Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάιρο: «Η κυβέρνηση Σάρατζ έχει χάσει κάθε νομιμότητα»


Είναι θετικό ότι με τις δηλώσεις του προέδρου της Αιγυπτιακής Βουλής, Ali Abdel Aal, ανοίγει ο δρόμος για να άρει η Αίγυπτος την αναγνώριση του καθεστώτος Σάρατζ στη Τρίπολη, ως νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστά βαρύτατο, έως ανεπανόρθωτο πλήγμα σε βάρος της Τουρκίας και των ανδρεικέλων της στην Τρίπολη. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι η ψευδο-κυβέρνηση Σάρατζ έχει πλήξει βάναυσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με το Τουρκολυβικό μνημόνιο, συνεχίζει κατά απαράδεκτο και στην ουσία “προδοτικό” τρόπο να την αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση της

Νέα αιφνίδια πολιτική, αυτή την φορά, τροπή παίρνουν τα γεγονότα στη Λιβύη. Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου Ali Abdel Aal δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει χάσει νομιμοποίηση προαναγγέλλοντας την απέλαση του πρεσβευτή της από το Κάιρο.


Πιο συγκεκριμένα ο Abdel Aal είπε:

«Η Λιβύη αντιπροσωπεύει το στρατηγικό βάθος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου και η σταθερότητά της είναι σημαντική.

Το Κάιρο είναι ανοικτό προς όλες τις πλευρές και προτεραιότητα είναι η λύση της λιβυκής κρίσης.

Ο GNA(Σάρατζ) όμως έχει χάσει όλη την νομιμοποίησή του. Ζητούμε την απέλαση του πρεσβευτή του».

Την ίδια ώρα επιθετικά ελικόπτερα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA-Χαλίφα Χαφτάρ) πετούν πάνω από τις λιβυκές ακτές κοντά στην Σύρτη όπου ανοικτά βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες, αλλά σε τέτοιο ύψος που είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους από τα ραντάρ των τουρκικών πλοίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Την ίδια ώρα επιθετικά ελικόπτερα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA-Χαλίφα Χαφτάρ) πετούν πάνω από τις λιβυκές ακτές κοντά στην Σύρτη όπου ανοικτά βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες, αλλά σε τέτοιο ύψος που είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους από τα ραντάρ των τουρκικών πλοίων."


    Βυθιστε τις τουρκικες φρεγατες και η νικη θα ερθει αστραπιαια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]