Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία γκρεμίζει την επέλαση της Τουρκίας στην Ερυθρά!


Ιστορική εξέλιξη που ανακόπτει την επέλαση της Τουρκίας στην Ερυθρά και το κέρας της Αφρικής, συνιστά η συμφωνία Ρωσίας – Σουδάν για την δημιουργία στρατιωτικής βάσης!

Μία από τις βασικές στοχεύσεις του σουλτάνου Ερντογάν και των οθωμανικών ονειρώξεων του, ήταν η ανασύσταση της οθωμανικής κατοχής στο Σουδάν. Οθωμανική κατοχή που είχε διαρκέσει 400 ολόκληρα χρόνια. Η στενή σχέση διαπλοκής που είχε αναπτύξει ο Ερντογάν με τον διεφθαρμένο πρόεδρο του Σουδάν, στρατηγό Omar Hassan Ahmad al-Bashir, είχε θέσει τις βάσεις για την τουρκική απόβαση στο Σουδάν, με την εκχώρηση του λιμανιού Σουακίν στην Τουρκία!

Το συγκεκριμένο λιμάνι εκτός από την στρατηγική του θέση, είχε χρησιμοποιηθεί εκτενέστατα από τους Οθωμανούς κατακτητές καθώς ήταν το πέρασμα για τους Αφρικανούς μουσουλμάνους προσκυνητές προς την Μέκκα.

Η εξέλιξη αυτή όμως είχε ανησυχήσει εξαιρετικά την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία που έβλεπαν την Τουρκία να τις περικυκλώνει. Ήταν σίγουρο πως το λιμάνι του Σουδάν θα εξελισσόταν σε τουρκική στρατιωτική βάση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Σαουδική Αραβία και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο διεφθαρμένος Αλ Μπασίρ, αχυράνθρωπος του Ερντογάν κατέρρευσε με πάταγο εν μέσω καταγγελιών για διαφθορά και αντιδημοκρατικότητα. Η νέα κυβέρνηση του Σουδάν, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, παγώνοντας τα σχέδια για εκχώρηση του λιμανιού στην Τουρκία.

Το τελικό χτύπημα στα σχέδια της Τουρκίας ήρθε χθες με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Σουδάν και Ρωσίας για δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης! Στην βάση θα εδρεύουν 300 Ρώσοι στρατιώτες καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι. Το σχέδιο συμφωνίας αναφέρει ότι στην βάση θα μπορούν να ελλιμενισθούν τέσσερα πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων « των «πυρηνικών πλοίων» του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Με μία κίνηση – ματ λοιπόν, ο Πούτιν ανέτρεψε την επέλαση της Τουρκίας στην Ερυθρά θάλασσα.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]