Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα απελαύνει Αμερικανούς διπλωμάτες


H Ρωσία διέταξε τις ΗΠΑ να μειώσουν το διπλωματικό προσωπικό στη χώρα και προχώρησε στην κατάσχεση κτιριακών υποδομών της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που πέρασαν από το Κογκρέσο.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις ΗΠΑ να μειώσουν ως την 1η Σεπτεμβρίου το διπλωματικό προσωπικό στο ίδιο επίπεδο με το διπλωματικό προσωπικό της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

«Η ψήφιση του νέου νόμου για κυρώσεις δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν γίνει όμηρος της εγχώριας πολιτικής μάχης εντός των ΗΠΑ» ανέφερε στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. «Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι σε γνωστούς κύκλους στις ΗΠΑ, η ρωσοφοβία και η πορεία προς μια ανοιχτή σύγκρουση με τη χώρα μας έχουν υπερισχύσει» σημειώνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Bloomberg.

H Ρωσία είχε αρχικά απειλήσει να διώξει από τη χώρα Αμερικανούς διπλωμάτες και να κατασχέσει περιουσία τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι ΗΠΑ είχαν διατάξει 35 Ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα ως αντίποινο για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]