Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τις πανελλήνιες του 2017


Τα ονόματα των επιτυχόντων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το έτος 2017, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Όπως προκύπτει, άνοδο έως και 80 μορίων καταγράφουν οι βάσεις όλων των ιατρικών σχολών, ενώ σταθερή παραμένει η γενική εικόνα στις νομικές σχολές, με τη Νομική Θράκης να παρουσιάζει μικρή άνοδο.

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν και τα παιδαγωγικά τμήματα με το Παιδαγωγικό Βόλου να ανεβαίνει κατά περίπου 1.000 μόρια και των Αθηνών κατά 800.

Παράλληλα, οι χαμηλότερες φετινές επιδόσεις στην εξέταση των μαθηματικών κατεύθυνσης «κατέβασε», όπως αναμενόταν, τις βάσεις αρκετών σχολών που έχουν σαν μάθημα βαρύτητας τα μαθηματικά. Το Μαθηματικό Αθήνας υποχώρησε κατά 384 μόρια αν και στο αντίστοιχο τμήμα του Φυσικού, η βάση σκαρφάλωσε κατά 972 μόρια.

Μεγάλη «βουτιά» σημείωσε επίσης και η Αρχιτεκτονική Αθηνών, της οποίας η βάση έπεσε κατά 600 περίπου μόρια από πέρυσι.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]