Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το Top Gun στο Top Kam μία καρέκλα δρόμος...

Υπουργός «ταρατατζούμ» με πρωθυπουργικό «αεροταξί» και F4

Καλά, αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας τρελάνει. Στις ΗΠΑ δεν είχε πάει πριν από δυο εβδομάδες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μάλιστα, για εορτασμούς της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου; Τώρα, γιατί πηγαίνει στις ΗΠΑ, πάλι για τους εορτασμούς της ίδιας εθνικής εορτής ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας; Η εξήγηση που δίδεται, είναι μια: Ο κ.Βίτσας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, για τις επίσημες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, που περιλαμβάνουν δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν και, κατόπιν, παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Τότε, τι πήγε να κάνει ο κ.Καμμένος στις ΗΠΑ; Και δεν πήγε σαν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με δική του, ιδιωτική πρωτοβουλία; Α, αυτός πήγε στις 20 Μαρτίου για να παραβρεθεί στις -ανεπίσημες;- εκδηλώσεις της Ομογένειας, στην Τάμπα της Φλόριντα. Μια επίσκεψη, συνοδευόμενη από πολλά ταρατατζούμ της στρατιωτικής μπάντας που μετέβη εκεί, για την τόνωση του «εθνικού ηθικού», που, όμως, σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, στοίχισε τουλάχιστον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα πολίτη.

Τόσο το παραπάνω συμβάν, όσο και αρκετά άλλα, πέραν του κωμικού, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση της κυβέρνησής του, έχει εκχωρήσει –μέχρι νεωτέρας, βέβαια- το υπουργείο Άμυνας, εν λευκώ στη «δικαιοδοσία» του κ.Καμμένου. Η δε (κατά)χρηση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, το οποίο όπως είναι γνωστό ανήκει στην ευθύνη της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον υπουργό, είναι μια ακόμη «λεπτομέρεια» σε αυτό το σκηνικό. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας, μόλις πρόσφατα, την πρωταπριλιά, μετέβη στην Κύπρο για την εθνική εορτή της μεγαλονήσου, πάλι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να δεχθεί, και αυτή τη φορά, τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν είναι μόνο ο κ.Καμμένος που κάνει (κατά)χρηση του VIP αεροσκάφους. Στην πραγματικότητα, οι υπουργοί το χρησιμοποιούν τόσο πολύ, που μάλλον το έχουν μετατρέψει σε «αεροταξί». Όμως, περισσότερο από όλους, ήταν ο κ.Καμμένος, ο οποίος, προτού γίνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι για ψύλλου πήδημα κυβερνητικοί, κρατικοί παράγοντες και στελέχη ταξίδευαν με ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τώρα, ο ίδιος το κάνει σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, πάντως, δεν πιστεύουμε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν που πέρυσι, μετά τον Ιανουάριο, διαφήμιζε με άκρως λαϊκιστικό τρόπο τα ταξίδια της με αεροσκάφη της γραμμής στην οικονομική θέση. Η Ελλάδα πρέπει να έχει αξιοπρεπές πρόσωπο στο εξωτερικό. Επιπλέον, όταν χρειάζεται, για σοβαρό λόγο, να κινηθεί γρήγορα κάποιος κυβερνητικός παράγων στο εξωτερικό, εννοείται ότι θα πρέπει να του δοθεί το αεροσκάφος. Να γίνεται αυτό που επιβάλλει το πρωτόκολλο, κοντολογίς. Όχι όμως να κάνει «μόστρα» καθένας, καίγοντας μερικές χιλιάδες ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού σε κάθε του βόλτα. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό κάποιοι; Σάμπως έχουν πεινάσει ποτέ τους;

