Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τέρας που εξέθρεψε η Ευρωπαϊκή Ένωση


Εκτός της Κύπρου απαιτεί και νησιά του Αιγαίου

Του Πανίκου Παναγιώτου

Μια μέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, ένα αγαπητό μέλος της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας σχολίασε τη δήλωση της Μογκερίνι ότι «οι σχέσεις μας με την Τουρκία έχουν φθάσει σε κρίσιμο σημείο», γράφοντας συγκεκριμένα:

«Τώρα, που τα έκανε θάλασσα με την Τουρκία και εξέθρεψε ένα τέρας που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, η ΕΕ προβληματίζεται τι να κάνει».

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση, αλλά δυστυχώς η Λευκωσία «επένδυσε» και ακόμα επιμένει να «επενδύει» σ’ αυτό το τέρας για μια σωστή λύση, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο.

Αυτό το ανεξέλεγκτο τέρας, που απειλεί τους πάντες σε Ανατολή και Δύση, θα καθορίζει τις αποφάσεις του νέου κυπριακού δικέφαλου κράτους, αν επέλθει συμφωνία στο πλαίσιο της λύσης που προωθείται και που ένα μεγάλο μέρος του συμφωνήθηκε με πολλές ασάφειες και διαφορετικές ερμηνείες.

Ακόμα κι αν «παραμεριστεί» η προ πολλού διαγραφή του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των προσφύγων για επιστροφή, ακόμα κι αν παραμείνουν οι έποικοι για χάρη του μεγάλου στόχου της ειρήνης, καμία συμφωνία δεν θα λειτουργήσει εάν δεν εξασφαλιστεί ένα κράτος δημοκρατικό, ακηδεμόνευτο, χωρίς εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και ξένους στρατούς.

Και μιας και αναφερθήκαμε στην ΕΕ, η ηγεσία της οποίας συνηθίζει να μη λαμβάνει έγκαιρα αποφάσεις και τις πλείστες φορές να μη στηρίζεται σε ολοκληρωμένα σχέδια και οράματα (π.χ. προσφυγικό και οικονομική κρίση), φαίνεται ότι στο Κυπριακό υποβαθμίζει τη μεγάλη ισχύ που θα μπορούσε να αποκτήσει το τέρας με τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός δήθεν ομόσπονδου κράτους.

Όταν το τέρας, το οποίο σήμερα αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, διεκδικεί νησιά του Αιγαίου, φυλακίζει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους, κλείνει ΜΜΕ, εξοντώνει τους Κούρδους και αύριο θα έχει τη δυνατότητα -μέσω της Κύπρου- να βάζει βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, τότε θα είναι πολύ αργά για την κ. Μογκερίνι και την ελίτ της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν την ισλαμοφασιστική τουρκική πολιτική.

Πολυτιμότερος σύμμαχος για την απελευθέρωση του νησιού μας είναι οι Τουρκοκύπριοι, αλλά θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν ότι ο χρόνος του ρολογιού και της ζωής τους είναι κοινός με τους συμπατριώτες τους Ελληνοκύπριους και όχι με την Τουρκία.

Πηγή: Φιλελεύθερος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]