Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίσιον και ευτυχές το 2017, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ


Του Σάκη Μουμτζή

Είθισται τέτοια μέρα να ανταλλάσσουμε ευχές για προσωπική ευτυχία. Όμως γνωρίζουμε πως αυτή η ευχή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για όλους, είναι ανέφικτο, όπως έχει δείξει η Ιστορία του ανθρώπου. Κοινωνία με μόνον ευτυχισμένους ανθρώπους ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει.

Εκείνο που ουσιαστικά ευχόμαστε είναι να υπάρχει τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον, που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει το άτομο τις δεξιότητες του, να ζήσει μιαν αξιοπρεπή ζωή και κυρίως να αισθάνεται πως ζεί ασφαλής μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Έτσι, σημαντικό μέρος της προσωπικής μας ευτυχίας εξαρτάται από τις συνθήκες που διαμορφώνουν αυτοί που εμείς εκλέγουμε με την ψήφο μας. Δηλαδή είμαστε συνυπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει, κατά τρόπο αναντίρρητο.

Πολύ απλά, το γεγονός της μίζερης και ευτελούς κατάστασης που βιώνουμε σήμερα, διαμορφώθηκε, κυρίως, από εμάς τους ίδιους που είτε συμμετείχαμε στο μεγάλο φαγοπότι, ο καθένας στο ποσοστό συμμετοχής του ή – το ακόμα χειρότερο – αδιαφορούσαμε για τα όσα βλέπαμε να γίνονται.

Συνεπώς, είναι και πάλι στο δικό μας χέρι, αν θα προσπαθήσουμε να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» που λέει και ο ποιητής. Και όλη η ουσία βρίσκεται σε αυτό το «λίγο.» Γιατί όταν μια κοινωνία «πιάνει πάτο» και η ελάχιστη βελτίωση έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει πως αρχίζει η ανοδική πορεία.

Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες του 2015, αρχίσαμε δειλά-δειλά να σηκώνουμε το κεφάλι, να βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν κατά τι προς το καλύτερο. όμως δεν το εκτιμήσαμε. Με την δική μας ψήφο, δυστυχώς, επιλέξαμε να διακοπεί αυτή η δύσκολη πορεία και εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας σε αυτούς που την δική τους αυταπάτη την μετέτρεψαν σε δική μας εξαπάτηση. Εδώ και λίγους μήνες, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των εξαπατηθέντων κατάλαβε το μέγεθος της απάτης και εγκαταλείπει αυτούς που τους εξαπάτησαν.

Η σημερινή κατάσταση της πλήρους κατάπτωσης κάνει το έργο της επόμενης κυβέρνησης, αρκετά εύκολο. Γιατί ο πολίτης επιζητεί την επανακατάκτηση του στοιχειώδους επιπέδου της καθημερινότητας του.Του ελάχιστου δυνατού. Δηλαδή, να αισθάνεται ασφαλής όπου κινείται, γιατί οι εγκληματίες εκτίουν την ποινή τους, τα νοσοκομεία να έχουν τα χρειώδη, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να κάνουν το καθήκον τους, δηλαδή να μεταδίδουν γνώσεις και όχι επαναστατικό φρόνημα, οι κυβερνώντες να επιδιώκουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, με κύριο μοχλό το επιχειρείν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια. Κατέστησε την απόκτηση του minimum, του στοιχειώδους, τον μέγιστο στόχο για τους πολίτες. Ο πεσμένος πήχυς στο έδαφος και έναν πόντο να ανέβει είναι κέρδος. Είναι κέρδος για μια κοινωνία απογοητευμένη, κουρασμένη, δύσπιστη.

Ματαιοπονούν όσοι προτρέπουν τους κυβερνώντες να αλλάξουν. Να βελτιωθούν. Γιατί και δεν μπορούν και δεν θέλουν και δεν ξέρουν. Η μόνη λύση είναι να φύγουν. Και στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις αλλάζουν μόνον με εκλογές. Όσοι και όσες δεν αντιλαμβάνονται αυτήν την ολοφάνερη αναγκαιότητα ή έχουν ευτελή συμφέροντα ή πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας.

Το 2017 θα είναι αίσιον και ευτυχές μόνον χωρίς ΣΥΡΙΖΑ.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κλασικό παράδειγμα συστημικού λόγου όπου καταδικάζεται ο ένας ενεργός πυλώνας του συστήματος, για να αναλάβει δράση ο άλλος (σε αναμονή) ενεργός πυλώνας (η Ν.Δ.) και να ολοκληρώσει την καταστροφή.
    Έλεος Έλληνες, όσοι δεν έχετε κομματικό συμφέρον(!), ανοίξτε τα μάτια σας και ενεργοποιηθείτε, να σώσουμε την πατρίδα και τους εαυτούς μας από τα κομματόσκυλα (και τους συμφεροντολόγους παρατρεχάμενος) που μας πουλάνε ως δούλους στους διεθνείς τοκογλύφους. Είναι ο νέος τρόπος δουλοποίησης των ανθρώπων, που εφαρμόζεται με "σκληρό πείραμα" εδώ στην Ελλάδα, μέσω παράνομου χρέους και παράνομου μουσουλμανικού εποικισμού.
    Αντίσταση εδώ και τώρα να αναστήσουμε την Ελλάδα από τις στάχτες της μέσα στη νέα χρονιά. Καλή χρονιά Πατρίδα, καλή χρονιά Ελλάδα. Χρονιά Ανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν διαβασεις σχολια σε διαφορα ιστολογια θα καταλαβεις οτι ειμαστε μονοι μας .
      Ελαχιστοι Ελληνες αντιστεκονται εδω και πολυ καιρο , εχοντας κανει σταση πληρωμων στους παρανομους φορους και κατοχικα χαρατσια .
      Καλη δυναμη .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]