Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“΄Oνειρα και εφιάλτες της ΑΟΖ”


Toυ Κώστα Μαρδά

Δηλαδή, καμαρώνουμε επειδή η φρεγάτα μας «Λήμνος» έπαθε μικρές ζημιές από το χτύπημα της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» και παραβλέπουμε ότι η Τουρκία επιτέθηκε πρώτη ;

Ενέργεια, που μας δίνει το δικαίωμα ακόμη και προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για διατάραξη της ειρήνης ;

Τιμή και δόξα στον επιδέξιο, άξιο και ατρόμητο Έλληνα κυβερνήτη!

Αλλά, ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας , όπως με το χτύπημα της τουρκικής ακταιωρού «Ουμούτ» κατά της ακταιωρού μας «Γαύδος», εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα Ίμια, στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Τότε που είχαμε πει ότι θα ζητούσαμε …αποζημίωση!

Να γιατί επέμενα, εδώ και ενάμιση χρόνο , με αφορμή την νέα έκδοση του βιβλίου μου ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, καλεσμένος στις τηλεοπτικές εκπομπές οτι :

Έπρεπε να αποφύγουμε την υπερκλιμάκωση της κρίσης με άκαιρα όνειρα , όπως αποδείχθηκε η ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, έχοντας δεδομένο τον μαχαιροβγάλτη Ερντογάν και την έλλειψη συμμαχιών που θα μας επέτρεπαν να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση…

Αλήθεια: Εκείνες οι αεροναυτικές Γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX, γιατί δεν έσπευσαν να καλύψουν την φρεγάτα μας ;

Τι λένε οι εξαίρετοι καθηγητές… ΑΟΖολογίας;


Ο… ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ!

Άκουσα από τηλεοπτικό συντάκτη, ότι με την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας- Γαλλίας (δύο γαλλικά αεροπλάνα Ραφάλ και δύο πλοία ,συν τέσσερις- πέντε ελληνικές φρεγάτες) …”τεμάχισαν- λέει – κυριολεκτικά” το χώρο της Νavtex του Ορούτς Ρέις.

Και μετά…

Και μετά;

Η …ΝΑΥΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διαβάστε πως ελληνικά μέσα θριαμβολογούν για την στάση του Ισραήλ υπέρ της Ελλάδας:

” Μήνυμα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ,με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια :

«Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός”.

Προσέξτε τη διατύπωση: “Οποιαδήποτε ενέργεια βίας… από οποιονδήποτε παράγοντα…”.

Αν δεν κάνω …λάθος :

Η Ελλάδα δεν είναι ο παράγοντας εκείνος που έστειλε τα πολεμικά της πλοία (και όχι τα …γιοτ ) για να υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων της που αναγνωρίζει τώρα το Ισραήλ , έναντι της ναυτικής ”’Χαμάς” του Ερντογάν;

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ… ΚΛΕΙΔΙ

ΕΛΛΑΣ- ΓΑΛΛΙΑ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΟΚ!
Αλλά μην μας πιάνει από τώρα η ελληνική θριαμβολογία.

Οι αεροναυτικές δυνάμεις της φίλης Γαλλίας θα παραμείνουν κοντά μας όσο διαρκεί η ελληνο- τουρκική κρίση ή είναι περαστικές;

Διαβάστε προσεκτικά την επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας:

– Η Γαλλία ανέπτυξε προσωρινά δύο καταδιωκτικά Rafale και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της στην ανατολική Μεσόγειο.

– Τα δύο Rafale θα κάνουν σήμερα «σταθμό» στη Σούδα, στην Κρήτη και θα παραμείνουν εκεί μερικές ημέρες. Προηγουμένως, από τη Δευτέρα μέχρι και χθες, Τετάρτη, είχαν αναπτυχθεί στην Κύπρο για μια άσκηση.

– Το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βηρυτό για να μεταφέρει εκεί βοήθεια μετά τη φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ενώθηκε την περασμένη νύκτα στη Μεσόγειο με τη φρεγάτα La Fayette, που είχε αποπλεύσει από τη Λάρνακα της Κύπρου και πραγματοποίησε άσκηση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

-Αυτή η στρατιωτική παρουσία – καταλήγει η ανακοίνωση – έχει στόχο να ενισχύσει την αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Τη δύσκολη ώρα, ελπίζω οτι θα είναι μαζί μας και όχι …στη Βηρυτό…

ΠΑΡΙΣΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Καλώς ήλθες Γαλλία!… Αλλά και συ – στο βάθος – μας ζητάς “βαθύτερο διάλογο με την Τουρκία”… Όπως λέει ο Μακρόν στη δήλωση στήριξης. της Ελλάδας… Τελικά, το διάλογο με την ιμπεριαλιστική Τουρκία δεν θα τον αποφύγουμε…Προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα… Δυστυχώς ή…”ευτυχώς”, εκεί μας έφερε η παρορμητική, άκαιρη και μεγαλοϊδεατική πολιτική των …άοπλων γεωτρήσεων των Κυπρίων και των καθηγητών ΑΟΖολογίας ….

Ναι ! Επιμένω: Στο εθνικό δόγμα “δεν συζητούμε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας”, παραμένουμε μόνοι μας…

Ελλάς – Γαλλία- Συμμαχία ναι! Διάλογος αλά γαλλικά, για να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο – τη μισή ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα μισά γκρίζα νησιά όχι, ευχαριστώ…

Αλλά : Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας πάμε στο διάλογο με δικές μας διεκδικήσεις…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]