Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από τον «Άνα στον Καϊάφα»… Η δίκη για την εξόντωση Καραμανλή! (αποκαλύψεις Wikileaks)


Επί έξι μήνες αιωρούμενη ανάμεσα στην Ευελπίδων και το Εφετείο παραμένει η δικογραφία για μία από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια: Η υπόθεση των υποκλοπών του 2004 και του σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η οποία αναζητά από τον περασμένο Οκτώβριο δικαστικό Συμβούλιο να την κρίνει.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Η ογκώδης δικογραφία που αφορά κυρίως το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία» παραμένει προς το παρόν χωρίς κρίση, καθώς «πηγαινοέρχεται» από την Ευελπίδων στο Εφετείο με το ερώτημα «Ποιο Συμβούλιο είναι αρμόδιο να την κρίνει;». Για την υπόθεση, που έχει τρία σκέλη, υπέβαλε πρόταση τον περασμένο Οκτώβριο η Εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαΐτση, η οποία -κι αυτή με περίεργη και απαράδεκτη καθυστέρηση δύο χρόνων από την παράδοση του φακέλου Φούκα- ζήτησε τελικώς την παραπομπή τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων κι ενός Αμερικανού υπηκόου, κορυφαίου στελέχους μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, για αδικήματα που αφορούν κατασκοπία, μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών «που έπληξαν τα συμφέροντα του κράτους» το διάστημα 2004-2005. Έκρινε δε ότι πρέπει να δικαστούν και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, με ηθικό αυτουργό στην πράξη τους τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τυγχάνει «πολιτικό εξαπτέρυγο» του Γ. Παπανδρέου. H υπόθεση πήγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο έκρινε πως είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση, λόγω των αδικημάτων και του δικαστηρίου που θα πρέπει να τα δικάσει, διαβιβάζοντας τα στοιχεία στο Συμβούλιο Εφετών. Μετά από λίγο καιρό ο Εισαγγελέας Εφετών Κ. Πούλιος υπέβαλε πρόταση, με την οποία ζητά να επιστραφεί η δικογραφία στην Ευελπίδων με σκεπτικό ότι είναι αναρμόδιο το Συμβούλιο Εφετών, καθώς τα αδικήματα πρέπει να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και όχι σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κι επομένως την υπόθεση θα πρέπει να κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Πλέον, η χιλιάδων εγγράφων δικογραφία, με στοιχεία που δεν έχουν ποτέ ξανά απασχολήσει τις δικαστικές αρχές τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Εφετών περί του ποιο δικαστικό σχήμα θα αποφανθεί για την ποινική εξέλιξη της σημαντικής υπόθεσης.

Η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2011, ενώ ένα χρόνο μετά (2012), ασκήθηκε (αρχικά) ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για αδικήματα που αφορούν προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Το πόρισμα Φούκα και τα Δεκεμβριανά…

Αφορμή για τη δίωξη αποτέλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων που φαινόταν να προέρχονται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, τα οποία αναφέρονταν σε σχέδιο εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, στην οποία είχαν συμπεριλάβει και τα γεγονότα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με στόχο να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος συνένωσε τη δικογραφία για το «σχέδιο Πυθία» με αυτές για τις υποκλοπές και την παραβίαση μυστικών της πολιτείας από υπαλλήλους της ΕΥΠ και τρία χρόνια μετά εξέδωσε πολυσέλιδο πόρισμα, στο οποίο κατέγραψε τα στοιχεία που συνέλεξε από τη μεθοδική έρευνά του. Ο ανακριτής κατέγραφε στο πόρισμά του κρίσιμα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, συνδέοντας άμεσα το «σχέδιο Πυθία» σε προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ,ανέφερε ο κ. Φούκας. Ο ανακριτής κατέγραφε στο πόρισμά του την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream. Επικαλούμενος ο κ. Δημήτρης Φούκας στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και δημοσιευμένα στο Wikileaks στοιχεία, ανέφερε πως η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ, ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς. Αναφέρεται επίσης στο πόρισμα ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ. (σ.σ. αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μάιο του 2012, μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης, εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία».

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές

Για την υπόθεση αυτή, ωστόσο, η έρευνα δεν οδήγησε σε πρόσωπα, κι έτσι το σκέλος αυτό της δικογραφίας παραμένει χωρίς κατηγορούμενους. Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, στην οποία είναι κατηγορούμενος για κατασκοπία 65χρονος πρώην υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο κ. Φούκας αναφέρει ότι: «…από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005 ο William Bazil, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών». Από τα στοιχεία του ανακριτή προέκυψε πως η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μίας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William Bazil εξαφανίστηκε από την Ελλάδα. Στο πόρισμά του ο κ. Φούκας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «…στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία, ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει, διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Οι παράνομες ενέργειες στελεχών της ΕΥΠ και ο ηθικός αυτουργός…

