Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αριστερός νεοφιλελευθερισμός

Ο δεξιός νεοφιλελευθερισμός, όσο απάνθρωπος και αν είναι, τον βλέπει κανείς καθαρά, οπότε μπορεί να αμυνθεί καλύτερα - όπως στο παράδειγμα του στρατιωτικού πολέμου, ο οποίος είναι μεν πολύ καταστροφικός, αλλά ο εχθρός φαίνεται ενώ, ακόμη και αν τον χάσει κανείς συνεχίζει να μάχεται, δημιουργώντας αργότερα ομάδες αντίστασης. Κάποια στιγμή δε κατορθώνει να απελευθερωθεί, οπότε η χώρα του ανακτά την εθνική της κυριαρχία.

Ο αριστερός νεοφιλελευθερισμός όμως, η σύγχρονη εξέλιξη του έτσι όπως διαπιστώνεται στην Ελλάδα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό - ειδικά όταν ασκείται από προικισμένους δημαγωγούς και εκ πεποιθήσεως ψεύτες. Το βασικό του στοιχείο είναι το ότι, ο εχθρός δεν φαίνεται οπότε, αφού δεν τον βλέπει κανείς καθαρά, δεν μπορεί να αμυνθεί σωστά και δεν αντιστέκεται - πόσο μάλλον όταν δεν διακρίνει εναλλακτικές δυνατότητες.

Μοιάζει κατά κάποιον τρόπο με τον οικονομικό πόλεμο, όπου μία χώρα τελικά καταστρέφεται μεθοδικά και εξαγοράζεται, χάνοντας τα εδάφη και τις επιχειρήσεις της, χωρίς να μπορεί καν να αντιδράσει - ενώ φυσικά δεν δημιουργούνται ομάδες αντίστασης, αφού ο εχθρός δεν φαίνεται καθόλου. Το χειρότερο όλων δε είναι το ότι, η κατοχή της επεκτείνεται στο διηνεκές - αφού σχεδόν ποτέ δεν ανακτά την εθνική της κυριαρχία.

Βασίλης Βιλιάρδος
Πηγή Facebook



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]