Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκεί έχουν φιλότιμο και παραιτούνται, αλλού είναι “χοντρόπετσοι”…


Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Ζανίν Χένις υπέβαλε την παραίτησή της αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για λάθη που έγιναν από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας τα οποία οδήγησαν στην απώλεια τριών Ολλανδών στρατιωτών που υπηρετούσαν στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι.

Η Χένις παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήγαγε το Ολλανδικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια (DBS: Dutch Safety Board) για επεισόδιο στις 6 Ιουνίου 2016 στο Μάλι, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο Ολλανδοί στρατιώτες από επίθεση μαχητών με όλμους, ενώ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας τρίτος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του DBS, το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας έδωσε προτεραιότητα στην επιδίωξη στρατηγικών στόχων έναντι της γενικότερης ασφάλειας του προσωπικού. Μαζί με την υπουργό αναμένεται να παραιτηθεί και ο αρχηγός των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τομ Μίντεντορπ.

Η παραίτηση έρχεται βέβαια λίγες ημέρες πριν αναλάβει νέα συμμαχική κυβέρνηση στην Ολλανδία, υπό τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, κάτι το οποίο ουδόλως μειώνει την πολιτική σημασία της ενέργειας, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες οι πολιτικοί τους (sσκόπιμος ο πληθυντικός) είναι «χοντρόπετσοι», κάνουν πολύ χειρότερα, αλλά παραμένουν «βιδωμένοι» στις καρέκλες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]