Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: Ο Τσίπρας αποτρέπει την παροχή ασύλου σε καταδιωκόμενο Τούρκο στρατιώτη


Εκτενείς αναφορές στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κατά της απόφασης της 3ης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κάνει ο γερμανικός Τύπος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει «ο Τσίπρας αποτρέπει την παροχή ασύλου σε καταδιωκόμενο Τούρκο στρατιώτη», σημειώνοντας ότι «η πολύπλοκη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας επιβαρύνεται από στρατιώτες που αναζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα του 2016. Ένας από αυτούς έλαβε τώρα άσυλο, για να το χάσει όμως αμέσως μετά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «μετά την έντονη κριτική της Άγκυρας η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε το βράδυ (του Σαββάτου) την ακύρωση χορήγησης ασύλου. […] Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση ως πολιτικά υποκινούμενη» που σύμφωνα με την Άγκυρα δείχνει για άλλη μια φορά ότι «[…] η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζει πραξικοπηματίες. […] Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να περιορίσει τη ζημιά. Αργά το βράδυ του Σαββάτου το γραφείο του ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αιτήθηκε την ακύρωση της απόφασης παροχής ασύλου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]