Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε απελπιστική κατάσταση η οικονομία των Σκοπίων

Οι Τράπεζες ψάχνουν για ρευστό!!!
Το ότι η οικονομική κατάσταση στα Σκόπια ήταν πλήρως συγκεκαλυμμένη, αυτό ήταν γνωστό σε όλους, εκτός από τους… Ευρωπαίους!!!
Το ότι το κρατίδιο των Σκοπίων έψαχνε (και συνεχίζει να ψάχνει) απελπισμένα για χρήμα, το γεύτηκαν πρώτοι οι ίδιοι οι πολίτες του με σειρά πρωτόγνωρων προστίμων και στη συνέχεια οι ξένοι επενδυτές (κυρίως οι Έλληνες) στους οποίους επιβάλλονταν (και συνεχίζουν να επιβάλλονται) εξοργιστικά πρόστιμα με βάση νέους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι.
Το «κοινό μυστικό» κρατήθηκε πολύ καλά μέχρι και την επόμενη ημέρα των επαναληπτικών εκλογών για την αυτοδιοίκηση αλλά και για την προεδρία της δημοκρατίας των Σκοπίων. Αμέσως μετά, όλα άλλαξαν…

Η καλά κρυμμένη αγωνία για το αύριο, που φάνταζε ανασφαλές αλλά τηρούνταν κάποιοι «τύποι» και συγκρατούσαν τις «τάσεις καταστροφής», εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Οι Τράπεζες άρχισαν να τηλεφωνούν σε όλους εκείνους τους πολίτες των Σκοπίων, οι οποίοι έχουν μία κάποια οικονομική επιφάνεια ή κάποια σχετική «σιγουριά» και άρχισαν να τους ζητάνε μεταφορές χρημάτων με υψηλότατους ανταποδοτικούς όρους!!!
Το φαινόμενο αυτό το γνωρίσαμε και στη χώρα μας πριν μερικά χρόνια (μετά από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου). Στα Σκόπια όμως, τα πράγματα μέρα με τη μέρα γίνονται πλέον τραγικά. Πανικόβλητοι οι οικονομικά ευκατάστατοι Σκοπιανοί πολίτες (δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, επιτυχημένοι επαγγελματίες κ.α.) έχουν προχωρήσει στην απόσυρση των χρημάτων τους από τις Τράπεζες (φοβούνται σοβαρή υποτίμηση) και σκέφτονται πλέον την μεταφορά τους, με μορφή επένδυσης σε ακίνητα, στην Ελλάδα!!!
Ο Γκρούεφσκι έχει αποτύχει παταγωδώς. Το καράβι βουλιάζει και όσοι μπορούν τρέχουν να σωθούν… Και όσο σκέφτομαι πως τον Νικολάκη τον περιμένουν και κάτι δικαστήρια Ευρωπαϊκά (για την διακυβέρνησή του) αλλά και προσωπικά (για οικονομικές «ατασθαλίες» που μπροστά τους ωχριούν τα σκάνδαλα των Ελλήνων πολιτικών), αναρωτιέμαι αν το κρατίδιο θα συνεχίσει να είναι το ίδιο έως το τέλος αυτής της χρονιάς…
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας τους αφησουμε να ψωφησουν στην πεινα ο εθνηκισμος δεν γεμιζει τα στομαχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]