για παράδειγμα, μια και το θέμα μας είναι αυτό, οι συνοδοί των "χατζήδων".
Από τη μια λαμβάνουν την πολύ γενναιόδωρη προμήθεια τους από τους υποψήφιους "χατζήδες" και από την άλλη παίρνουν και το πριμ τους από το Τουρκικό Προξενείο, επειδή κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα άτομα υπό την επίβλεψη τους, από ένα τουριστικό γραφείο.

Το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι στα οικονομικά του θέματος μας, αλλά, στην πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι άνθρωποι αυτοί κατά τη διάρκεια του ιερού ταξιδιού τους, όπου αντί να τους γίνεται μια απλή ξενάγηση ή ενημέρωση για τους ιερούς τόπους, τους γίνεται η καλύτερη και η πιο οργανωμένη προπαγάνδα για κάποιες μητέρες, γιαγιάδες και παππούδες πατρίδες.
Καμία απολύτως ευκαιρία δεν περνάει ανεκμετάλλευτη, είναι παντού, βρίσκονται παντού, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, όμως δεν αντιδρά, ούτε καν προσπαθεί να αντιδράσει. Το μόνο που ξέρει να κάνει -όταν κάπου κάπου ξυπνάει από τον βαθύ ύπνο της- είναι να ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σε κάποια άλλα άσχετα με το θέμα πρόσωπα και να μετράει ψήφους! Η ανικανότητα να αντιδράσει στο θέμα ή καλύτερα στο πρόβλημα αυτό των εκάστοτε κυβερνήσεων και διοικήσεων της πατρίδας μας, είναι πλέον δεδομένη και μάλλον μη αναστρέψιμη.
Μακάρι να μην χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα. Είναι καλύτερα, κατά τη... γνώμη μας βέβαια, να παραμείνουν όλα όπως είναι, να μην αλλάξει τίποτα προς το χειρότερο.
Δηλαδή, οι διάφοροι παλιάτσοι να μπορούν να κάνουν, όπως και τώρα, την προπαγάνδα τους εις βάρος μας, η πατρίδα μας να συνεχίσει να μετράει την πρόθεση ψήφου του λαού στις δημοσκοπήσεις και να συνεχίσει το "πολύ" επιτυχημένο επικοινωνιακό της παιχνίδι, όπως της γάτας με το ποντίκι!
Όσο για βελτίωση ή λύση του προβλήματος μας;
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι απ' ότι φαίνεται, ένα πάρα πολύ μακρινό και απατηλό όνειρο".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]