Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηγέτης Χεζμπολάχ για Ισλαμικό Κράτος: Κανείς δεν μπορεί πια να στρουθοκαμηλίζει

Απηύθυνε έκκληση στους υποστηρικτές του να ενταχθούν στον αγώνα

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο που όμοιός του δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία, ο οποίος στρέφεται ενάντια στην ίδια την ανθρωπότητα» επισήμανε ο Νασράλα.
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στους υποστηρικτές του να ενταχθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας ότι η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση της οποίας είναι επικεφαλής πολεμάει τους σουνίτες τζιχαντιστές παντού στη Συρία.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο που όμοιός του δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία, ο οποίος στρέφεται ενάντια στην ίδια την ανθρωπότητα» επισήμανε ο Νασράλα σε χθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένη απειλή κατά της αντίστασης στον Λίβανο, ενός καθεστώτος στη Συρία, της κυβέρνησης του Ιράκ ή μίας ομάδας στην Υεμένη», τόνισε ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι «αυτός ο κίνδυνος αφορά τους πάντες» και ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει» και να εθελοτυφλεί.

Προτρέποντας τους κατοίκους του Λιβάνου να αντισταθούν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία αντιπροσωπεύει σύμφωνα με τον ίδιο έναν «παγκόσμιο υπαρξιακό κίνδυνο», ο Νασράλα τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί μέχρι τώρα ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν έχει αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι μέλη της οργάνωσής του μάχονται στο πλάι των δυνάμεων του Ασάντ το Ισλαμικό Κράτος σε όλη τη Συρία. Μέχρι τώρα δήλωνε ότι οι άνδρες του δρούσαν μόνο για να υπερασπίσουν τα σύνορα του Λιβάνου και τους ιερούς τόπους των σιιτών στη χώρα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]