Ιπτάμενος και πολυπράγμων

Ο κ.Καμμένος, ωστόσο, δεν πτοείται από τις κατηγορίες σε βάρος του. Το αντίθετο. Με κάθε ευκαιρία, είτε πρόκειται για στρατιωτική άσκηση, είτε για επίσκεψη ξένου παράγοντα στο υπουργείο Άμυνας, το … διασκεδάζει αρκούντως, φροντίζοντας, βέβαια, πάντα να το διαφημίζει στα ΜΜΕ. Προσέξτε, το «υπερεντατικό» πρόγραμμά του. Στις 5 Απριλίου, όχι μόνον παρέστη στην άσκηση «Ηνίοχος 2016», όπου περιχαρής κάθισε μαζί με εκπροσώπους της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ και των ΗΠΑ (μετείχαν με αεροσκάφη τους στην άσκηση), αλλά οι «πολεμιστές» της ελληνικής ΠΑ τον πέταξαν με F-4. Δεν πειράζει αν πέταξε με παλιό μοντέλο, παρ’ ότι πάλι έκαψε μερικές χιλιάδες ευρώ σε καύσιμα. Το έκανε για να τονώσει το ηθικό των ΕΔ. Άντε, με το καλό, την άλλη φορά να πετάξει με F-16. ‘Η δεν θα αντέξει τα “G”;

Την αμέσως επόμενη ημέρα, υποδέχτηκε τον υπουργό Άμυνας της Αυστρίας με μπάντα στο Σύνταγμα και στο «Πεντάγωνο», και την επόμενη, πάλι τα ίδια σε Σύνταγμα και Χολαργό, με τον Βούλγαρο ομόλογό του. Απορίας άξιον είναι, πως με τόσο «βαρύ» πρόγραμμα, βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα –ιδιαίτερα σοβαρά- προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ή, εν πάση περιπτώσει, με το Μεταναστευτικό. Από το Μεταναστευτικό την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας (έχει τοποθετηθεί και επικεφαλής του Συντονιστικού) να κάνει τη «βρώμικη δουλειά». Αλίμονο, ο κ.Καμμένος ασχολείται και παραασχολείται. Για την ακρίβεια, όχι τόσο με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ή πως θα πιέσει στο ΝΑΤΟ να δραστηριοποιηθεί επιτέλους η ναυτική δύναμή του στο ανατολικό Αιγαίο, όσο με τον Μουζάλα. Θα θυμούνται, βέβαια, άπαντες τον κ.Καμμένο να ζητάει ντε και καλά την παραίτηση του κ.Μουζάλα για το «Μακεδονία», ακόμα κι’ όταν ο δεύτερος ζήτησε «συγγνώμη», και τελικά ο υπουργός Άμυνας να μένει στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «εγώ δεν στηρίζω Μουζάλα, αλλά Τσίπρα». Πλέον, και η λέξη «φαιδρότης» έχει χάσει το νόημά της. Να σημειωθεί πάντως, ότι η περιπέτεια Μουζάλα με την υγεία του, προ ημερών, δεν φαίνεται να είναι και τόσο απλή.

Τα «παράπονα» Συριζαίων υπουργών που εμπλέκονται με το Μεταναστευτικό για τον –ακόμα και σήμερα- παρελκυστικό ρόλο Καμμένου σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, δίνουν και παίρνουν προς το μέγαρο Μαξίμου. Ακόμα και για σκόπιμες καθυστερήσεις στη διαμόρφωση κέντρων φιλοξενίας για μετανάστες, ειδικά στη Β.Ελλάδα, τον κατηγορούν. Ο κ.Καμμένος, όμως, είναι απτόητος. Αν και ο ίδιος υπερηφανευόταν ότι ήταν αυτός που δεν ήθελε να φτιαχτούν κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα, όταν η χώρα μας απειλήθηκε με τελεσίγραφο για έξοδό της από τη συνθήκη Σενγκέν, άρχισε να «τρέχει» τις Ένοπλες Δυνάμεις για να στήνουν το ένα κέντρο κατόπιν του άλλου. Έτσι, στήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ περί τα 25 κέντρα (τα μισά από το σύνολο), τα οποία και διαχειρίζονται οι ΕΔ. Εκεί ζουν πάνω από 25.000 άτομα. Στο μεταξύ, το προσωπικό των ΕΔ συνεχίζει να διαμορφώνει νέα, ενώ αναζητούνται και άλλα.

