Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ο σκύλος που γαβγίζει και από εμάς εξαρτάται αν θα δαγκώσει!


Ο Ερντογάν προκαλεί κάθε μέρα με δηλώσεις απαράδεκτες, mε απόψεις ανιστόρητες. Από κοντά και ο θλιβερός από κάθε άποψη Αλβανός Ε. Ράμα που χθες από το Βερολίνο παρακαλώ ξεδιάντροπα έθεσε ξανά θέμα για τους συνεργάτες των ναζί, τους λεγόμενους τσάμηδες!

Ο Ράμα γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί παρά να κάνει δηλώσεις. Προς το παρόν. Γνωρίζει ;oτι η ισχύς της χώρας του δεν του επιτρέπει τίποτα παραπάνω… Μέχρι τότε θα εξακολουθήσει να είναι υπάκουο τσιράκι των “μεγάλων” -Βρετανία και ΗΠΑ κυρίως- και θα “τσιγκλάει” την Αθήνα με τις γραφικότητές του.

Το μέγα θέμα αυτή τη στιγμή είναι ο Ερντογάν και η Τουρκία.

Υπάρχει μια διάχυτη και δικαιολογημένη ανησυχία στην Αθήνα. Δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε κακό αυτό. Ωστόσο νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας μια από τις -πάντα σοφές- ελληνικές παροιμίες: “Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει”…

Στην περίπτωση του Ερντογάν φαίνεται ότι έχουμε να κάνουmε μe ένα σκύλο που θέλει πάρα πολύ να δαγκώσει… Κι όσο δεν το κάνει τόσο πιο δυνατά γαβγίζει! Τι εννοούμε;

Ο Ερντογάν δείχνει ότι επιδιώκει την κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά.
Τρεις παράγοντες τον κάνουν διστακτικό και αναποφάσιστο:

Θέλει να του δοθεί αφορμή που θα την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι στη διεθνή κοινή γνώμη. Η επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο είχε άλλοθι το πραξικόπημα. Στα Ίμια οι Τούρκοι “πιάστηκαν” από την “φθηνή” δικαιολογία της παρουσίας βατραχανθρώπων στη μία βραχονησίδα. Πάντα θέλουν μια δήθεν αφορμή και δικαιολογία για τις ακρότητές τους…

Θέλει να έχει αν όχι το “πράσινο φως”, τουλάχιστον την σιωπή των “μεγάλων”. Σe ότι έχει κάνει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας αυτά τα είχε εξασφαλίσει.

Θέλει όπως όλοι οι Τούρκοι να είναι απολύτως σίγουρος ότι αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει θα έχει επιτυχία. Οι Τούρκοι είναι πάντα σιγουρατζήδες.

Αυτό το τελευταίο δεν έχει να κάνει με την στρατιωτική ετοιμότητα της Ελλάδας. Αυτή, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι δεδομένη. Η Άγκυρα πάντα ήξερε ότι στρατιωτικά θα είχε να αντιμετωπίσει έναν αξιόπιστο αντίπαλο, ο οποίος όμως για να μπορέσει να αντιδράσει και να λειτουργήσει χρειάζεται πάντα την πολιτική κατεύθυνση και εντολή. Γι αυτό και επιλέγει πάντα να “χτυπά” όταν καταλαβαίνει ότι στην Αθήνα επικρατεί αναστάτωση, σύγκρουση, διχόνοια ή κενό εξουσίας! Όλα πολύ συνηθισμένα στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Αν ο Ερντογάν και το καθεστώς του πεισθούν ότι η πολιτική εξουσία των Αθηνών είναι τελείως αδύναμη να πάρει αποφάσεις και να αντιδράσει, τότε θα μας προκύψει η ελληνοτουρική κρίση που φοβόμαστε και συζητάμε το τελευταίο διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σκύλος θα συνεχίσει να γαβγίζει μανιασμένα αλλά να δαγκώσει δεν θα τολμήσει.

Όσο απλό κι αν είναι για τους απλούς πολίτες τόσο δύσκολο φαίνεται για τους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας πραγματικότητας. Τα κομματικά πάθη, μίση και φιλοδοξίες δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις “τυφλώνουν” τους επίδοξους σωτήρες μας.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα το καταλάβουν.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]