Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο εθνικό σύνθημα

Του Σπυρίδωνος Τσάλλα 


“Οδηγός μου το συμφέρον και η ασφάλεια της Πατρίδος” δήλωσε ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 1952, μετά τη θριαμβευτική νίκη του Ελληνικού Συναγερμού. “Σύνθημά μας: η εργασία.” Κανελλόπουλος, Μαρκεζίνης και Στεφανόπουλος, η “πεφωτισμένη Δεξιά”, δημιούργησαν το κατάλληλο περιεχόμενο που επικοινωνήθηκε από τον βραχίονα της μέχρι τότε υποστήριξης των Φιλελεύθερων. Η εθνική πανστρατιά ήταν στοχευμένη και, γιαυτό το λόγο, πέτυχε.

Εθνική χωρίς να περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων; Προφανώς. Όσοι πολιτικοί έχουν εθνομηδενιστική ροπή είναι ανέφικτο, αν όχι εφιαλτικό και διχαστικό, να συμπεριλαμβάνονται σε αντιθέτου κατεύθυνσης ένωση. Σκοπός του Παπάγου ήταν να επιτευχθεί συμμαχία μεταξύ των τότε εθνικώς σκεπτόμενων πολιτικών δυνάμεων και κυρίως “να αποκλεισθούν από την νέαν Βουλήν όχι μόνον ο Κομμουνισμός, αλλά και τα ασήμαντα μικρά κόμματα των οποίων η παρουσία επενεργεί διαλυτικώς και αποσυνθετικώς, και διευκολύνει διά της ακυβερνησίας την κομμουνιστικήν διείσδυσιν”.

Τα συστήματα επιβολής τεχνητής ανισότητας, όπως λ.χ. η (νεο)φεουδαρχία, ο κομμουνισμός και ο (εθνικο)σοσιαλισμός, είναι μη συμβατά με την αξιοκρατία. Ως εκ τούτου, το νέο εθνικό σύνθημα δεν μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων ούτε να είναι αρεστό σε ολιγαρχικούς παραγωγούς πολιτικών στρεβλώσεων ή σε οικονομικές και κοινωνικές βδέλλες της ιδιωτικής οικονομίας. Υπάρχουν δύο παρατάξεις: η Δημοκρατική Παράταξη (κεντροαριστερά), που ταυτίζεται ιδεολογικά με την τεχνητή ανισότητα, και η Πολιτειακή Παράταξη (Δεξιά), που ταυτίζεται ιδεολογικά με την αξιοκρατία. Η εξυπηρέτηση διεθνικών ή/και ολιγαρχικών συμφερόντων, τα οποία χρησιμοποιούν κατά το δοκούν χειραγωγούμενες δημοκρατικές διαδικασίες εις όφελος υπερεθνικών δομών, είναι μαθηματικώς αντίθετα με “το συμφέρον και την ασφάλεια της Πατρίδας”.

Σαράντα τόσα χρόνια κάποιοι αρμένιζαν στραβά ως προς τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του πληθυσμού της και τώρα την κατηγορούν ως στραβό γιαλό, αφού πρώτα την άδειασαν για να διασφαλίσουν τα προσωπικά τους κέρδη. Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι αυτή η μη παραγωγική κάστα, η οποία επηρρεάζει θεσμούς και πολιτειακή ισορροπία, αποδείχθηκε εθνικά επιζήμια: μόνο πήρε από την Πατρίδα, και μάλιστα προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη καταστροφή στην ποιότητα, την ποσότητα και τον πλούτο του πληθυσμού ως σύνολο. Αντιστοίχως, είναι εύλογο να θεωρήσει ότι αυτή η δυσαρμονία πρέπει να διορθωθεί.

