Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το... Κρυφό Σχολείο στα Τζουμέρκα και το νέο χτύπημα του Καρανίκα


Οι αμερικανικές επικρίσεις για την αλβανική πολιτική, ο λόγος που ο Τραμπ συμπάθησε τον Τσίπρα και το ηθικό... πλεόνασμα της Αριστεράς

«Η ασφάλεια της πΓΔΜ εξαρτάται από την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος και την ένταξη της χώρας στο ΝΑTO», ανέφερε στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον, ο Μπράιαν Χόιτ Γι. Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών Χόιτ Γι, εκτιμά ότι η διάθεση για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.

Αφού λοιπόν, τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ, πρέπει η Ελλάδα να υποχωρήσει σε ό,τι αποφασίσει ο κύριος Μπράιαν Γι. Το καταλάβαμε.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα επέκρινε δριμύτατα την αλβανική πολιτική που δεν συμπεριφέρεται ορθά όταν έχει να αντιμετωπίσει εγκληματίες (πολιτικούς). «Θα μιλήσουν τα έργα όχι τα λόγια. Το FBI είναι εδώ για να ασχοληθεί με την καταπολέμηση του εγκλήματος», είπε, τονίζοντας ότι «αυτό το κυβερνητικό σχέδιο θα τελειώσει με τη σύλληψη ορισμένων μεγάλων ψαριών στις αρχές του επόμενου έτους και θα συνεχισθεί όλο το 2018». Θα συλλάβουν και τον Ράμα;

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της "Ομόνοιας" στη Χειμάρρα Φρέντης Μπελέρης, δήλωσε στο protothema, για την καταπίεση των Ελλήνων από τον Έντι Ράμα: «Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης Ράμα, το οποίο αποσκοπεί να κερδίσει συμμάχους στα καρτέλ των μεγαλοεργολάβων, καταπατώντας και λεηλατώντας την περιουσία των Ελλήνων της Χειμάρρας, και ταυτόχρονα να μας οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό και να μας μετατρέψει σε ασήμαντη μειοψηφία».

Δήλωση του Τραμπ που δημιούργησε χαμό και θα μείνει στην ιστορία: «Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσες χώρες στον κόσμο». Κάτω από την βάση στην Γεωγραφία. Είναι και μια εξήγηση, για τον λόγο που συμπάθησε τον Τσίπρα.

Δεν μπορώ να παραλείψω τον Αρκά: Με αφορμή όλα όσα κάνει η κυβέρνηση ο σκιτσογράφος στο καυστικό του σκίτσο παρουσιάζει τον ήρωά του να λέει τα εξής: «Κρίνοντας από το έργο της κυβέρνησης πρέπει να της είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτά που δεν κάνει». Εδώ που τα λέμε, αυτό πρέπει να το πούμε για όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν το τελευταίο θετικό έργο που έκαναν. Με τα αρνητικά γεμίζω εγκυκλοπαίδεια.

Ο Καρανίκας ξανακτύπησε, εγκαταλείποντας οριστικά την Μενεγάκη [λες γι’ αυτό δεν μπορεί να σταυρώσει νούμερα η γυναίκα;] και διαπίστωσε τώρα ότι «η Αριστερά έχει ηθικό πλεόνασμα». Ηθικό πλεονέκτημα ο Φλαμπουράρης, ηθικό πλεόνασμα ο Καρανίκας, εγώ μάλλον ως πλεονεξία το βλέπω.

Θέλει και επιχειρηματικό κράτος, ο σύμβουλος στρατηγικής. Ακριβώς όπως και ο Ενβέρ Χότζα, της κομμουνιστικής Αλβανίας. Ίδια σχέδια, με γνωστά αποτελέσματα.

Η "προοδευτική" Αριστερά μάς γυρίζει στο Κρυφό Σχολειό των οθωμανών. Στιγμές από ένα μακρινό παρελθόν αναβιώνουν καθημερινά στο Ματσούκι των Τζουμέρκων, όπως μεταδίδει το EpirusPost.gr. Το Δημοτικό Σχολείο παραμένει χωρίς δάσκαλο εδώ και αρκετές ημέρες και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ξαναμπεί εκπαιδευτικός στην αίθουσα για τους τρεις μικρούς μαθητές, που οι γονείς τους επιμένουν στα ορεινά και κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο!

Ελλείψει δασκάλου στην αίθουσα μπήκε ο παπάς, που τυγχάνει και γονιός ενός από τους τρεις μαθητές. Δεν διδάσκει, ούτε καλύπτει το κενό. Απλά κρατά τα παιδιά στο σχολείο, σε επαφή με το φυσικό τους περιβάλλον και τα απασχολεί καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]