Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μέρες τους είναι μετρημένες…


Συγκλονιστικά πράγματα χτες στη Θεσσαλονίκη, για όσους είχαμε την ευλογία να τα ζήσουμε από κοντά. Αφιερώνονται σε όλο τον καθεστωτικό απόπατο που εφρύαξε και εξέμεσε την εσώτατη μπόχα και δυσωδία του, σπιλώνοντας, καθυβρίζοντας και διαστρεβλώνοντας.
Αφιερώνονται ειδικότερα στη συριζαϊκή χούντα και σε όλα τα χυδαία κρατικά και παρακρατικά όργανα (πρόληψης και καταστολής) που έθεσε σε λειτουργία για να μειώσει και να εξευτελίσει αυτή την πρωτοφανή παλλαϊκή εξανάσταση.

Από την αστυνομία (που κράτησε εκατοντάδες πούλμαν εκτός πόλης ή που μετέτρεψε σε…90.000 το μισό εκατομμύριο), ως τα βοθροκάναλα που έθαψαν το μέγα γεγονός (για «δεκάδες πολιτών» έκανε λόγο μάλιστα το γκεμπελικό κρατικό χαμαιτυπείο της ΕΡΤ) και από τις… τεχνικές υπηρεσίες (που έστησαν το γενικό μπλακάουτ σε κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ) ως τους κουκουλοφόρους φασιστοτσόγλανους που ήταν έτοιμοι να «παρέμβουν» (τους απέτρεψε η τρομακτική εικόνα του τεράστιου πλήθους και κάποιες ομάδες περιφρούρησης περιπολούντων ΠΑΟΚτσήδων).

Αφιερώνονται όμως και σε ένα κάρο γελοίους καραγκιόζηδες «προοδευτικούς» με εγνωσμένες «δημοκρατικές ευαισθησίες», που βλέπω και διαβάζω από χτες το απόγευμα στο facebook να βγάζουν μανία και χολή για κάτι που ο εξηλιθιωμένος και διαποτισμένος απ’ όλα τα νεοταξίτικα βοθρολύματα εγκέφαλός τους αδυνατεί να κατανοήσει.

Σε όλα αυτά τα ξεφτιλισμένα σούργελα απαντάμε απλώς ότι νιώθουμε απέραντη ηδονή απέναντι στον πανικό τους, τον τρόμο τους, τον εκνευρισμό τους, το μίσος και την καφρίλα τους.
Περαστικά τους (που όμως τους διαβεβαιώνουμε πως από δω και πέρα ΔΕΝ θα είναι περαστικά).

Αρκετά έπαιξαν «εν ου παικτοίς».
Οι μέρες τους είναι μετρημένες…

Καλύτερα να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε την χυδαία προπαγάνδα του καθεστώτος.

Πραγματικά, οι μόνοι φασίστες που έκαναν επεισόδια χτες ήταν οι συμμορίες των δήθεν αντιεξουσιαστών (δήθεν, γιατί φυσικά στην πραγματικότητα αποτελούν νεοταξίτικους στρατούς παρακρατικών υπαλλήλων).

Κατ’ αρχάς, ήταν απαράδεκτη προβοκάτσια και μόνο που τους επιτράπηκε από την αστυνομία να συγκεντρωθούν την ίδια και όχι άλλη μέρα και ώρα (εξ όσων γνωρίζω, ταυτόχρονες αντισυγκεντρώσεις απαγορεύονται παντού στον... πολιτισμένο κόσμο, γιατί αποτελούν αυτόματα πηγή κινδύνων και σχεδόν αναπόφευκτων ταραχών).