Τί χρειάζεται λοιπόν η Πατρίδα;

  • Ένα νέο εθνικό σύνθημα, το οποίο είναι η επιχειρηματικότητα. Απλοί και τίμιοι κανόνες, κίνητρα για παραγωγή και δημιουργία πλούτου που θα μοιράζεται αξιοκρατικά, από μηδενική βάση, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι εξωθεσμικά. Μόνο η πλήρης εμπέδωση αυτού του συνθήματος στην οικονομία, στις κρατικές δομές, στην εξωτερική πολιτική, στην εθνική μηχανική ως καθοριστή εξέλιξης, θα μπορέσει να παράξει υγιή θεμέλια για την ανόρθωση της χώρας.
  • Φιλική Εταιρία ως εργαστήριο για τη μόχλευση του στοχασμού της σημερινής “πεφωτισμένης Δεξιάς” και τη διάχυση της πρακτικής φιλοσοφίας που απαιτείται ούτως ώστε ο σεβασμός στις νέες δομές πνευματικής πειθαρχίας υπό των “Εφόρων της Σπάρτης” να προκύπτει από την πραγματική, ιστορικά επιβεβαιωμένη ιδιότητά τους.
  • Αρθρογραφία όπως το “Θα είναι η ύστατη προσπάθεια υπέρ του αστικού καθεστώτος.” της 11ης Νοεμβρίου 1952 από το συγκρότημα Λαμπράκη: “είναι ο μόνος Ελλην σήμερα, που δύναται να αναλάβη με αισιόδοξον προοπτικήν τον δύσκολον αγώνα της σωτηρίας τον Εθνους και τον αστικού καθεστώτος. […] Οι άλλοι, ας ομιλούν όσον θέλουν από τους εξώστας περί «Κοινωνικής Δικαιοσύνης». Κανείς δεν τους πιστεύει, διότι ως Κυβερνήται απέδειξαν ότι δεν είναι εις θέσιν να την πραγματοποιήσουν».
Η αναφορά στον αντίστοιχο Εθνικό Ηγέτη με το σθένος και τη σοφία να είναι τόσο ταπεινός ώστε να ηγηθεί υπό την καθοδήγηση της “πεφωτισμένης Δεξιάς” του σήμερα παραμένει, επί του παρόντος, κενή. Σθένος μεν υπάρχει σε αρκετούς, αλλά υπολείπονται σε ταπεινότητα. Δεν υπάρχει αρκετή σοφία, τόση ορατότητα ώστε να γίνει αντιληπτό ότι δεν φαίνεται τίποτα.

* Ο Σπυρίδωνας Τσάλλας είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Μηχανικής και Ανάπτυξης
Δημοσιεύτηκε στην "Εστία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

29 σχόλια :

  1. ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΔΙΑΣΜΟ.
    ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ...ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΑΠΛΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ" ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΜΟΥΣ..
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ,ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΛΠ.
    ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ" ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ.
    ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΡΑ "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΑ" ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑΜ
    ΑΥΤΗ Η "ΔΕΞΙΑ" ΑΞΙΖΕΙ ΦΤΥΣΙΜΟ.

    ΟΥΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.
      Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΛΕΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

      Διαγραφή
    2. Παράταξη εθνικώς σκεπτόμενη (υπό την έννοια ατόμων) υπάρχει καθώς και πολιτικός φορέας.
      Μιλάμε για τον Λαϊκό Σύνδεσμο-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ.
      ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    4. Ποιος φιλόσοφος δημοσιολόγος βρε παιδιά; Έχει το άρθρο κανένα νόημα; Τι μας λέει; Ούτε ο ... φιλόσοφος δεν ξέρει.

      Διαγραφή
  2. Σε ποιον "παρόντα" κόσμο ζείτε κ.Τσάλλα; Στην Ελλάδα πάντως όχι.

    Για τα υπόλοιπα με έχει καλύψει ο πρώτος σχολιαστής (10:43)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νέο εθνικό σύνθημα ειναι η επιχειρηματικότητα; Άρα άμα έρθει ο τούρκος να πάρει κανάλι αύριο μεθαύριο θα προωθεί το εθνικό σύνθημα; Καλά μυαλά για να μη πω καλά κρασιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη αυτή η συζήτηση.
    Είναι μια μικρογραφία της κατάστασης στην κοινωνία.

    Όσοι συμφωνούν, ξεκινούν με τη δήλωση ότι διαφωνούν και λένε την άποψή τους που, αν είχαν μελετήσει λίγο πιο προσεκτικά, θα είχαν διαπιστώσει ότι συμπίπτει με όσα λέει ο φιλόσοφος στο άρθρο.

    Όσοι διαφωνούν, είτε δε ξέρουν το λόγο, είτε ντρέπονται να τον πουν, είτε τον λένε και αποδεικνύεται ότι είναι εκτός θέματος.

