Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δική Τούρκου για κατασκοπεία στη Γερμανία…


Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δήλωσαν στις 21 Ιουνίου ότι το κατηγορητήριο εναντίον του 32χρονου Μεχμέτ Φατίχ Σ., του οποίου το πλήρες όνομα δεν δόθηκε σύμφωνα με τους νόμους περί ιδιωτικότητας, κατατέθηκε σε δικαστήριο του Αμβούργου.

Ο Τούρκος υπήκοος συνελήφθη τον Δεκέμβριο. Οι εισαγγελείς λένε ότι εργάστηκε για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) από το 2013 και του ανατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ή νωρίτερα, με παρακολούθηση των Κούρδων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, κέρδισε σχεδόν 30.000 ευρώ για τις κατασκοπευτικές του δραστηριότητες.

Λένε ότι επικεντρώθηκε σε ένα από τα μέλη του Κέντρου Δημοκρατικής Κουρδικής Κοινωνίας της Γερμανίας (NAV-DEM), μιας ομάδας γνωστής για τους στενούς δεσμούς της με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και τις οργανώσεις του, το φθινόπωρο του 2015.

Το κατηγορητήριο δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν σε επαφή με την οικογένεια του ανθρώπου τον οποίο φέρεται ότι κατασκόπευε με στόχο τη συλλογή πληροφοριών.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο προαναφερθείς Κούρδος είναι μέλος του Κογκρέσου των Κουρδκών Δημοκρατικών Κομμάτων (KCDK-E), το οποίο περιγράφει η γερμανική εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών ως υποκατάστημα της PKK στην Ευρώπη.

Ο Μεχμέτ Φείχ Σ. φέρεται να φωτογράφησε την επίδειξη μιας κουρδικής ομάδας στη Βρέμη τον Μάιο του 2016.

Την ίδια ώρα που η δίωξη αυτή αυξάνει δραματικά την ένταση στις ήδη προβληματικές Τουρκό-Γερμανικές σχέσεις μια άλλη υπόθεση ήρθε να ρίξει «λάδι στη φωτιά», παρά το γεγονός πως δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η φρουρά στην ολλανδική πρεσβεία της Άγκυρας συνέλαβε χθες έναν άνδρα, που εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας, για σεξουαλική κακοποίηση της δεκαετούς κόρης ενός Γερμανού διπλωμάτη.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στις 15 Ιουνίου περίπου στις 7:30 π.μ. στην περιοχή Gaziosmanpaşa της Άγκυρας, καθώς η κόρη του Γερμανικού διπλωμάτη, Κ., περίμενε να φτάσει το σχολικό λεωφορείο. Ταυτόχρονα, ένας άνθρωπος που αργότερα αναγνωρίστηκε ως φρουρός ασφαλείας, ο Ονούρ Ο., πλησίασε την κοπέλα και της μίλησε. Για λίγο έδειξε να αποχώρησε από τη σκηνή και άρχισε να περιμένει το λεωφορείο της σε άλλο σημείο. Ο Ονούρ Ο., ωστόσο, πλησίασε ξανά το κορίτσι και την παρενόχλησε για άλλη μια φορά. Ο άνδρας στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή λόγω της αντίδρασης του παιδιού.

Πηγή "Σημειώσεις"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]