Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ προς Ερντογάν: Ας μην ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας


Το Βερολίνο ζητά από τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan "να μην αναμιγνύεται" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού νωρίτερα κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

"Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας" ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Steffen Seibert, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Angela Merkel.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αναφερόταν "στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Erdogan" ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

Νωρίτερα, μήνυμα να «μην υποστηρίξουν το CDU, το SPD ή τους Πράσινους», καθώς «είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας», απέστειλε προς τους Τούρκους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία ο Tayip Erdogan, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στις διμερείς σχέσεις έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό για τη διασφάλιση ψήφων» και πρόσθεσε: «Δώστε την αναγκαία υποστήριξη σε εκείνα τα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εμπλέκονται στην εχθρική αντιμετώπιση της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτα ή δεύτερα. Υπό μία έννοια, αυτό έχει να κάνει με μια ηθική μάχη για όλους τους πολίτες μου που ζουν στη Γερμανία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]