Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανίδα δημοσιογράφος δικάζεται στην Τουρκία για... τρομοκρατία!


Η δίκη μιας γερμανίδας δημοσιογράφου και μεταφράστριας, η οποία κατηγορείται από την τουρκική δικαιοσύνη ότι ανήκει σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», άρχισε σήμερα κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μεσαλέ Τολού, η οποία είναι φυλακισμένη από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία, κατηγορείται ότι ανήκει στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), έναν σχηματισμό που είναι παράνομος στην Τουρκία επειδή θεωρείται «τρομοκρατικός». Κινδυνεύει να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Αυτή η ηλικίας 33 ετών τουρκικής καταγωγής γερμανίδα πολίτης, η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια σ' ένα μικρό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA), δικάζεται στη Σηλυβρία, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλα 17 πρόσωπα.

«Απορρίπτω τις κατηγορίες εναντίον μου. Έγινα στόχος της αστυνομίας εξαιτίας μιας μετάφρασης που έκανα για το ETHA», είπε η ίδια, σύμφωνα με τις δηλώσεις της που αναρτήθηκαν στο Twitter από το δικηγορικό γραφείο Δίκαιο των Καταπιεσμένων που την εκπροσωπεί.

Κατηγορείται κυρίως ότι συμμετείχε σε διαδηλώσεις και σε κηδείες μελών του MLKP, όμως οι υποστηρικτές της υποστηρίζουν πως πρόκειται για πολιτική δίκη.

Ο πατέρας της, ο Αλί Ριζά Τολού, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τις κατηγορίες σε βάρος της κόρης του «κούφια ψέματα», έγραψε το ETHA στη σελίδα του στο Facebook.

Η Τολού, η οποία κρατείται μαζί με τον τριών ετών γιο της, περιλαμβάνεται στους δέκα Γερμανούς που κρατούνται στην Τουρκία στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Σ'αυτούς περιλαμβάνεται ο γερμανοτούρκος δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ που κρατείται από τον Φεβρουάριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]