Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι με σιδηρολοστούς και μαχαίρια κατά Κούρδων


Τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς στα γραφεία μιας τοπικής οργάνωσης των Κούρδων στη Λιόν και τα θύματα υποστηρίζουν ότι την ευθύνη φέρουν οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.

«Γύρω στις 14.30 έγινε εισβολή τουλάχιστον δέκα προσώπων σε μια κουρδική οργάνωση του 7ου διαμερίσματος της Λιόν. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Όταν έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας οι δράστες είχαν φύγει από τον χώρο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες, ηλικίας από 30 έως 45 ετών και φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) υποστηρίζει ότι «Γκρίζοι Λύκοι, φορώντας κουκούλες (και οπλισμένοι) με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια επιτέθηκαν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα στην ένωσή μας στη Λιόν και ξυλοκόπησαν τα μέλη της. Τέσσερις Κούρδοι βρίσκονταν στα γραφεία και τραυματίστηκαν από τους επικίνδυνους μπράβους του Ερντογάν», του προέδρου της Τουρκίας.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση που φέρεται ότι πρόσκειται στον Ερντογάν, διαλύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, αφού κατηγορήθηκε για επεισόδια σε βάρος Αρμενίων της διασποράς, κοντά στη Λιόν.

Η κουρδική ένωση, τα μέλη της οποίας στοχοθετήθηκαν σήμερα, είχε καταγγείλει πριν από δύο εβδομάδες ότι δέχτηκε απειλές και ότι οι Γκρίζοι Λύκοι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο των γραφείων της. Οι δράστες είχαν χαράξει τα αρχικά του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP και τα αρχικά RTE, που παραπέμπουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]