Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Άρχισαν τα όργανα": Κρούσμα ηπατίδιδας στην Ειδομένη

Κρούσμα ηπατίτιδας εντοπίστηκε εχθές σε προσφυγόπουλο εννέα ετών από την Συρία που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Ειδομένης. Το παιδί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (σ.σ Ιπποκράτειο).

Η εκδήλωση κρούσματος ηπατίτιδας δεν μπορεί να προκαλέσει έκπληξη αφού σε αυτό τον εκτεταμένο βαλτότοπο και σε οικτρές συνθήκες ζούνε περί τις 14.000 άνθρωποι, εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και σε νόσους, μεταδοτικές και άλλες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό. Για τον σκοπό αυτό, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

1) Tήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως υγιεινής των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουν τουαλέτας, απολύμανση των, καθώς και χρήση καθαρού πόσιμου νερού.

2) Έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

Τι θα συμβεί, άραγε, το καλοκαίρι, με τα κουνούπια και την πιθανή μετάδοση μολυσματικών ασθενειών;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τις συνέπειες του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων μουσουλμανικής κουλτούρας θα τις υποστούμε σύντομα και θα είναι πολύ χειρότερες από οποιαδήποτε ηπατίτιδα. Αμφιβάλει κανείς ότι βρέθηκαν την Ελλάδα με οργανωμένο τουρκικό σχέδιο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα οργανα εχουν αρχισει εδω και μερικα χρονια . Εξαφανισμενες αρρωστειες θερισουν .
    Δεν γνωριζετε οτι απο τα εκατομμυρια λαθροσκατα που ζουν διπλα μας κανενας δεν εχει περασει απο καραντινα ; ρωτηστε κανα Ελληνοψυχο γιατρο και θα μαθετε τι ακριβως συμβαινει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]