Βεβαίως, όπως ο ίδιος έλεγε σε κάθε συνέντευξη Τύπου που έδινε, τον ενδιέφερε πάνω από όλα να έχει «ευρωπαϊκό ISO» η διατροφή των μεταναστών. Και τώρα τον καταγγέλλει η αντιπολίτευση, επειδή έδωσε την διατροφή (πάνω από εκατό χιλιάδες γεύματα καθημερινώς) σε ιδιωτικά κέτερινγκ. Όπως επίσης, συνεχίζει να δηλώνει και τώρα ότι τον ενδιαφέρουν τα παιδιά προσφυγόπουλα που φτάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα, και γι’ αυτό τονίζει σε υψηλούς τόνους μάλιστα, ότι πρέπει να αποκτήσει το υπουργείο Άμυνας ειδικό σύστημα καταγραφής βιομετρικών δεδομένων οφθαλμού (!). Μόνον που, εξ’ όσων πληροφορούμεθα, αυτό δεν είναι αρμοδιότητά του, αλλά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αλλά και με τις υποθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων –δεν μπορεί να πει κανείς- ασχολείται. Ωστόσο, στο μέγαρο Μαξίμου τραβάνε τα μαλλιά τους με τις πρόσφατες κρίσεις στις ΕΔ, αφού, όπως λένε κυβερνητικοί «εταίροι» του κ.Καμμένου, άφησε στις θέσεις τους πάρα πολλούς ακροδεξιούς αξιωματικούς και στα τρία Όπλα, για να συμπληρώσουν, πάντως, πως αυτοί είναι η «πελατεία» του. Από την άλλη, κοινό μυστικό είναι ότι οι δυσμενείς μεταθέσεις σε μεγάλη μερίδα Νεοδημοκρατών αξιωματικών και ιδιαίτερα στους Σαμαρικούς, είναι άνευ προηγουμένου. Αλλά και η πολυπληθής στελέχωση του επικοινωνιακού επιτελείου του με πλειάδα φίλα διακείμενων δημοσιογράφων, καθημερινώς γίνεται αντικείμενο καταγγελιών σε ιντερνετικά Μέσα και στα social media. Α, και βέβαια, μόλις πρόσφατα δεν παρέλειψε να καταθέσει στη Βουλή, σε άσχετο θέμα για κύρωση, τροπολογίες για σοβαρά θέματα, όπως η προμήθεια καυσίμων για τις ΕΔ, και η «επαναθέρμαση» ανεκτέλεστων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) από παλαιές αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων. Για να εισπράξει και εκεί επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Στα θολά νερά του Κουρδικού

Ο κ.Καμμένος, τέλος, στην προσπάθειά του να ψαρέψει εκλογική πελατεία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέστη στο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν γνωστός για την ενεργό του δράση υπέρ του ΡΚΚ και δολοφονήθηκε, ως έχει λεχθεί από πράκτορες της ΜΙΤ, το 1994. Εκεί, λοιπόν, είπε πως τότε, όταν για πρώτη φορά γινόταν λόγος για τη δημιουργία του κουρδικού κράτους, «υπήρχαν δυστυχώς κάποιοι, που κι αυτούς δε θα τους καταπιεί η ιστορία έτσι, που θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού, τη δημιουργία του κουρδικού κράτους. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν και όλοι βοηθούν τους Κούρδους αγωνιστές να κάνουν το κουρδικό κράτος».

Εμείς να ρωτήσουμε κάτι: Τώρα τα θυμήθηκε όλα αυτά ο κ.Καμμένος; Μήπως έχει ξεχάσει ότι στη δεκαετία του 1990, οι Αμερικάνοι χαρακτήριζαν, όχι μόνο το ΡΚΚ, αλλά και όλες τις προσκείμενες σε αυτό δυνάμεις, τρομοκράτες; Μάλλον, όχι, διότι, απ’ όσο ξέρουμε, εκείνη τη δεκαετία δήλωνε ότι είχε κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με τους Αμερικάνους. Όχι όπως τώρα, που ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας του κλείνει την πόρτα. Αλλά, όπως και να’χει, φανταζόμαστε ότι δεν θέλει να στενοχωρήσει τους συμμάχους μας. Άσε που τότε, οι ΡΚΚάδες στην Ελλάδα ήταν υπό την προστασία του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Πηγή Antinews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]