    Συμπέρασμα: οι εθνομηδενιστές συσπειρώνονται στη Δημοκρατική Παράταξη διότι τους ενδιαφέρει να φάνε ένα κομμάτι σάρκας από την πατρίδα. Διαφωνούν μεταξύ τους αλλά δεν ξεχνούν τον κύριο στόχο (εθνομηδενισμό), χωρίς τον οποίο δεν πετυχαίνουν τον προσωπικό τους. Οι πατριώτες δεν έχουν αρκούντως ανεπτυγμένη την αίσθηση της συστράτευσης για ένα κοινό σκοπό μέχρι να διασφαλίσουν τη θέση που νομίζουν ότι δικαιούνται στο μετά την ανάκτηση της πατρίδας οικοδόμημα, γιαυτό και η πατρίδα χάνεται. Κομμουνιστική λογική, πολλά τα κατάλοιπα πετυχημένων επιχειρήσεων informational warfare των δυνάμεων της αντίπαλης παράταξης από εποχής Μάο, του εκδότη του περιοδικού Yale in China. "Σθένος μεν υπάρχει σε αρκετούς, αλλά υπολείπονται σε ταπεινότητα. Δεν υπάρχει αρκετή σοφία, τόση ορατότητα ώστε να γίνει αντιληπτό ότι δεν φαίνεται τίποτα." Οι πατριώτες ευθύνονται που χάνεται η πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναλαμβάνω ποιος φιλόσοφος;;; Κατά τα άλλα η διαφωνία είναι η ενδεδειγμένη πράξη αφού το κείμενο δεν έχει αρχή μέση και τέλος. Απορώ γιατί γράφτηκε.

      Διαγραφή
    2. Ο συντάκτης του άρθρου έκανε ένα σοβαρό λάθος, από τη στιγμή που αποφάσισε να γράψει καταθέτοντας την πολιτική λογική απέναντι στην πολιτική παράνοια που έχει καταλάβει όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και μια μερίδα των πολιτών της, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους πιστεύουν πως ο πολιτικός λόγος μπορεί να αντικατασταθεί από άναρθρες κραυγές, επιβεβαιώνοντας την πολιτική ζούγκλα στην οποία πλέον ζούμε. Λογικότατο, λοιπόν, το αποτέλεσμα της απόπειρας ανθρωποφαγίας αφού καταγράφεται ισχυρότατη έλλειψη πολιτικού συγκροτημένου λόγου, η οποία και αντικαθίσταται από λεκτικές επιθέσεις λόγω της ανυπαρξίας επιχειρημάτων. Προσωπικά, θεωρώ πως η αδυναμία του σύγχρονου έλληνα να διαβάσει συγκροτημένα ή να διαβάσει περισσότερες από 10 γραμμές κειμένου, τον οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς στον αυτοχειριασμό του, αφού πιστεύει στο δικό του αλάθητο ή στο αλάθητο της ό,ποιας (στερούμενης πολιτικών επιχειρημάτων) επιλογής του

      Διαγραφή
    3. ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
      Η' ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ, Η' ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΙΚΡΙΑ, ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
      ΠΑΝΤΩΣ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
    4. Εικαζόμενε γνωστέ ανώνυμε και Anaconda: ρωτώ συνεχώς ποιος φιλόσοφος, γιατί είναι άσχημο να γράφει τις ενα κείμενο, να σχολιάζει ο ίδιος με ψευδώνυμο το κείμενο του και να αποκαλεί τον εαυτό του φιλόσοφο!! Ούτε ο Αριστοτελης δεν θα το εκανε και το κάνει ο συγγραφέας.

      Διαγραφή
    5. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2016 - 11:27 π.μ.

      Διαγραφή
    6. ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ;;

      Διαγραφή
    7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2016 - 12:16 μ.μ. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ: ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ...

      ΕΙΠΑΜΕ Ανώνυμος25 Αυγούστου 2016 - 12:16 μ.μ. ΝΑ ΕΞΥΨΩΝΕΙΣ -ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ- ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ "Γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει"...

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (THE BAR WAS SET TOO HIGH FOR SOME TO FOLLOW).

