Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρομοκρατική επίθεση στο Λούβρο


«Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζενέβ, λίγη ώρα μετά την επίθεση σε στρατιωτική περίπολο, στον υπόγειο εμπορικό χώρο του Καρουσέλ του Λούβρου.

Γύρω στις δέκα και μισή το πρωϊ, φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι «ματσέτα» και ίσως ένα δεύτερο μικρότερο, επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη τραυματίζοντάς τον, προφανώς ελαφρά. Η αντίδραση ήταν άμεση από άλλους στρατιώτες που τραυμάτισαν στα κάτω άκρα τον δράστη, ο οποίος αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ύστερα από έλεγχο με εκπαιδευμένο αστυνομικό σκύλο του σακιδίου που έφερε ο δράστης αποδείχθηκε ότι δεν είχε εκρηκτικά. Παρ’ όλα αυτά γύρω στα 1.000 άτομα που βρισκόταν στο Καρουσέλ στον υπόγειο μεγάλο χώρο υποδοχής του Μουσείου, οδηγήθηκαν και παρέμειναν για ώρες σε ασφαλείς χώρους έως ότου να ολοκληρωθούν οι πρώτες έρευνες. Υπενθυμίζουμε ότι ο εμπορικός χώρος του Καρουσέλ, όπου βρίσκεται η αντίστροφη πυραμίδα, είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος και συνδέεται εσωτερικά με το Μουσείο του Λούβρου. Η αστυνομία απέκλεισε για ώρες όλη τη γύρω από το Λούβρο περιοχή, απαγορεύοντας την κυκλοφορία και στην αυλή του μουσείου.

Σύλληψη και δεύτερου ατόμου

Να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ η μεγάλης θεαματικότητας εκπομπή «Ειδικός Aπεσταλμένος» στην κρατική τηλεόραση «France 2», έδειξε πως οι τζιχαντιστές κατορθώνουν να στρατολογούν νέα άτομα για να δράσουν έστω και μεμονωμένα στο Παρίσι με τη βοήθεια της πλατφόρμας επικοινωνίας Telegram Messenger.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών μιάμιση ώρα μετά το συμβάν, «ένα δεύτερο άτομο με ύποπτη συμπεριφορά συνελήφθη» και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Πηγή Deutche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]