Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αποδείξεις» ζητούν οι ΗΠΑ από Τουρκία για τις συλλήψεις διπλωματικών υπαλλήλων


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον συνομίλησε με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τετάρτη και εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τη σύλληψη και την προφυλάκιση δύο μελών του προσωπικού των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τίλερσον προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να παρουσιάσει αποδείξεις οι οποίες να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες σε βάρος των δύο εργαζομένων οι οποίοι έχουν τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι συλλήψεις ώθησαν την Ουάσινγκτον να σταματήσει να εκδίδει βίζες για τους πολίτες της Τουρκίας, κίνηση που ανταπέδωσε η Άγκυρα. Η διένεξη έχει πλέον πάρει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης.

Η Άγκυρα αναμένει ότι η κρίση θα έχει διευθετηθεί πολύ σύντομα

Η διπλωματική κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, η οποία οδήγησε τις δύο κυβερνήσεις να ανακοινώσουν πως σταματούν μέχρι νεωτέρας να εκδίδουν βίζες η καθεμιά για τους πολίτες της άλλης, έχει πάρει «υπερβολικές διαστάσεις» κι ενδέχεται να επιλυθεί σύντομα, έκρινε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, ο Σιμσέκ έκανε σχόλια που κατά τα φαινόμενα αποσκοπούσαν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις: διαβεβαίωσε ότι για την τουρκική κυβέρνηση η ασφάλεια των διπλωματών και των υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Τουρκία αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα» και υποστήριξε ότι οι προσαγωγές εργαζομένων της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής έγιναν στο πλαίσιο ερευνών «ρουτίνας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]