Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ομιλία «μανιφέστο» του Tayyip Erdogan


Του Χρήστου Μηνάγια 

Η στρατηγική εκτίμηση της Άγκυρας για τις εξελίξεις στην περιοχή εστιάζεται στην ακόλουθη φράση: «Οι Δυτικοί θα οπισθοχωρήσουν, οι Ανατολικοί θα ανακάμψουν, η Τουρκία θα ισχυροποιηθεί και οι διενέξεις θα ενταθούν». Μάλιστα οι Τούρκοι επισημαίνουν δύο θέματα, τα οποία, κατ' αυτούς, θα τους ισχυροποιήσουν έτι περαιτέρω: πρώτον, η Τουρκία δεν πρέπει να απέχει από τις διενέξεις και δεύτερον, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την τήρηση σε ετοιμότητα μιας στρατιωτικής ισχύος άμεσα διαθέσιμης, όπου και όποτε απαιτηθεί. 

Ας σημειωθεί ακόμη ότι, οι επιτελικοί σχεδιασμοί των Τούρκων εστιάζονται σε 6,5 ενδεχόμενα μέτωπα σύγκρουσης ή πολέμου τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ειδικότερα: 
α. Στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα περιλαμβάνεται το «μισό» μέτωπο που αφορά στο εσωτερικό της Τουρκίας για επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας, το μέτωπο της βόρειας Συρίας, καθώς επίσης το μέτωπο του βόρειου Ιράκ συμπεριλαμβανομένων της Μοσούλης και του Κιρκούκ. Υπόψη ότι, τα μέτωπα αυτά εντάσσονται σε ένα ενιαίο Θέατρο Επιχειρήσεων, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση της κουρδικής απειλής. 
β. Στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα περιλαμβάνονται τα μέτωπα του Ιράν, της Αρμενίας, της Κύπρου και της Ελλάδος. 

Για το λόγο αυτό, εξετάζεται από την Άγκυρα η δημιουργία ενός νέου δόγματος για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας βάσει του οποίου, αφενός θα προβλέπεται η τήρηση ισχυρών εφεδρειών και η δυνατότητα ταχείας μεταφοράς τους όπου απαιτηθεί, αφετέρου θα δοθεί βαρύτητα στις επιχειρήσεις εντός κατοικημένων τόπων τόσο στο εσωτερικό όσο και πέραν των συνόρων. 
Αναφορικά με τις επιχειρήσεις πέραν των συνόρων, το νέο δόγμα θα εστιασθεί στην ευρεία χρησιμοποίηση των ειδικών δυνάμεων με την ταυτόχρονη υποστήριξη τους από τους τοπικούς πληθυσμούς που διάκεινται φιλικά προς την Τουρκία.      

Επιπρόσθετα, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί μια σημαντική «λεπτομέρεια» για την προεδρική εκλογή στην Τουρκία τον Νοέμβριο του 2019. Ο Tayyip Erdoğan τονίζει συνεχώς ότι, στον πρώτο γύρο της εκλογής πρέπει να επιτευχθεί υπέρ αυτού το ποσοστό του 50+1. Ο λόγος που το επισημαίνει αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι, το ποσοστό του πρώτου γύρου μπορεί να μην εκλέξει πρόεδρο, ωστόσο αυτό θα κρίνει την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Δηλαδή εάν στον πρώτο γύρο ο Erdoğan λάβει λιγότερο από 51%  θα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ψήφιση των νόμων που θα επιθυμεί να περάσει όταν αυτός θα εκλεγεί πρόεδρος στο δεύτερο γύρο. Τούτο μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι, μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου 2019 η Τουρκία του Erdoğan θα συνεχίσει να είναι ως έχει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας (κουρδικό και «εκκαθαρίσεις» Γκιουλενιστών) όσο και στο εξωτερικό (Συρία, Ιράκ, ελληνοτουρκικές σχέσεις κ.λπ.). Επίσης, σε περίπτωση που ο Erdoğan λάβει κάτω του 51% στον πρώτο γύρο, τότε θα επιζητήσει τη συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ για να έχει την αυτοδυναμία που απαιτείται μετεκλογικά. 