Από εκεί και πέρα, ετούτοι οι... λαμπροί νέοι, πέραν της τρομοκρατίας που άσκησαν σε μεμονωμένους πολίτες την ώρα που προσέρχονταν στον Λευκό Πύργο, επιχείρησαν σε 2-3 σημεία να εισέλθουν και στο συλλαλητήριο και να προκαλέσουν φασαρία.
Στα σημεία αυτά απωθήθηκαν από παρισταμένους και, όπως προανέφερα, από 1-2 ομάδες ΠΑΟΚτσήδων (βρήκαν ανθρώπους να προκαλέσουν).
Και πολύ καλώς φυσικά απωθήθηκαν, για αυτονόητη νόμιμη άμυνα μιλάμε.

Προσοχή στα γκεμπελικά ψέματα του καθεστώτος.
Αφού τόλμησαν να μετατρέψουν τις 500.000 σε «λίγους διαδηλωτές» την ώρα που το διαδίκτυο έδειχνε την αλήθεια, φανταστείτε τι τερατολογίες λέγονται και γράφονται για πράγματα που οι περισσότεροι δεν βλέπουν καν…

Επαναλαμβάνω:
Αρκετά έπαιξαν «εν ου παικτοίς».
Οι μέρες τους είναι μετρημένες…

Νεκτάριος Δαπέργολας
Διδάκτωρ Ιστορίας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. "Αφού τόλμησαν να μετατρέψουν τις 500.000 σε «λίγους διαδηλωτές» την ώρα που το διαδίκτυο έδειχνε την αλήθεια, φανταστείτε τι τερατολογίες λέγονται και γράφονται για πράγματα που οι περισσότεροι δεν βλέπουν καν…"

    Εγκειται σε εμας κ.Δαπεργολα να αποδομουμε την προπαγανδα τους!

    Τωρα αρχιζει η μαχη!

    Και βαζω στοιχημα οτι το παρον ιστολογιο το διαβαζουν φυλλο και φτερο!

    Τα αρθρα σας μπορει να τα διαβαζει και ο ιδιος ο Καμμενος!

    Εκει που ειχε εμπιστοσυνη στον Κοτζια, ξαφνικα ...δημοψηφισμα!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Φραγκούλη και όλοι εναντίον όλων. Μην τους πιστεύετε! Στημένοι καυγάδες για να αποπροσανατολίσουν. Και βέβαια για να εξασφαλίσει ο καθένας τα δικά του πολιτικά κουκιά (ψήφους αυτών που παρέμειναν αφελείς) και να τα ρίξει στο τσουκάλι της Ν.Τ.Π. ώστε να έχει μερίδιο και στην πίτα.
    Οι Συριζαίοι "τα έχουν βάλει” με τον στρατηγό Φραγκούλη, λες και αυτός ήταν ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ! Επιδιώκουν όμως να τον ταυτίσουν με αυτό, για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Πιο εύκολα νικάς έναν στρατηγό, παρά έναν λαό. Και ποιος τον όρισε ομιλητή; Δεν υπήρχαν άλλοι αξιόλογοι Έλληνες, πολύ πιο καλοί ομιλητές, που κι αυτοί θέλουν (ή και δε θέλουν!) να κάνουν κόμμα; Ποιος του έδωσε αυτή τη “θέση” και συνεπώς τη δύναμη να μιλάει εξ ονόματος του ελληνικού λαού; Μήπως το ίδιο το κατεστημένο, σύμπασα η Ν.Τ.Π. εντός της οποίας και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να “ελέγξουν” το παιχνίδι; Δεν θα τα καταφέρει, γιατί ο κόσμος είναι πια πολύ υποψιασμένος. Τάχει μάθει απέξω όλα τα παιχνίδια του κατεστημένου, που κι αυτά τελειώνουν κάποτε. Δεν είναι απεριόριστα σε αριθμό. Και μετά του απομένει ένα, που όμως δεν είναι καθόλου παιχνίδι: η βια. Και αυτή θα χρησιμοποιηθεί, αν τα πράγματα αγριέψουν.
    Κύριε Δαπέργολα, παρόλο που σας θαυμάζω για τη θέληση και τον ενθουσιασμό σας, ας έχουμε επίγνωση ότι κάθε Λερναία Ύδρα, όπως αυτή της Ν.Τ.Π., έχει πολλά κεφάλια. Και πότε την εξολόθρευσε ο Ηρακλής; Όταν της “έκαψε” το τελευταίο. Αγώνα δρόμου έχουμε, για το ποιος “θα κάψει” ποιον. Και το κάψιμο “της τελευταίας κεφαλής” ίσως σημαίνει πολλά. Ας ελπίσουμε ότι ως απόγονοι του Ηρακλή έχουν ακόμα κάτι από τις “υπερφυσικές” του δυνάμεις. Και ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς οι Έλληνες οι νικητές. Συν Θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε καθόλου άδικο, απλώς οφείλω να ενημερώσω ότι τα παραπάνω που διαβάσατε ήταν σταχυολόγηση κάποιων πρώτων σχολίων μου στο facebook, από τον καλό φίλο Κωνσταντίνο Τερζή, εξ ου και η χαλαρή μορφή τους. Δεν ήταν ούτε ανάλυση, ούτε καν άρθρο συγκροτημένο. Έννοια σας και δεν είμαστε αφελείς, τα γνωρίζουμε αυτά και για τον Φραγκούλη, αλλά και για άλλους από τους προχτεσινούς ομιλητές. Θα τα πούμε σύντομα πολύ πιο αναλυτικά...

