Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ziraat Bank απειλεί με κατασχέσεις στην Θράκη


Οι υποθηκεύσεις φέρνουν κατασχέσεις που ξεκινούν μέσω της διαχείρισης των κόκκινων δάνειων της Ziraat Bank και των λοιπών ελληνικών τραπεζών

Η οικονομική κατάσταση – κατάπτωση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα κατά εποχή των μνημονίων, έχει επηρεάσει το σύνολο της χώρας, η οποία έχει επισήμως τοποθετηθεί παγκοσμίως στην τέταρτη θέση οικονομικής δυσχέρειας, ενώ ήδη καταγράφεται μείωση –λόγω οικονομικής αδυναμίας- στην αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης (π.χ. τρόφιμα) από τους Έλληνες πολίτες.

Ταυτόχρονα, αυτή η οικονομική καταστροφή έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα κλεισίματος επιχειρήσεων, που με τη σειρά του επηρεάζει τους ποσοστιαίους δείκτες στην ανεργία, η οποία επισήμως βρίσκεται στο 24%, ενώ ανεπισήμως τοποθετείται αρκετά πάνω από το 30%, εγκλωβίζοντας έναν τεράστιο αριθμό δανειοληπτών οι οποίοι δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από τραγικά, τόσο για την ίδια την οικονομία όσο και για την κοινωνία, η οποία δεχόμενη ταυτόχρονα μια φοροκαταιγίδα, αδυνατεί να ανταπεξέλθει και ένας σημαντικότατος αριθμός δανειοληπτών, των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει μεταβληθεί αρνητικά και λόγω των υποθηκών βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις των επιχειρήσεων, των σπιτιών έως και της απώλειας γης (οικόπεδα, χωράφια).

Οι τραπεζικές απαιτήσεις, εξαιτίας των κυβερνητικών λαθών, μεταβάλλονται σε πραγματικό κίνδυνο απώλειας ελληνικής γης στις ακριτικές περιοχές, όπως η Θράκη. Με βάση όλα τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος κινήματος Υπέρβαση Θράκης, πολιτευτής Έβρου και Οικονομολόγος Παναγιώτης Λελιάτσος, καταθέτει σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, στην οποία αναφέρει:
«Οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή.
Κοινό μυστικό αποτελεί στη Θράκη το γεγονός ότι το ισοζύγιο στην αγορά γης, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης, τείνει να αντιστραφεί σε βάρος του χριστιανικού στοιχείου, που ζητάει δάνεια από την τουρκική Ziraat, μια και οι κάνουλες των ελληνικών τραπεζών είναι κλειστές. Έως σήμερα η τράπεζα έχει παραχωρήσει δάνεια σε δεκάδες χριστιανούς της περιοχής που απευθύνθηκαν σε αυτήν λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υποκαταστήματα της Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δίνουν σχετικά εύκολα δάνεια σε όσους μουσουλμάνους θέλουν να αγοράσουν ακίνητα από χριστιανούς, υποθηκεύοντας ασφαλώς τους τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου.
Την τελευταία επταετία οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούν ούτε νοικοκυριά, ούτε επιχειρήσεις λόγω της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ και η ΤτΕ με την αναστολή δημιουργίας χρήματος, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να στρέφονται προς τη Ziraat, η οποία ως νέα τράπεζα έχει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και δίνει πιο εύκολα δάνεια.. αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ισολογισμού που σας κοινοποιούμε όπου αποκαλύπτουν την συνεχή αύξηση των χορηγηθέντων δανείων από την εν λόγω τράπεζα.
Επίσης όλοι ομολογούν πως σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι μόνοι που αγοράζουν πλέον γη είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι». Ακίνητα – φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά «σφάζονται» από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο.

Αγοράζουν ακίνητα χριστιανών σε υπέρογκες τιμές που σίγουρα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι υποψήφιοι (πάντα τουρκόφρονες) αγοραστές. Αγοράζονται ακίνητα τα οποία ήδη Ελληνικές τράπεζες τα πλειστηριάζουν δίχως κανέναν έλεγχο

Δεδομένου της επικείμενης απόφασης της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση των κόκκινων δανείων, δεδομένου του γεγονότος πως πολλά από αυτά υπάρχουν και στην περιοχή της Θράκης.

Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί

1. Αντιλαμβάνεσθε τι αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα την ZIRAAT BANK; Τι θα κάνετε για να το σταματήσετε πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης;
2. Θα μεριμνήσετε εσείς και η ΤτΕ επιτέλους στο να ελέγξετε την διάρθρωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της εν λόγω τράπεζας και εάν εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εμπορικών τραπεζών;
3. Θα πάρετε πολιτική απόφαση με τροπολογία σας στον επικείμενο νόμο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη γίνονται από την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο;
4. Αντιλαμβάνεστε το κίνδυνο που πιθανόν θα προκύψει από την πώληση κόκκινων δανείων στην περιοχή της Θράκης και γενικότερα σε παραμεθόριες περιοχές και πως προτίθεστε να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα στην περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά funds που από πίσω κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;»
Αναμένοντας τις απαντήσεις των αρμοδίων, αλλά ποτέ υπευθύνων υπουργών, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι ανεπίτρεπτη η μεταφορά ελληνικής περιουσίας και γης σε χέρια μιας τράπεζας η οποία λειτουργεί με κεφάλαια του τουρκικού παρακράτους και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Οποιοσδήποτε, και με οποιονδήποτε τρόπο ή δικαιολογία, συναινέσει στην κατάσχεση ελληνικής περιουσίας και γης από την Ziraat Bank, θα πρέπει να κατανοήσει πως το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες που θα είναι άσχετες με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και άμεσα συνδεδεμένες με τα εθνικά συμφέροντα, την απώλεια ελληνικής κυριαρχίας και την εσχάτη προδοσία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]