Τι σημαίνει αυτό; Προσπάθεια περαιτέρω ενεργοποίησης των εθνικιστικών αντανακλαστικών της τουρκικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ακόλουθο κείμενο του Τούρκου αρθρογράφου Rasim Ozan Kütahyalı της εφημερίδας Sabah/02-08-2017: 
«Kαι η αντίσταση της 30ης Αύγουστου (1922) και η αντίσταση της 15ης Ιουλίου (2016) αποτελούν μια νίκη του έθνους εναντίον των προδοτών και εισβολέων τρομοκρατών. Αυτό πρέπει να το μάθουν μερικοί χοντροκέφαλοι (ηλίθιοι) απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί μας. Αυτά τα ηλίθια μυαλά προσπαθούν να νομιμοποιήσουν αυτόν τον φασισμό προσφεύγοντας προς άσυλο στον Atatürk. Οι ανώτατοι αξιωματικοί που έκαναν πραξικοπήματα ή επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα  σε αυτήν την χώρα δεν έχουν καμία διαφορά για αυτό το έθνος από τον εισβολέα στρατηγό Χατζηανέστη του ελληνικού στρατού. Οι στρατηγοί Cemal Madanoğlu και Cemal Gürsel (σ.σ. ήταν πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος της 27ης Μαΐου 1960) δεν διαφέρουν καθόλου από τα καθάρματα (παλιοτόμαρα) εισβολείς Έλληνες στρατιωτικούς, τον στρατηγό Χατζηανέστη (σ.σ. αρχηγός του ελληνικού στρατηγείου της Μικράς Ασίας-1922) και τον στρατηγό  Τρικούπη (σ.σ. διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού στο Αφιόν Καραχισάρ).»
Στα πλαίσια όλων των παραπάνω, η ομιλία «μανιφέστο» του Tayyip Erdoğan στην Malatya στις 05-08-2017 κρίνεται σκόπιμο να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, λαμβανομένου υπόψη και του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδος Yeni Şafak/09-08-2017 βάσει του οποίου, μια 15μελής αμερικανική αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στρατιωτικών και διπλωματών μετέβη στην περιοχή Ayn Isa  της βόρειας Συρίας και ενημέρωσε τους Κούρδους του PYD αναφορικά με τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί την επόμενη περίοδο. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι, στον εν λόγω σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Ιανουάριο του 2018 προκειμένου οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας να αναγνωρισθούν διεθνώς ως μια αυτόνομη κρατική οντότητα. 

