Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην αντιστράτηγος "κράζει" τον Καμμένο

Μετά τον σάλο της καταγγελίας του αντιστράτηγου, κυκλοφόρησε η παραπάνω φωτογαφία με τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο να φορά τη στολή η οποία όμως δέχτηκε την ευγενική χορηγία του φωτομοντάζ στο αριστερό μέρος από όπου και διαγράφηκε η λέξη Ο.Υ.Κ.
Η ένοχη σιωπή των στρατηγών
και οι περιφερόμενοι πεμπτοφαλαγγίτες του Ελληνισμού

Η τελευταία του εμφάνιση με στρατιωτική στολή που έφερε διακριτικά της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, της πιο επίλεκτης ομάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που έφερε ακόμη μια οργισμένη αντίδραση, και αυτή από τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Δρακωνάκη που με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύσει στη σελίδα του στο facebook, επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο και τον ρωτά με ποιο ηθικό δικαίωμα φορά τη στολή του Υποβρύχιου Καταστροφέα.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του Aντιστράτηγου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας

Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα.

Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπό τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.

Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος. Aυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, από τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.

Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην φωτογραφία χωρίς το "μοντάζ" της διαγραφής των ΟΥΚ
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν “δικό” τους, επειδή φορέσατε στολή; Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Έβρο και τα νησιά, ή βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω από αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή; Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας; Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του; Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό από το αεροπλάνο, βλέποντας από κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι;

Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει από το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά; Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα;

Κύριε Υπουργέ,

Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δει ούτε στον ύπνο σας.

Αν μετά από αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε. Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ’ αυτή σας την πράξη.

Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό προς το θεσμό του Υπουργού

Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
Αντιστράτηγος ε.α

Σχόλιο ιστολογίου: Ο συγκεκριμένος αντιστράτηγος ε.α. είναι από τους ελάχιστους που τόλμησαν (έστω και εν αποστρατεία) να σταθούν στο ύψος του αξιώματός τους και να υπερασπισθούν το ήθος και τις βασικές αρχές και αξίες του ελληνικού στρατεύματος. Σε αντίθεση με κάποια περιφερόμενα κνώδαλα, εν αποστρατεία ανώτατους αξιωματικούς που μεστοί πολιτικών υποχρεώσεων κινούνται ως "πολίτες" με μοναδικό μέλημα την αποδιοργάνωση, την χειραγώγηση και τον εξευτελισμό πολιτικών φορέων που έχουν την δυναμική να αναστρέψουν την παρούσα πολιτική ανωμαλία που καταστρέφει τη χώρα. Ο αντιστράτηγος Ιωάννης Δρακωνάκης, δεν δίστασε να υπενθυμίσει στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο πως δεν έχει το δικαίωμα να φορά διακριτικά τα οποία αποδίδονται σε άνδρες ειδικών ικανοτήτων και αποδεδειγμένου θάρρους, σε αντίθεση με ένα πλήθος νυν και πρώην ανώτατων αξιωματικών που προτάσσουν την "καριέρα" ή την πολιτική τους ματαιοδοξία και επιλέγουν να σιωπούν στις προσβολές του ίδιου του ΥΕΘΑ προς το στράτευμα. Ο συγκεκριμένος εν αποστρατεία αντιστράτηγος απέδειξε -με τον σχολιασμό του προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο- πως είναι ένας έντιμος και θαρραλέος έλληνας αξιωματικός, σε αντίθεση με άλλους ομόβαθμούς του που σωπαίνουν στα όσα συμβαίνουν και ντροπιάζουν τη στολή που φοράνε, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παίζουν ενσυνείδητα το ρόλο του πεμπτοφαλαγγίτη και του "δούρειου ίππου" εις βάρος της πίστης και της πατρίδας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Τα σύμβολα παραμένουν σύμβολα ανάλογα με την παρουσίαση τους ,τον χώρο,και το πρόσωπο που τα έχει εκείνη την στιγμή.
    Άρα τα ράσα δέν κάνουν τον παπά!!!
    Στο θέατρο της σημερινής πραγματικότητας του χώρου έμπεριέχει και τέτοιους ρόλους,καλά θα κάνει ο Στρατηγός να το χωνέψει μιάς και απο ότι φένεται του έρχεται βαρύ.
    Το κακό λοιπόν δέν είναι απλός πως εκφιλίζουν τα διακρητικά ,αλλά την ίδια την ουσίαόπως π.χ. όταν ο αστείος Πάγκαλος διέταξε επιτελείς να κατεβάσουν βάτραχοι την Ελληνική σημαία απο τα Ίμια το 1996 ,αλήθεια ο στρατηγός που ήταν τότε;

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη εμείς τώρα πρέπει να υποθέσουμε ότι εσύ το έχεις χωνέψει το ότι ένας καραγκιόζης της πολιτικής περιφέρεται χρησιμοποιώντας χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα σύμβολα του στρατού, επειδή απλά και μόνο είναι υπουργός Άμυνας. Κι επειδή προσεγγίζεις πολύ σοβαρά το σήμερα διάλεξες να το συγκρίνεις με τα Ίμια, αλλά δεν διάλεξες να θυμηθείς το στεφάνι που πέταξε ο υπουργός στα Ίμια και δεν τόλμησε να κατέβει στη βραχινησίδα

      Διαγραφή
  2. Ή η στολή είναι θαυματουργή ή αδυνάτισε το β#δι.
    Αφήστε τον άνθρωπο στην ξεφτίλα του. Προς Θεού δεν είναι γερμανοτσολιάς, ούτε ψήφισε μνημόνιο. Τι απωθημένα έχει και κυκλοφορεί σαν το καρναβάλι του Rio de Janeiro; Προφανώς ο εν λόγω κύριος ανάλογα με τα υπουργεία που αναλαμβάνει έχει και την ανάλογη -αποκριάτικη- αμφίεση. Γελοίος γίνεται και δεν το καταλαβαίνει ο "στα 4".
    Πανάρα έρχονται οι θεσμοί, ετοιμάσου για νέο φορμάρισμα και άσε τα μασκαραλίκια.
    Στις μάχες μόνο ένας ήταν στην πρώτη γραμμή και αυτός ήταν ο Αλέξανδρος ο Γ', κανένας άλλος στρατάρχα πανάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 42 χρονια ΦΑΝΕΡΑ καταλυουν σιγα σιγτυπος α το κρατος και διαλυουν την Πατριδα και ο κυριος με τον πρασινο μπερε δεν μπορεσε να τους σταματησει , ως επρεπε , και τωρα που την αποικησαν και την παρεδωσαν σε ξενα κεντρα ΦΑΝΕΡΟΤΑΤΑ , ο κυριος με τον πρασινο μπερε ...περι τινος τυρβαζει ? Και μαλιστα ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ;
    Εμπρος λοιπων ολοι εσεις που δεν κανατε το καθηκον σας οταν επρεπε , μπητε μπροστα και καλεστε τους Ελληνες να ελθουν να παρουν την κλεμενη εξουσια μας .
    Ολα τα αλλα ειναι απλα τριχες και μαλιστα κατσαρες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]