Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί θέλουν να φιμώσουν το Ρεσάλτο

Καταβάλλεται προσπάθεια φίμωσης

της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών


Στο νέο τεύχος του Ρεσάλτο, o Θύμιος Παπανικολάου καταγγέλλει πως η κ. Δάμα δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κατέπεσε αγωγή εναντίον του. Μάλιστα η κυρία Δάμα ζητά από τον έκδοτη του γνωστού περιοδικού της πατριωτικής αριστεράς 1.000.000 ευρώ!!!!!
Ένα ποσό δηλαδή αστρονομικό που σημαίνει την οριστική εξαφάνιση του Περιοδικού.
Το όλο ζήτημα της αγωγής ανέκυψε μετά από τις καταγγελίες του blog «Σίβυλλα» για μαϊμού συνέντευξη της κ. Δάμα. Η συνέντευξη ήταν κομμένη και ραμμένη έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η προπαγάνδα του Ισραήλ για την ανάγκη βομβαρδισμού νοσοκομείων.
Κάποιος αναγνώστης του φόρουμ αναπαρήγαγε τις απόψεις του blog «Σίβυλλα» και η κ. Δάμα όλως τυχαίως έκανε αγωγή στο Ρεσάλτο!

Ο ίδιος ο κύριος Παπανικολάου αποδίδει την μεμονωμένη αγωγή στην ίδια την Ελευθεροτυπία και κυρίως τους συντάκτες του «Ιού». Είναι αλήθεια ότι το Ρεσάλτο είναι από τις λίγες φωνές εξ Αριστερών που περνά από «γενεές δεκατέσσερις» τους ανθέλληνες προπαγανδιστές του «Ιού» και έχει απειληθεί από τον γνωστό ιστοχώρο της εξτρεμιστικής αριστεράς Indymedia (Τσακίστε το Ρεσάλτο).
Το γεγονός ότι μια φωνή σαν του Ρεσάλτο απειλείται να σβήσει είναι απόδειξη πως η έντυπη και καθεστηκυία πληροφόρηση δεν ανέχεται την ελεύθερη πληροφόρηση. Ως Dexter σε πολλά ζητήματα διαφωνώ με το Ρεσάλτο αλλά είμαι κάθετος σε ένα πράγμα θέλω να το διαβάζω και να σερφάρω στο φόρουμ του.
Είμαι ένας από αυτούς που παρά την δεξιά του πολιτική ταυτότητα βλέπει με ενθουσιασμό πως πολίτες και άλλων πολιτικών αποχρώσεων συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για την παρακμιακή επέλαση του ανθελληνισμού είτε με όχημα τον ακραίο και αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό είτε με την «μαλακή» προπαγάνδιση του εκτρωματικού πολιτισμικού φιλελευθερισμού.
Η μήνυση αυτή μπορούσε άνετα να γίνει στο blog «Σίβυλλα», στις «Συντηρητικές Προσεγγίσεις», στο Greek Alert στο "Ας μιλήσουμε Επιτέλους", στο «Αντίβαρο», στο Greek- Salonika, Taxalia και σε όλους εκείνους τους blogger που αντιστέκονται στην επίθεση που δέχεται ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής μας.
Ας μην αφήσουμε αυτούς που ετοιμάζουν την κηδεία της χώρας μας να φιμώσουν μια εστία αντίστασης.
Αν αδιαφορήσουμε για το Ρεσάλτο θα έλθει η δικιά μας σειρά.
Καλώ λοιπόν, μέσω των φιλικών ιστολογιών που θα αναρτήσουν το εν λόγω κείμενο (Ας Mιλήσουμε Eπιτέλους, ΤaXalia, και το Greek Alert), όλους τους blogger να αναδείξουν το θέμα.
Dexter


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Dama h (A)dama? Posous evraious syntaktes exei h elef8erotypia telos pantwn? Egw gnwrizw kamia dekaria, oute h Haaretz na htane! Einai "ratsistiko" na leme ta pragmata me to onoma tous? An einai metrhste me gia ratsisth.

    Oso gia to poioi 8eloun na fimwsoun to Resalto, ma fysika ti KIS kai oi praktores-dhmosiografoi tou. Sto dialo ROUFIANOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 4Μαρτίου γράψαμε σε σχετική ανάρτηση:
    Τετάρτη, 4 Μάρτιος 2009
    Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
    Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΡΕΣΑΛΤΟ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Η klasikoperiptosi και πολλά άλλα bloggs όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ,συμπαραστέκονται στο "Ρεσάλτο" που είναι αναγκασμένο να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί πολύ απλά κατήγγειλε,σχολίασε και στο τέλος τσάντισε κάποιους που απο την εφημερίδα τους κάνουν το ίδιο ,δηλαδή καταγγέλλουν ,σχολιάζουν,λοιδωρούν,χλευάζουν ενίοτε ίσως και να συκοφαντούν, πάντως κάνουν αυτό που "ευαγγελίζεται" ο τίτλος της εφημερίδας στην οποία εργάζονται.

    Έτσι λοιπόν η κυρία Γεωργία Δάμα της "Ελευθεροτυπίας" κατέθεσε αγωγή εναντίον του "Ρεσάλτο" διότι την έθιγε ένα σχόλιο .Άν η "εύθικτη" δημοσιγράφος της "Ελευθεροτυπίας" στο παρελθόν έχει γράψει "κάτι τίς " για την ουσιαστική έννοια της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ως αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη σε δημοκρατικές χώρες.τότε απορώ πως σήμερα προσπαθεί να "φιμώσει" τη φωνή ενός συναδέλφου της .Αν όντως το δημοσίευμα του κ.Παπανικολάου την έθιγε ή την δυσφημούσε τότε γιατί δεν αρκέστηκε σε μια απάντηση μέσω της εφημερίδας στην οποία εργάζεται ή έστω και σε μια καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]