Ακολούθως παρατίθεται το κείμενο της ομιλίας του Τούρκου προέδρου Δημοκρατίας (βλ. www.sabah.com.tr/06-08-2017):
«Ως Τουρκία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σύντονη και έντονη επίθεση η οποία προέρχεται από κάθε κατεύθυνση.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες δημιουργίας ενός τρομοκρατικού κράτους στο Νότο μας.
Επιχειρείται η πολιορκία (κύκλωση) της χώρας μας από μια τρομοκρατική οργάνωση, η οποία αλλάζει συνεχώς όνομα.
Παρόλο που η τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. εννοεί το ΡΚΚ) περιορίσθηκε πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν, αυτή κατά διαστήματα μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. Μακάρι να εξαλείψουμε πλήρως και σύντομα τις δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης στο εσωτερικό της χώρας μας.
Κατ’ ουδένα τρόπο δεν θα αφήσουμε σε ησυχία αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και στο Ιράκ και στη Συρία.
Αυτήν την περίοδο, και για τη χώρα μας και για την περιοχή μας, το πιο μεγάλο τέλμα είναι το περιβάλλον χάους που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ.
Από αυτό το τέλμα εκτρέφονται όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις, από το «Ισλαμικό Κράτος» μέχρι το ΡΚΚ.
Οι παγκόσμιες δυνάμεις στην περιοχή, επανέφεραν τις δραστηριότητες τους εναντίον της τρομοκρατίας στην αρένα της αντιπαλότητας και της αντιπαράθεσης.
Κάθε ισχυρή δύναμη με το πρόσχημα (τη δικαιολογία) των τρομοκρατικών οργανώσεων προσπαθεί να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το πεδίο επιρροής της.
Αυτές προσπαθούν να δημιουργήσουν σε εμάς νέα προβλήματα επειδή βλέπουν ότι δεν μπορούν να μας χειραγωγήσουν. Την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016) από την προδοτική συμμορία FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü/Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλλαχιστών) δεν πρέπει να την βλέπουμε ως μια ανεξάρτητη ενέργεια από αυτές τις εξελίξεις.
Είμαστε αποφασισμένοι, την χατζάρα που μπήξαμε με την επιχείρηση «Fırat Kalkanı/Ασπίδα του Ευφράτη» στην καρδιά του σχεδίου τρομοκρατικής σύστασης στη Συρία (σ.σ. εννοεί την κουρδική οντότητα), να την επεκτείνουμε με νέες εφόδους και εξορμήσεις. Για το θέμα αυτό, πολύ σύντομα θα προβούμε σε νέα και σημαντικά βήματα.
Είναι πλέον προφανές ότι, ο αγώνας εναντίον του προβλήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται στη Συρία (σ.σ. εννοεί το ΡΚΚ και το PYD) έχει υπερεκχειλισθεί πολύ πέραν των συνόρων.
Κανένας δεν διασαφηνίζει τους θανάτους των πολιτών (αμάχων) που βιώνονται και οι οποίοι είναι 50, 100 φορές περισσότεροι από τον αριθμό των τρομοκρατών που εξουδετερώνονται.
Εμείς κάναμε ό,τι μας αναλογεί, το κάνουμε και θα το κάνουμε.
Το κόστος καταστροφής (αποτροπής) των σεναρίων που είναι στραμμένα κατά της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος μας, αντί να το πληρώσουμε στα δικά μας εδάφη προτιμούμε να το πληρώσουμε στη Συρία και το Ιράκ.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους φίλους μας, τους συμμάχους μας και τα αδέλφια μας για ένα κόσμο πιο ασφαλή, πιο γαλήνιο και πιο εύπορο. Αντιθέτως, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε αυτούς που επιχείρησαν να μας πλήξουν στην καρδιά μας.
Εμείς είμαστε ένα έθνος που γνωρίζει από πού ήρθε, που γνωρίζει που στέκεται και που γνωρίζει που θα πάει.
Σήμερα δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση και που θα βρίσκονται όλοι αυτοί που βλέπουν τους εαυτούς τους στον τεράστιο καθρέπτη. Όμως, όλοι να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε εδώ.» 

* Ο Χρήστος Μηνάγιας είναι Ταξίαρχος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και ΣυγγραφέαςΠηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Κύριοι liberal τροτσικιστές κομμουνιστές , ΥΠΈΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
    ο εχθρός των Ελλήνων
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΞΕΝΟΣ, ΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!

    ΕΧΘΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ …ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,
    ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ …ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

    ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ;
    ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ…

    Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν την Ελλάδα: Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου

    Οι μετανάστες αντιδρούν και ζητούν χρήματα και όχι γή και δουλειά

    Συνέλληνες, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;;;
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ;;;

    ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ;;;

    ΕΛΕΟΣ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ!


    Καλλιόπη Σουφλή

    Σε μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο θέλει να προχωρήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με τα υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

    Ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε θέμα ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αυστηρά κριτήρια που θα καθιστούν εύκολη την αφομοίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί οικονομική δυσφορία για αυτούς.


    Μέσα από το πρόγραμμά που προωθεί η κυβέρνηση και θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, έχει σκοπό να παραχωρήσει δωρεάν 200.000 στρέμματα στην περιοχή της Μακεδονίας σε 2000 μετανάστες με μία σειρά από προνόμια ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.


    Tα προνόμια που σκέφτεται να παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι:


    1) Αφορολόγητο μέχρι και 25.000 ευρώ εισόδημα για όλους του μετανάστες που δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικής παραγωγής


    2) Άτοκα δάνεια για την αγορά μηχανημάτων εώς και 300.000 ευρώ για τον κάθε έναν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.


    3) Επίδομα ενοικίου εώς και 100% με κριτήρια εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.
    4) Άδεια για λαϊκές αγορές..


    5) Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για 2 χρόνια.


    Στο πρόγραμμα θα έχουν δικαίωμα ένταξης μόνο μετανάστες που είναι δηλωμένοι ώς προστάτες οικογένειας και μόνο όσοι δήλωσαν ως χώρες προέλευσης την Συρίας, Το Μαρόκο, Το Ιράν, Το πακιστάν και την Αίγυπτο.