      Διαγραφή
  3. "Πραγματικά, οι μόνοι φασίστες που έκαναν επεισόδια ..."

    Γιατί φοβάστε να γράψετε την αλήθεια , την οποία την γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες πολίτες;
    Φοβάστε μην σας χαρακτηρίσουν φασίστα , ναζιστή εχθρό του λαού οι αριστεροί;

    Κομμουνιστές είναι οι "αντεξουσιαστές", ως οι κυβερνόντες για αυτό και συνεργάζονται άψογα.
    Σε όποιον ΔΕΝ αρέσει η αλήθεια , ας μάθει πως οι Ελληνες υποφέρουμε από ηθική παρακμή περισσότερο από την οικονομική.
    Ανήθικος = αυτός που ψεύδεται συνειδητά, ως οι ανήκοντες στην αριστερά κοσμοθεώρηση για τους οποίους ο σκοπός (ως είναι και το ψέμα) αγιάζει τα μέσα.
    Η αλήθεια είναι μικροαστική συνήθεια έλεγε ο ήρωας όλων των αριστερών Λένιν και οι αριστεροί που κυβερνούν ,τον έχουν ως πρότυπο! Φωτογραφίες του έχουν κρεμασμένες στα υπουργικά γραφεία τους! Πως αλλοιώς να σας το πούν πως είναι κομμουνιστές; ΜΕ τα χωνιά και τα κονσερβοκούτια σε όποιον τολμά και δηλώνει Ελληνας Χριστιανός ορθόδοξος;

    Τα ψέμματα της μεταπολίτευσης για κακή δεξιά και καλή αριστερά πρέπει να τελειώσουν τώρα. Αύριο θα είναι αργά!
    Μόνο σε κακό , όπως μέχρι τώρα έχει γίνει , θα μας οδηγήσει. Και τώρα δεν έχουμε άλλον χρόνο για τα ίδια λάθη που έγιναν και στον συμμοριτοπόλεμο. Μας τελειώνουν ΚΑΙ δια της εισαγωγής απείρων 'προσφύγων" ήτοι δια της γενοκτονίας μας. Ενας ακόμη συμμοριτοπόλεμος με όλους τους αριστερούς και τα ταξικά αδέλφια τους απέναντι μας και το ποθούμενο που είναι για αυτούς η γενοκτονία μας καταφθάνει μια ώρα αρχύτερα.
    Εκτός και εάν απομονωθούν ΤΑΧΙΣΤΑ οι ελάχιστοι πλέον εναπομείναντες ανθέλληνες αντίχριστοι αριστεροί και κατανοήσουν πως στο κράτος μας (και σε κάθε κράτος αντίστοιχα) κυβέρνηση πρέπει να είναι το Ελληνοχριστιανικό έθνος στο οποίο ανήκει η συντριπτική πλειονότητα που κατοικεί εντός των ορίων του έθνους-κράτους μας!
    Όλα τα άλλα περί μειονοτήτων ...

