Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ καλεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την έντονη οργή του κατά της Τουρκίας εξεδήλωσε ο θρησκευτικός ηγέτης των Σιϊτών του Ιράκ, Mukteda El Sadır, καλώντας τον ιρακινό λαό να ξεσηκωθεί σε πόλεμο κατά των Τούρκων που εισέβαλλαν παράνομα βρίσκοντας την «χρυσή» ευκαιρία στην περιοχή της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ (παλιά τους «τέχνη», όρα Κύπρος 1974 και πιο παλιά περιοχή του συριακού Hatay, 1939).

Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ μιλώντας την Παρασκευή από τον άμβωνα του τεμένους στην ιερή πόλη των Σιϊτών, Necf in Kufe, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Τουρκίας την οποία αποκάλεσε εισβολέα και κάλεσε τους πιστούς να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς.
Η δήλωση αυτή του Mukteda El Sadır, ήταν η πιο σκληρή που έχει γίνει μετά την τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ.

Την ίδια μέρα στην Βαγδάτη γίνονταν διαδηλώσεις κατά της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης έξω από την τουρκική πρεσβεία, όπου καήκαν τουρκικές σημαίες ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος.

Παράλληλα έχει αρχίσει ένα μεγάλο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα στις ιρακινές αγορές και είναι χαρακτηριστικό ότι στην μεγάλη εμπορική έκθεση που άρχισε αυτές τις μέρες στην πόλη της Βασόρας στο νότιο Ιράκ, έχουν αποκλειστεί όλες οι μεγάλες τουρκικές εμπορικές εταιρείες.

Η Τουρκία φαίνεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει άλλο ένα μέτωπο εναντίον της.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]