    Ωστόσο αντιπροσωπεία από μέλη ΜΚΟ και μεταναστών δεν συμφωνεί στην εκκίνηση ενός τόσο προκλητικού και ρατσιστικού προγράμματος για την ελληνική κοινωνία. Μάλιστα δηλώνουν άκρως αντίθετοι σε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να του δίνει χρήματα και όχι να του επιβάλει έμμεσα να γίνουν αγρότες.


    Το προκλητικότερα σημείο μάλιστα μέσα στο πρόγραμμα είναι ότι ο κάθε ένας που θα συμμετάσχει στο εν λόγο πρόγραμμα θα έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας στην γη που θα του παραχωρηθεί αρκεί να υπάρχουν 10 παραγωγικά έτη.

    http://attikanea.blogspot.gr/2017/08/100-100.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε φυσικα για τον αριστερο φασισμο θα λες .Γιατι ο δεξιος φασισμος δεν παριστανει στις μερες μας οτι κυβερνα .
    Λαμογια κοντα ειναι η μερα που θα πληρωθουν ολες οι προδοσιες σας.
    Τα ιδια σκατα ειναι η δεξια και η αριστερα , γιατι εχουν τον ιδιο εντολεα και μαζι τα ξενοφερτα αμπελοφιλοσοφηματα για ηλιθιους καταστρεψαν και ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ την Πατριδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου Όργκ .
      Ο φασισμός είναι ένας και προέρχεται από της πιο αντιδραστικούς κύκλους άσκησης εξουσίας.
      Ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι αριστερός.
      Ανωνυμία μου σημαίνει ότι ξυπνήσαμε ,δεν είμαστε οι (ιεροκήρυκες) του παρελθόντος.
      Πές λοιπόν στην σπηλιάς σου ,και ώς αρπαχτικό που είσαι απόλαυσε το ξεσκισμένη σάρκα του ελληνικού λαού.
      Στο άκουσμα και μόνο της λέξης Λαός ενεργοποιούνται οι φασιστικές σας καταβολές με το πιό πρόστυχο και αισχρό τρόπο,ο χυδαίος αντικομουνισμός σας αποτυπώνεται με γελοία επιχειρήματα ,με λάσπη,ψέμματα,και δολοφονίες .
      Εάν δεν ήταν ο Σοβιετικός κόκκινος στρατός εκείνος που κάρφωνε την σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ναζιστικό Βερολίνο η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα είχε καθιδρυθεί απο τότε.
      Αυτή η πραγματικότητα πάντα θα στοιχειώνει μέσα στο κεφάλι σας.
      Δεν θα συγχωρέσετε ποτέεεεεεεεεε τους Κομμουνιστές .........
      Αυτά τα ολίγα προς τους φασίστες ταγματασφαλήτες νέους και παλαιούς,σε όποιες αποχρώσεις και ονόματα μας προκύπτουν.