Για το τρίτο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά σε παράνομες ενέργειες στελεχών της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, ο κ. Φούκας αναφέρει ότι: «Τέλος, κατά το ανακριτικό πόρισμα, προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι… Τα στοιχεία αυτά τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη». Να σημειωθεί πως ο κ. Καρχιμάκης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, έχει απολογηθεί για την υπόθεση και έχει αφεθεί ελεύθερος. Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία, της οποίας φυσικός αυτουργός φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ, αποδίδοντας την εμπλοκή του σε λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, καθώς η καταγγέλλουσα αναφέρεται σε «διωγμό που υπέστησαν» συνάδελφοί της συνδικαλιστές στην ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, απομένει να δούμε και τι άλλο πρόκειται να αποκαλυφθεί και επισήμως όσον αφορά στο σκέλος που, σύμφωνα με πληροφορίες του RPNTV.gr, ο κ. Φούκας αναφέρεται και σε διαρροές ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ προς δύο στενούς συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και προς τον μυστηριώδη Άλεξ Ρόντο, στενότατο επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου και των Αμερικανών…

Αποκαλύψεις WikiLeaks: Ο «πρόθυμος» ΓΑΠ…

Μια σειρά στοιχείων και καταγγελιών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μέσα στην ΕΥΠ έβγαζε αντίγραφα στη Διεύθυνση Αναλύσεων και τα «περνούσε» στον Μιχάλη Καρχιμάκη, με τελικό αποδέκτη τον τότε «πράσινο» αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας (που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο wikileaks), ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν «πρόθυμος» να υπηρετήσει την Ουάσινγκτον σε διάφορες διεθνείς αποστολές, ενώ ζητούσε να φέρει το ΔΝΤ, το 1ο μνημόνιο και την υπάτη αρμοστεία στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι ο Παπανδρέου, και τότε αλλά και επί των ημερών του στο Μαξίμου, χρησιμοποίησε τα «εργαλεία» της ΕΥΠ με ποικίλους τρόπους και με διάφορους στόχους, προκειμένου να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του (Καραμανλής, Τσίπρας επί των ημερών Μπίκα κ.ά.). «…Ο Γιώργος Παπανδρέου έβαζε στο χέρι τις άκρως απόρρητες – ειδικού χειρισμού εκθέσεις της ΕΥΠ, δηλαδή το μηνιαίο απόρρητο δελτίο πληροφοριών προς τον πρωθυπουργό και τις επείγουσες αναφορές προς τον Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια τα διαβίβαζε στην αμερικανική πρεσβεία!»

Τα «μαύρα» email της Χίλαρι, οι παρεμβάσεις που δεν έγιναν και τα «έκτακτα στρατοδικεία»…

Κι ενώ στις ΗΠΑ είχε ξεσπάσει σάλος από τα «μαύρα» email της Χίλαρι Κλίντον, στην Ελλάδα δεν κουνήθηκε σχεδόν φύλλο… Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, όπως αποκαλύφθηκε, ανέφερε ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου θα προωθούσε τα συμφέροντά τους με τον καλύτερο τρόπο… Παρ’ όλα αυτά, στη χώρα μας, η δικαιοσύνη δεν αναρωτήθηκε τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας «θα προωθούσε τα αμερικανικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο…». Κι έτσι κανένας και καμία εισαγγελέας δεν παρενέβη με το ερώτημα αν ο Παπανδρέου διέπραξε εσχάτη προδοσία. Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να κυνηγά τους υπαλλήλους της ΕΥΠ που αντιστάθηκαν… Να θυμίσουμε ότι τότε υπήρξαν βουλευτές που με ερωτήσεις τους για τις αποκαλύψεις των WikiLeaks έφεραν το θέμα στη Βουλή, όπως ο βουλευτής Επικρατείας, Πρέσβης ε.τ. και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και η Σταυρούλα Ξουλίδου. Υπήρξαν, όμως, και υπάλληλοι της ΕΥΠ που έφεραν το θέμα στη Δικαιοσύνη, όπως η αείμνηστη Ευγενία (Τζένη) Λεβογιάννη, το στέλεχος της Ελληνικής κατασκοπίας Κώστας Αγγελάκης και το στέλεχος της Ελληνικής αντικατασκοπίας Αθανάσιος Χαϊκάλης. Είναι πλέον γνωστό ότι οι υπάλληλοι αυτοί της ΕΥΠ, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους, πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη και σήμερα με απίστευτες διώξεις, καθώς κάποιοι προσπαθούν να τους «τελειώσουν» για τη στάση που κράτησαν την περίοδο 2009-2012. Ήδη έχουν στηθεί υπηρεσιακά συμβούλια – «έκτακτα στρατοδικεία», επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές σε υπαλλήλους με απαλλακτικά πορίσματα από ΕΔΕ και αθωωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ υποβάλλουν στον Άρειο Πάγο αιτήματα αναιρέσεως των αθωωτικών Αποφάσεων του Εφετείου, που δεν τους βολεύουν… Βλέπετε, οι τότε στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου (GAP) είναι σήμερα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Red Pepper News Tv


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ... ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ... ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να ξερεται οτι οταν οι (παλια)ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος ΓΕΛΑΕΙ.

  Τετοιες ημερες λοιπον παντα μετα τον Γολγοθα ερχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ο κοσμος να χαλασει.-

  και για να μιλησουμε με όρους των ημερων

  .....Πού σου, θάνατε, το κέντρον~

  Πού σου, άδη, το νίκος~

  Ανέστη Χριστός και σύ καταβέβλησαι.

  Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες.

  Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν άγγελοι.

  Ανέστη Χριστός, και ζωή πολιτεύεται.

  Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος.

  Χριστός γάρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο.

  Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σιγουρακι!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]