      ΤΑ ΥΠΟΠΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΧΑΣΩ ΛΟΓΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.

      Διαγραφή
    8. Άκου μικρέ Σπυριδωνα. Σχέση με τον Καμμένο δεν είχα και δεν έχω, άλλος ειναι αυτός που τον συμβουλευε εκ του ... σύνεγγυς. Με το άρθρο σου δεν εχω μεγάλες διαφωνίες αλλά μου εκανε αρνητική εντύπωση που αυτοαποκαλείσαι φιλόσοφος. Έστειλα ενα σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτεί αυτό. Βλέπω ότι θα διαβάσεις βέβαια γιατί από ότι φαίνεται εκτός από φιλόσοφος είσαι και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τερζης............

      Διαγραφή
    9. Να με συγχωρείτε για την παρέμβαση. Όποτε θέλω να γράψω ή να σχολιάσω, το κάνω με το όνομά μου. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά ή εικοτολογία δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για όποιον την εκφέρει. Λυπάμαι πολύ γι αυτού του είδους την παρέμβαση, αλλά καλό θα ήταν Ι.Κ. να είστε περισσότερος προσεκτικός στις ό,ποιες υποκειμενικές "λογικές" υποθέσεις σας

      Διαγραφή
    10. ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, Ο Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2016 - 10:43 π.μ., ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ, ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΣΑΛΛΑ.
      ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ;

      ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ, ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ.

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
      ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ...

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ.
      ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  5. Το να εικάζεις για σχολιαστές σε ένα κείμενο που δεν βρίσκεις λόγο ύπαρξης, αν μη τι άλλο αποτελεί παράδοξο της λογικής. Πόσο δε μάλλον όταν ο λόγος του σχολιασμού είναι απλά αφοριστικός και παντελώς ελλιπής επιχειρημάτων. Δεν θα τολμήσω να κάνω υπόθεση πολιτικού προσανατολισμού, επειδή αποφεύγω τις εικασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απογοητεύτηκα. Διάβασα ένα καλό πολιτικό κείμενο και διαπίστωσα πως κάποιος σχολιαστής αποφάσισε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάντως έχω διαπιστώσει πως οι γυριστρούληδες του διαδικτύου λένε πολλά για όλους αλλά ποτέ δεν έχουν κάτι να προτέινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΑΣΗ...ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
      ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΥΛΗ ΔΑΓΚΩΤΟ!
      ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!
      ΤΕΛΟΣ!

      Διαγραφή
  8. Συμπέρασμα:

    Οι πατριώτες δεν έχουν αρκούντως ανεπτυγμένη την αίσθηση της συστράτευσης για ένα κοινό σκοπό μέχρι να διασφαλίσουν τη θέση που νομίζουν ότι δικαιούνται στο μετά την ανάκτηση της πατρίδας οικοδόμημα, γιαυτό και η πατρίδα χάνεται.

    Οι πατριώτες ευθύνονται που χάνεται η πατρίδα.

    Προσυπογράφω το σχόλιο του Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2016 - 12:09 μ.μ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πατριδα ΧΑΘΗΚΕ , επειδη ολοι σας ειστε πλαπλαδες ...κοκοκο και αυγο τιποτα .
      Ποσοι απο εσας εχουν κατα νου να κανουν εστω και τωρα αντισταση ; ΚΑΝΕΝΑΣ σας .
      Ποσοι απο εσας ειναι ετοιμοι να αντιμετωπισουν την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ λιμοκτονια ; Το λεπιδι των λαθρεποικων διποδων ; ΟΥΔΕΙΣ .
      Μονο σχολια να γραφετε ξερετε μπουρδολοαμπελοφιλοσοφοντας ειστε ικανοι και μεχρι εκει .

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
      ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ Η' ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΓΑΖΩΝ.
      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΓΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη εαν σε προκαλεσα , αλλα απευθυνομαι σε ολους οσους σχολιαζουν αμπελοφιλοσοφοντας .

      Διαγραφή
  9. χαχαχααα απολαυστικοι οι διαλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετα την διαδικτυακη προσκληση απο τον ανακοντα για περισσοτερη μελετη του κειμενου ,βρισκω ακομα πιο απολαυστικους τους διαλογους που αναγκατικα ξαναδιαβασα.καλα κρασια ,λοιπον.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]