Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 603.345 «φιλοξενούμενοι» που δημιούργησε η κρίση


Tου Προκόπη Χατζηνικολάου

Όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του απογοήτευση και πόνος. Και όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει την δυσάρεστη πραγματικότητα κάτω από το χαλί (κάτι που βέβαια δεν έκανε πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση), αυτή δεν κρύβεται.

Μια απλή ματιά στα στατιστικά στοιχεία της Στατικής Αρχής, ακόμα και από αυτά που δημοσιοποίησε προσφάτως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι υπέρ αρκετή για να διαπιστώσει κανείς την κατάσταση της χώρας, μια κατάσταση ανέχειας.

Στην δυσκολότερη θέση, οι πολλοί αόρατοι που βιώνουν τη φτώχεια: που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, και να επιστρέψουν στους γονείς τους, συγγενείς ή και φίλους τους. Όπου βρουν για να επιβιώσουν από τη λαίλαπα που προκάλεσε στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία διετία η «ηρωική» διαπραγμάτευση και οι άλλοι πειραματισμοί της κυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ.

Aπό την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκύπτουν εντυπωσιακά στοιχεία και φέρνουν στην επιφάνεια τις συνέπειες της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν 2 εκατ. φορολογούμενοι ή ένας στους τρεις δηλώνει «φιλοξενούμενος». Σε σύνολο 6,19 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το προηγούμενο έτος 1.965.197 φορολογούμενοι, συμπλήρωσαν τον κωδικό της φιλοξενίας, αναγράφοντας και τον ΑΦΜ του προσώπου που τους φιλοξενεί.

Το 2011, οι φορολογούμενοι που δήλωναν φιλοξενούμενοι ανέρχονταν σε 1.361.852 άτομα. Δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών ο αριθμός των ατόμων που εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι σε συγγενικά ή ακόμη και φιλικά σπίτια αυξήθηκε κατά 44,4% ή 603.345 άτομα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο αριθμός αυτό υποκρύπτει φοροδιαφυγή. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών απαντούν σε αυτό το ερώτημα, «ότι δυστυχώς αυτές είναι οι συνέπειες της κρίσης. Ένα ποσοστό της τάξης του 10%, θα μπορούσε να υποκρύπτει φοροδιαφυγή» .

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι στις πιο παραγωγικές ηλικίες αναγκάζονται να ζουν με τους γονείς τους καθώς είναι απαγορευτικό για αυτού να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι.

Χιλιάδες εργαζόμενοι των 500 ευρώ δεν μπορούν επίσης να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι, καθώς οι αποδοχές τους μετά βίας και φθάνουν για να πληρωθούν οι λογαριασμοί, πόσο μάλλον να πληρωθεί το ενοίκιο.

Χιλιάδες ηλικιωμένοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να απολαμβάνουν και τη φροντίδα τους προσφέροντας στις περισσότερες περιπτώσεις στην οικογένεια που τους φιλοξενεί τη σύνταξή τους.

Αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της κρίσης, που τα οποία γίνονται ορατά από την αναγκαστική συμβίωση 603.345 ανθρώπων με τους συγγενείς τους, ή φιλικά πρόσωπα.

Για αυτούς δεν υπάρχουν «αντίμετρα».

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]