Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατάρρευση μιας προπαγάνδας και τα μηνύματα του Πούτιν


Οι σπουδασμένοι στην προπαγάνδα στη Σόφια ή την Μπρατισλάβα, η... κρητική απάντηση του Μητροπολίτη Χίου και τα πολιτικά μηνύματα του Πούτιν

Με εντυπωσιάζει το γεγονός, που οι σπουδασμένοι στην προπαγάνδα στη Σόφια ή την Μπρατισλάβα, πιστεύουν ότι η σιωπή των αστών σημαίνει και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής. Για το καλό και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας, κάποιος σώφρων πρέπει να τους πει ότι, όταν το ποτήρι της οργής γεμίσει μέχρι το χείλος του, χρειάζεται μόνο μια σταγόνα για να ξεχειλίσει.

Φοβάμαι ειλικρινά, μήπως αυτή η ιστορία τελειώσει απρόβλεπτα. Και θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο.

Πάντως, οι Έλληνες οφείλουν να ευχαριστήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του. Σε λίγο διάστημα κατάφεραν να καταρρεύσει η προπαγάνδα δεκαετιών και έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς. Επί δεκαετίες δημιουργούσαν ένα μύθο. Και σε διόμιση χρόνια ο μύθος αποδείχθηκε παραμύθι. Και σε πρόσωπα και σε ιδέες.

Σε λίγο, οι πραγματικοί ιδεολόγοι και ευπρεπείς πολιτικοί της Αριστεράς, θα συστήνονται: «Είμαι Αριστερός… με το συμπάθειο».

Η Κύπρος, λέει, εκπλήσσει τους πάντες με την οικονομική της ανάπτυξη. Και η Ελλάδα εκπλήσσει για τον ίδιο λόγο. Αντίστροφα βέβαια, αλλά τι σημασία έχει. Ήμαστε στην πρωτοπορία, έστω και της αυτοκαταστροφής. Το θέμα είναι να είσαι πρώτος. Ποιος έμεινε στην ιστορία. Ένας πορτοφολάς ή ο Αλ Καπόνε;

Ωραίος ο μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος. Απάντησε στην συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των γειτόνων με μία κρητική μαντινάδα, αφού όπως είπε, στον αγώνα για την απελευθέρωση της Χίου πολλοί Κρήτες έδωσαν τη ζωή τους: «Εχθροί ακούστε το καλά / μη τρέφετε ελπίδες / δικά μας είναι τα νησιά / και οι βραχονησίδες».

Δυο μέρες κλεισμένοι σε ξενοδοχείο, Κοτζιάς και Μπουσάτι, εξέδωσαν ανακοίνωση για… την ανακοίνωση. Μας είπαν ότι και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Όπερ σημαίνει, ότι δεν βρέθηκε κάτι να συμφωνήσουν για να μας το ανακοινώσουν. Οψόμεθα.

Να η εξήγηση γιατί έκοψε τις σχέσεις με τον Πούτιν ο Τσίπρας. Ο Ρώσος πρόεδρος, εγκαινιάζοντας το "Τείχος της Λύπης", ένα μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων των πολιτικών διώξεων που πραγματοποιήθηκαν επί Κομμουνισμού, εξέφρασε την πεποίθηση, για το ότι οι πολιτικές διώξεις που υπήρξαν επί Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά δεν προσήλθε ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από την κομμουνιστική δικτατορία. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τα εγκαίνια μιας εκκλησίας στη Μόσχα, ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε "βαθιά συμβολικό", την στιγμή που οι κομμουνιστές το 1917 καταδίωξαν τον κλήρο και τους πιστούς.

Αυτή είναι η παραπλάνηση της παγκοσμιοποίησης, που διαβεβαίωνε ότι θα σμικρύνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Απεναντίας, διευρύνονται οι ανισότητες. Ο πλούτος των τριών πλουσιότερων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή των Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Ουόρεν Μπάφετ, ξεπερνά τον συνολικό πλούτο του φτωχότερου μισού του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 160 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σίγουρα, ο Γαβρόγλου, υπουργός Αφελληνισμού, δεν συμφωνεί με τον Ροζέ Γκαρωντύ, που είχε δηλώσει: «Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος στη Δύση θεωρούμε την Ελλάδα μητέρα μας». Βέβαια, θα μου πεις, για ανθρώπους του πνεύματος μιλούσε.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]