Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

6 Ιουλίου 2017: Η 2η επέτειος του πραξικοπήματος


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

'Αρθρο 52 του Συντάγματος:
“H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Nόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής”.
Δηλαδή, το Σύνταγμα μας λέει ρητά, πως “Όλοι οι λειτουργοί της Πολιτείας, έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας”.

Την 6η Ιουλίου του 2015, επόμενη μέρα ενός ιστορικού δημοψηφίσματος με το οποίο ο Λαός (υπό πρωτόγνωρες συνθήκες εκβιασμού του για να πεί ΝΑΙ) είπε ΟΧΙ στη συνέχιση της αιχμαλωσίας του στους “δανειστές του”, η κυβερνώσα Ολιγαρχία (“κυβέρνηση” και “αντιπολίτευση”) συσκέφτηκαν, υπό τον ΠτΔ και, σφετεριζόμενοι τις κυβερνητικές θέσεις που τους είχε αναθέσει ο Λαός (με τις προβλεπόμενες Συνταγματικές διαδικασίες), αποφάσισαν να μην διασφαλίσουν έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, και έτσι να αυτονομηθούν και, ΑΠΌ ΕΝΤΟΛΟΔΌΧΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΎ, ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΊΣ ΤΟΥ!!!

Όλοι μαζί, κατούρησαν και έχεσαν το ηρωικό εκείνο ΟΧΙ και, εντός του (κατειλημμένου ήδη από αυτούς) κοινοβουλίου, δήλωσαν όλοι μαζί, με μία φωνή : “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” !!.....

Έτσι, ανέτρεψαν τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, όπως αυτός περιγράφεται απλά και Δωρικά στο 'Αρθρο 1, παρ. 2 και 3 του Συντάγματος:
“2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία”.
“3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.
Δηλαδή, ο κομματικός εσμός έκανε αυτό ακριβώς που έκαναν και το 1967 οι “Συνταγματάρχες” που κατέστησαν τους εαυτούς τους κυβερνήτες της Χώρας και κυβέρνησαν επί 7 συναπτά έτη.

Απλώς, επειδή οι πραξικοπηματίες του 1967, κατείχαν θέσεις στρατιωτικές (και φορούσαν στρατιωτική στολή) η μεταπήδηση της θέσης τους από εντολοδόχοι σε εντολείς του Λαού, και η αλλαγή στολής, από στρατιωτικά σε φράκα, ήταν οφθαλμοφανής, ενώ οι πραξικοπηματίες του 2015, που δεν άλλαξαν “στολή”, καθώς ήδη φορούσαν το ένδυμα της πολιτικής εξουσίας, διέλαθαν (σαν χαμαιλέοντες) της προσοχής και της αντίληψης του Λαού, ότι διέπρατταν το έγκλημα της κατάργησης της Δημοκρατίας, με τον σφετερισμό της θέσης τους.

Το ότι, οι πραξικοπηματίες του 2015, προχώρησαν σε εκλογές (τον Σεπτ. του 2015), δεν σβήνει το έγκλημα του συντελεσθέντος πραξικοπήματος, όπως δεν έσβησαν το πραξικόπημα της χούντας τού 1967, τα δημοψηφίσματα στα οποία αυτή προέβη μέσα στην επταετία που κυβέρνησε. Τα δημοψηφίσματα εκείνα ακυρώθηκαν με την επάνοδο της Δημοκρατίας, ως γενόμενα από μία έκνομη κυβέρνηση.

Εκκρεμεί, λοιπόν, η επάνοδος στη Δημοκρατία και η τιμωρία των ενόχων της κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Ο Nόμος που ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής, είναι ο Νόμος περί κατάλυσης της Δημοκρατίας. Ο ίδιος, με τον οποιο καταδικάστηκαν οι πραξικοπηματπιες σε θάνατο, που μετατράπηκε (ως χάρη) σε ισόβια....

Και η παράβαση αυτού του Νόμου, δεν έχει χρονική παραγραφή...

Και κάτι ακόμη: “Ο σιωπών δοκεί συναινείν” (όποιος σιωπά, φαίνεται ότι συναινεί).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]