Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταργούν τη θέση… του πρωθυπουργού τώρα στην Τουρκία!


Τί άλλο θα προκύψει στη σύγχρονη «αυλή των θαυμάτων» που είναι η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Τί να τον κάνουν τον πρωθυπουργό πλέον στην Τουρκία, αφού έχουν «σουλτάνο»; Κι όμως, αυτό αποφάσισε ο «πολυχρονεμένος» προφανώς για να σταματήσει να έχει άλλο ένα κέντρο εξουσίας, έστω και υποδεέστερης, που θα μπορούσε δυνητικά να τον αμφισβητήσει…

Στο πλαίσιο μετάβασης της Τουρκίας στο πολιτικό σύστημα της Προεδρικής «Δημοκρατίας», φαίνεται πως θα αποφασίσουν απλά την αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων που θα έχουν χωριστεί σε τομείς και θα συνεπικουρούν τον Ερντογάν στο έργο του, ή μάλλον για την ακρίβεια, θα εκτελούν τις εντολές του, ενώ αυτός θα εμφανίζεται για να υπογράφει…

Εν ολίγοις, τυπικά θα αντιγράψουν το σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο που θα αυξήσουν τον αριθμό των αντιπροέδρων, με τους πολιτικούς υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου να λένε, ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να προωθηθούν για να σταματήσει να υπάρχει… πολιτική σύγχυση!

Κι όλα αυτά, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται να καταθέσουν στο Κοινοβούλιο την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση… και όποιος τολμά ας υψώσει λόγο αντίδρασης, με τη φόρα που έχει πάρει ο Ερντογάν και τους βάζει όλους φυλακή, χρεώνοντάς τους σχέσεις με τον ιμάμη Γκιουλέν!

Για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP, το οποίο διαθέτει 317 έδρες στο Κοινοβούλιο, χρειάζεται 13 επιπλέον ψήφους για να μπορέσει να προκηρυχθεί δημοψήφισμα… αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όμως, εξαιτίας της συνεργασίας των εθνικιστών του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, προσθέτοντας 40 ψήφους, όσες οι έδρες του κόμματος στη Βουλή.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]