Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας: Δεν είναι ρατσιστές όσοι «φοβούνται» το μεταναστευτικό!

Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Παίζει δυνατά σήμερα στα Βρετανικά και επεκτείνεται και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας κκ Justin Welby στην οποία χαρακτηρίζει κατανοητό τον φόβο που εκφράζουν κάποιοι άνθρωποι καθώς θεωρούν ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί τις δομές της κοινωνίας τους, και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην στέγαση, στην αγορά εργασίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας χαρακτηρίζει ιστορικά πρωτοφανές και «ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ» το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που απαιτεί ορθή και άμεση αντιμετώπιση αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πολύ χαμηλό τον αριθμό των 20,000 προσφύγων που δήλωσε ότι θα δεχθεί η Κυβέρνηση του κ. Cameron μέχρι το 2020 οπότε λήγει η θητεία της σε σύγκριση μάλιστα με το 1.1 εκατομμύρια που δέχτηκε μόνο το 2015 η Γερμανία.

Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή και ισορροπημένη συνέντευξη, έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές αλλά αναδεικνύει και τις άδικες κατηγορίες που εύκολα εκτοξεύονται εναντίον των Ελλήνων περί ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

Εύκολα προσπερνούν κάποιοι κύκλοι εντός Ελλάδος τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα που αφορούν σε εμάς τους Έλληνες καθώς είμαστε αποδέκτες ενός προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά με κλειστά τα Βόρεια σύνορά μας και ΑΝΟΙΧΤΑ στους Τούρκους Δουλεμπόρους τα θαλάσσια σύνορά μας.

Σημειώστε τα λόγια του Βρετανού Αρχιεπισκόπου:
«Οι Βρετανοί έχουν έναν «δικαιολογημένο» φόβο της μαζικής μετανάστευσης, και είναι «απολύτως εξωφρενικό" να καταδικάζονται οι άνθρωποι που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών ως ρατσιστές…»

Περισσότερα (στα αγγλικά) εδώ: NewsSky, BBC, The Guardian, Daily Mail



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το παράκλητο έλεος του Θεού

    "11 ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου, Κύριε, ζήσεις με, ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἐξάξεις ἐκ θλίψεως τὴν ψυχήν μου· 12 καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου, ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι. (Ψ 142)".

    Τι γράφει εδώ ; ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου ; Και τι θέλει να πει αυτό ;

    Αφού διακήρυξαν την αγάπη χωρίς σύνορα, χωρίς όρους, αφού ψήφισαν αντιρατσιστικούς νόμους, νόμους περί εχθροπάθειας κλπ., αφού έκαναν τα πάντα για να δείξουν ότι δεν βάζουν τίποτα μπροστά στο χριστιανικό πρόταγμα της αγάπης, έρχονατι τώρα να μας πουν ότι θλίβονται, ότι "είναι «απολύτως εξωφρενικό" να καταδικάζονται οι άνθρωποι που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών ως ρατσιστές…»" !

    Εδώ όμως οι κυβερνήτες μας δεν θλίβονται. Χαίρονται, επειδή τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν πόσο αγαπησιάρηδες - μάλλον, αγαπητικοί - είναι. Αδιαπραγμάτευτος όρος το "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σευατόν", από ανθρώπους - οι εκάστοτε κυβερνητικοί - που δεν διαστάζουν να δείξουν πόσο αφιλάνθρωποι είναι προς τους εγχώριους ιθαγενείς. Ψηφίζουν εξοντωτικά μετρα εναντίον των ημεδαπών και υπέρ των αλλότριων δανειστών : λαθραίων χρηματοδοτών και λαθραίων προσφύγων. Κάνουν πράξη, υποτίθεται, το "αγαπήσεις τον πλησίον σου", αλλά παράλληλα, καθώς είναι θεολογικά αστοιχείωτοι και απαίδευτοι, αγνοούν ότι επικαλούνται το έλεος του Θεού.

    Τσουνάμι οι ξεσπιτωμένοι από τόπους, όπου η φωτιά άναψε από τους αγαπησιάρηδες των αγαπητικών Νόμων και των αγαπητικότατων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν θα αργήσει να τους εξολοθρεύσει το παράκλητο έλεος, προς ανακούφιση των "θλιβομένων τη ψυχή". Ήδη, αυτό ενσκήπτει επί των κεφαλών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]