Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο διωγμός και η τραγωδία


Σε μια ρημαγμένη οικονομία, όπως η ημέτερη, τα νέα που αφορούν τις επιχειρήσεις σχετίζονται συνήθως με την αναστολή εργασιών σε μονάδες παραγωγής και σε καταστήματα. Οι πιο πρόσφατες σχετικές ειδήσεις αφορούσαν την εταιρία PepsiCo-HBH, που διέκοψε τη λειτουργία του εργοστασίου της στα Οινόφυτα, και τη ΔΕΛΤΑ, που έκλεισε το εργοστάσιο στο Ζάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας των Τρικάλων.

Λίγες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν αντέξει έως σήμερα τη φοβερή θύελλα της ύφεσης, την ασφυξία της έλλειψης ρευστότητας και τον αργό θάνατο των capital controls. Η μία μετά την άλλη κλείνουν ή απομακρύνονται σε απόσταση ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη της μνημονιακής Ελλάδας των μαθητευόμενων «μάγων» του φορομπηχτισμού.

Φυσικά, η εικόνα στις μεσαίες επιχειρήσεις είναι ακόμα πιο σκοτεινή: Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και οι αγωνιούντες έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες που δεν θέλουν να κλείσουν ψάχνουν εναγωνίως χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος και άλλες, για να μεταφέρουν την έδρα τους.

Το πανικόβλητο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αντί να προσπαθήσει να έλξει το ενδιαφέρον των επενδυτών με εξορθολογισμό (δηλαδή δραστική μείωση) των φόρων, απειλεί τους επιχειρηματίες που μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία με αυστηρούς ελέγχους, πρόστιμα και πάσης φύσεως διωγμούς. Ταυτόχρονα εξαγγέλλει και το άλλο «πυροτέχνημα», το οποίο είναι εντελώς έωλο και ανεδαφικό, ότι θα φορολογήσει ακίνητα στο εξωτερικό και θα «βάλει χέρι» σε περιουσίες Ελλήνων που βρίσκονται εκτός της επικράτειας.

Εως τώρα, αυτά που έχουν καταφέρει οι κατά καιρούς «σωτήρες» και «αναμορφωτές» της οικονομίας είναι να περάσουν το μήνυμα στους Ελληνες ότι βρίσκονται υπό απηνή διωγμό και ότι το ελληνόφωνο προτεκτοράτο θα τους κυνηγά σ' όλα τα πλάτη και τα μήκη της υδρογείου.

Οι «τεχνοκράτες», αν συνεχίσουν να υπηρετούν αυτή την ανθελληνική λογική του παραλόγου, το μόνο «κατόρθωμα» που θα εγγράψουν στα κιτάπια τους θα είναι οι χιλιάδες αποποιήσεις ιθαγένειας στις οποίες θα προβούν οι Ελληνες που θα προσπαθούν να διαφύγουν από τη μέγκενη του κράτους, το οποίο θέλει να τους αφανίσει.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]