Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάρτυρες των τουρκικών προκλήσεων στο Καστελόριζο οι σύμμαχοι πιλότοι στον Ηνίοχο


Πάνω από το Καστελόριζο βρέθηκαν μαχητικά F-16 Block 52 plus της 337 Μοίρας «Φάντασμα», που συμμετέχουν στον Ηνίοχο, καθοδηγώντας τα συμμαχικά αεροσκάφη που πέταξαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Γι’ ακόμη μια μέρα ένα σαφές μήνυμα εξέπεμψε το άρμα του Ηνιόχου, φορτωμένο με πιλότους Έλληνες και των σύμμαχων χωρών από δυτικές και ανατολικές χώρες, που εκμεταλλεύονται για δώδεκα ημέρες το εύρος του FIR Αθηνών.

Σαφές το μήνυμα και με μεγάλη αξία, κυρίως διότι την ίδια μέρα που είχαν εκδώσει navtex οι γείτονές μας, νότια από τη Ρόδο και σε μια περιοχή που φτάνει ακόμη πιο νότια από το Καστελόριζο, οι συμμετέχουσες χώρες πέταξαν πέριξ του συμπλέγματος της Μεγίστης με τα κυρίαρχα Ελληνικά φτερά να είναι πρωταγωνιστές των σεναρίων.

Πάντως εκτός των αεροσκαφών που πέταξαν από την Ανδραβίδα, σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και τα αεροσκάφη επιφυλακής F-16 Block 52 plus της 340 Μοίρας «Αλεπού», που ήταν σε readiness στο Καστέλι απ’ όπου και απογειώθηκαν για την αναχαίτιση ενός εκ των δυο σχηματισμών F-16 της Τουρκίας που πέρασαν στο FIR Αθηνών.


Το γεγονός πως απογειώθηκαν τα Ελληνικά οπλισμένα μαχητικά για αναχαίτιση, όπως και το ότι αεροσκάφη οπλισμένα της Τουρκίας παραβίασαν τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, καταγράφεται και στα ραντάρ των ξένων αποστολών που παίρνουν μέρος στην άσκηση Ηνίοχος και μ’ αυτό τον τρόπο γίνονται κι αυτοί μάρτυρες του «ακήρυχτου πολέμου» που συμβαίνει καθημερινά στον ουρανό του Αιγαίου.

Τουρκική “νευρικότητα” για τις “συμμαχικές” πτήσεις στη Λήμνο

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη έως τις 12 Απριλίου η αεροπορική άσκηση Ηνίοχος σ’ όλο το εύρος του FIR Αθηνών, η Τουρκία εξέδωσε navtex για το Βόρειο, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα ορισμένες από τις επαναενεργοποιήσεις των ναυτικών οδηγιών, έγιναν μετά τις πρώτες πτήσεις στη Λήμνο, στο πλαίσιο της άσκησης, οι οποίες μάλιστα εμπεριείχαν και αρκετά σενάρια προσβολής στόχων με καταδείξεις που έκαναν στελέχη ειδικών επιχειρήσεων της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, μαζί με JTAC από την Αμερική και το Ισραήλ.

Η Άγκυρα έδειξε την ενόχλησή της για τις πτήσεις κυρίως των συμμαχικών αεροσκαφών στη Λήμνο και η διαμαρτυρία αυτή βγήκε μέσω της navtex που εξέδωσε ώστε να κλειδώσει την περιοχή.

Το ίδιο επανέλαβε και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, πλην όμως ουδείς όπως φάνηκε δεν έδωσε την παραμικρή σημασία και οι πτήσεις έγιναν κανονικά ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο σενάρια air to air αλλά και προσβολής στόχων, κρούσης, ταχείας αντίδρασης μετά από ξαφνικές αλλαγές σεναρίων όπως μας είπαν συμμετέχοντες στην άσκηση και πολλά άλλα αεροπορικά παίγνια από τα οποία όλοι έχουν κάτι να κερδίσουν.

Η Πολεμική Αεροπορία και η Ελλάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη και φάνηκε ακόμη μια μέρα με τις πτήσεις υψηλού συμβολισμού και αξίας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]