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  3. Π.Τ ο κοκκινος φασισμος ειναι αυτος που καταστρεψε πολλα Εθνη ( τουλαχιστον προσπαθησε ) δολοφονωντας εκατομμυρια αθωων πολιτων τους .
    Ξερεις αραγε γιατι ειναι ΚΚΕ και οχι ΕΚΚ ;
    Γνωριζεις αραγε ποιος ξεκινησε αυτο το προδοτικο μαντρι στην Ελλαδα ;
    Εχεις διαβασει τον ριζοσπαστη τι ελεγαν για την καταστροφη της Ιωνιας μας ; Για την Μακεδονια μας ;
    Δεν ειμαι φασιστας διοτι δεν ειμαι καθυστερημενος , ουτε βαρβαρος Γερμανος . Δεν ειμαι κομμουνιστης διοτι δεν ειμαι προδοτης του Εθνους μου και της Πατριδος .
    Οτι ειναι οι Ελληνοφωνοι φασιστες ειναι και οι Ελληνοφωνοι κομμουνιστες . Δηλαδη ΗΛΙΘΙΟΙ και προβατοποιημενοι κ(Υ)νοβουλευτοραγιαδες .
    Βγες απο την σπηλια που σε εκλεισαν εαν εισαι Ελλην και διαβασε τους Ελληνες ΣΟΦΟΥΣ προγονους μας και θα καταλαβεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φασισμός καθορίζεται εκφράζεται με τα εξής χαρακτηριστικά:
      1.Τον Ρατσισμό σε όλες του της εκδοχές όπως σε φυλετικό,κοινωνιολογικό ,σεξουαλικό.
      2.Είναι υπέρ του Καπιταλισμού αλλά με την υποκριτική άρνηση πως το κεφάλαιο έχει πατρίδα ..........
      3.Πιστεύει στον συνδικαλισμό όπου τα διοικητικά συμβούλια των εργαζομένων είναι διορισμένα και όχι εκλεγμένα.................
      4.Υπερασπίζονται τους προγόνους εκφυλίζοντας κάθε ιδέα τους ,και πρώτα πρώτα την ίδια την Δημοκρατία.
      Τώρα όσο αφορά ιστορικά γεγονότα και αναφορές στον ριζοσπάστη που κάνεις θα σε ρωτήσω εάν γνωρίζεις την έννοια της λέξης ιμπεριαλισμός,εάν δεν γνωρίζεις τότε προσπαθώ να κάνω διάλογο με ντουβάρι.
      Αφήνεις και έναν υπαινιγμό με φυλετική ρατσιστική προέκταση όσο αφορά την ίδρυση του ηρωικού Κ.Κ.Ελλάδος τί εννοείς;
      Εμείς οι Κομμουνιστές είμαστε όλοι αδέλφια μιας και ανήκουμε στην ίδια κοινωνική Τάξη ,εσείς τα φασισταριά σε ποια Τάξη αυτοπροσδιορίζεστε;
      Ιστορικά υπηρετείται τα έμμεσα και άμεσα συμφέροντα του Καπιταλισμού,είσαστε τα μαντρόσκυλα του και όποτε θέλει σας λύνει για να δαγκάνετε τους Λαούς.

      Διαγραφή
  4. ΠΤ . Καλα σας λενε και κουκια .
    Διαβασες το σχολιο μου ;
    Εγω ξερω τι ειναι ιμπεριαλισμος , εσυ ομως δεν ξερεις τι ειναι κομμουνισμος .
    Εαν ηξερες θα ετρεχες να σωθεις απο την μασωνικη αμπελοφιλοσοφια για ηλιθιους και αγραμματους .
    Γιατι ΚΚΕ και οχι ΕΚΚ ;
    ξυπνα .
    ΥΓ Για τις προδοτικες αναφορες για την Ιωνια μας , την Μακεδονια μας κτλ , γιατι δεν λες τιποτα ;
    Βρε καλα σας λενε και ιαχωβαδες ...τα ιδια μυαλα εχετε . Σας φορεσαν παρωπιδες και ειστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ ακομη και να σκεφτητε δυο απλα πραγματακια ακομη και οταν σας τα παρουσιαζουν στο πιατο ....
    ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως
      Έλλην και Χριστιανός δέν γίνεται.
      Η μία ταυτότητα αναιρεί την άλλη.
      Βρές μπρος το παρών μέσα σου της απαντήσεις και μετά βλέπεις.

      Διαγραφή
    2. ΠΤ εαν ειχες διαβασει λιγο τους προγονους μας θα καταλαβαινες οτι δεν εχεις ιδεα περι Ελληνισμου και Ορθοδοξιας .
      Αλλα που να βρεις χρονο και μυαλο μετα τις Μαρξιστικες αρλουμπες ....
      ΞΥΠΝΑ αδελφε εαν εισαι Ελληνας και οχι Ελληνοφωνος και βγες απο την σπηλια που σε εδεσαν οι ξενοφερτες αμπελοφιλοσοφιες ανοητων και πονηρων .
      ΕΛΛΑΣ = ΦΩΣ . Οι προγονοι μας ΣΟΦΟΙ θα γελουσαν περιφρονητικα με τις αρλουμπες των φιλελευθερων , κομμουνιστων , σοσιαΛΗστων και λοιπα βοθροθεωρηματα .
      Το ΚΚΕ παντα προδοτικο ηταν στο Εθνος και την Πατριδα , οπως και η αλλη οψι του νομισματος , οι δεξιοι κατσαπλιαδες .
      Μαθε φιλε μου οτι ΕΝΑ ειναι το κομμα με δεξι και αριστερο χερι . Ποτε κλεβει με το ενα , ποτε με το αλλο , αλλα και με τα δυο μαζι οπως γνωριζουν οσοι δεν φορουν παρωπιδες .
      ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ναχεις .
      ΤΕΛΟΣ .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]