Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ό,τι δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη θα το πράξει η ΝΔ;



Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αυτό είναι το ερώτημα που κυκλοφορεί ευρέως, αν κι ακόμη σιωπηλά, ανάμεσα σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τόσο στην Θράκη όσο και στα σαλόνια των Αθηνών, όπου κάποιοι Θρακιώτες βουλευτές έχουν εθισθεί στην απόλαυση ηδυπότων και άλλων τερψιλαρυγγίων εδεσμάτων κι αφεψημάτων.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ απλώς είναι η σπασμωδική αντίδραση μιας εσωτερικής αντιπολίτευσης της “εθνικής πτέρυγας” των Σαμαρικών-Καραμανλικών της ΝΔ που προσπαθούν να πουν κάτι χωρίς όμως να σπάσουν αυγά…

Κι ως γνωστόν, ομελέτα με αυγά ποσέ δεν γίνεται…

Μάθαμε, όμως, για ποιόν λόγο ο Ιμπραχήμ Καλίν εισέβαλε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων και μπροστά στον “εμβληματικό” και σημιτικής κοπής 80χρονο διπλωμάτη και πρώην δκτή της ΕΥΠ επέβαλε την τουρκική ατζέντα κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι, καθώς κινούνται μεθοδικά, επιδιώκουν την κατ’αρχήν “συνδιοίκηση στην Θράκη” κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του σχεδίου των παραλλήλων δομών που προχωράει σε στάδια υλοποίησης, χωρίς να συναντάει αντιδράσεις είτε γιατί οι αντίπαλοι εξουδετερώνονται είτε διότι εξαγοράζονται.

Ως χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των τουρκικών σχεδίων τοποθετείται η μετά-Covid φάση που εκτιμάται ότι θα συμπέσει και με την προκήρυξη εκλογών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία προσβλέπει και στην στήριξη του μειονοτικού εκλογικού σώματος ως “μπόνους” για τον ενδοτισμό και την υπαναχώρηση έναντι των τουρκικών αξιώσεων.

Ο συντάκτης του χθεσινού κειμένου της ΕΣΤΙΑΣ δεν γνωρίζει , ίσως , ότι οι Τούρκοι είχαν θέσει το ίδιο αίτημα και στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είχε ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ καθώς το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή είχε εισηγηθεί την απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης για Εθνικούς Λόγους, και η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν προχώρησε το θέμα αν και ήταν στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν είναι γνωστά.

Η ΕΣΤΙΑ κάνει μία προσπάθεια να αναδείξει τον ρόλο της ανύπαρκτης Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη και να επαναφέρει στο προσκήνιο τον ρόλο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη η οποία ομολογουμένως βρίσκεται -όπως μαθαίνουμε- σε μία διαβούλευση με επιφανή στελέχη του κόμματος στην Θράκη που όμως δεν είναι αρεστά στο περιβάλλον του Μαξίμου.

Ενδεχομένως να αποτελεί και ένα τέχνασμα δημόσιας διπλωματικής πρακτικής προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στην (ανύπαρκτη) Διακομματική προκειμένου να κερδίσει (πολιτικό ή/και διπλωματικό) χρόνο…

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη,αυτή την περίοδο, χρεώνεται και με ένα ακόμη ατόπημα, την δημιουργία Νέας Δομής (λαθρο)Μεταναστών στον Έβρο, που όπως ισχυρίζεται ο κ. Νότης Μηταράκης, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κι ο ίδιος απολαμβάνει και διϋπουργική στήριξη για το ζήτημα...

Αναζητείται ακόμη η ατζέντα της ΝΔ για την Θράκη
 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]