    Εάν από τους ομιλητές των “αυθορμήτων*” συλλαλητηρίων δεν ακούσουμε λόγια ως τα παρακάτω , το παιχνίδι θα είναι στημένο από το αριστερό κατεστημένο “συνταγματικό” τόξο!
    Είτε για να ξαναψηφίσει ο Έλληνας (ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΑΝΕΛ η παράγωγα τους, η άλλα "πατριωτικά" αριστερά κόμματα "που δεν κυβέρνησαν") , είτε για να μην ασχολούμαστε με όλα τα θανατηφόρα οικονομικά μέτρα που ψηφίζουν ως προαπαιτούμενα ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
    Αριστερός = διεθνιστής ! Οι εργάτες οι προλετάριοι δεν εχουν πατρίδα!
    Ποιος κοροιδεύει ποίον σε αυτήν την τελευταία σταλινική κομμουνιστική υπόδουλη χώρα ;

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ:

    «Προτιμώ να με αποκαλείτε Φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε Συμμορίτη! Ούτε άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο Φασίστα παρά Κατσαπλιά!»

    "Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν 'Αμβρόσιος ο ναζιστής', 'Αμβρόσιος ο χουντικός', 'Αμβρόσιος ο εθνικιστής'... Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά...Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος …

    https://www.madata.gr/mobile/epikairotita/social/600747.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μάλλον πρώτη φορά μπαίνετε εδώ μέσα, να ενημερώσω κατ' αρχάς ότι προσωπικά δεν φοβάμαι απολύτως τίποτε. Χρησιμοποιώ τον όρο φασίστας ως ποιοτικό χαρακτηριστικό και όχι ως πολιτική απόχρωση. Ως εκ τούτου έχω καθολοκληρίαν χεσμένες και την ακροαριστερά και την ακροδεξιά (ως εξολοκλήρου φασιστικές στην υφή, τη νοοτροπία και τη λειτουργία τους). Ο τόπος θα αναγεννηθεί μόνο όταν καταλάβουμε επιτέλους ότι χρειαζόμαστε υπέρβαση όλων των γελοίων όρων του έως τώρα εκμαυλισμένου πολιτικού φάσματος, με κάτι εντελώς νέο, κάτι αγνά πατριωτικό και αυθεντικά ορθόδοξο. Έχουμε πολλές φορές πει και γράψει τι πρέπει να είναι αυτό. Θα το ξαναπούμε εκ νέου και σύντομα...

      Διαγραφή
  4. Σημασία έχει ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο συλλαλητήριο για ήταν ακομμάτιστο.
    Τώρα αν οι ομιλητές ήταν έτσι ή αλλιώς πιστέψτε με δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες των οποίων τα νεύρα είναι τεντωμένα και τώρα δόθηκε η αφορμή για να τα ξεσπάσουν.Αν ξέρατε τι λένε στα ΜΜΜ, αν ξέρατε τι ξύλο θα έτρωγαν τα αναρχικά αν έμπαιναν μέσα στο συλλαλητήριο. Όσο και αν κατηγόρησαν οι συριζαίοι τους πολίτες που πήγαν στο συλλαλητήριο, φασιστές, χα κλπ. χειρότερα τα έκαναν γιατί αν ήταν χα οι πολίτες τότε η χα θα ήταν πρώτο κόμμα. Ας μαζέψουν τα λόγια τους οι συριζαίοι και ας σταματήσουν να κατηγορούν τους πολίτες που μέχρι τώρα τους ανέχθηκαν.
    Ραντεβού στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]