Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η Γερμανία στον "χορό" μαζί με τους Τούρκους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Συνεχίζονται τα επικίνδυνα παιχνίδια με την «φωτιά» καθώς κάποιοι εκεί στην Γερμανία εμφανίζονται πρόθυμοι να συνδράμουν με τους Τούρκους στα σχέδια τους να εισβάλλουν στην Συρία, με την αποστολή ακόμα και στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα υποδέχτηκε θετικά την είδηση από το Βερολίνο ότι η Γερμανία αποστέλλει στην Τουρκία 1.200 άντρες για να συμμετάσχουν σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση που αναγγέλλεται εδώ και καιρό μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί στρατιώτες υπό την διοίκηση του Γερμανού αντιστράτηγου, Volker Wieker, θα προσεδαφιστούν στο αεροδρόμιο του Ιντζιρλίκ, όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση στην Τουρκία και θα περιμένουν εκεί εντολές για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Η γερμανική στρατιωτική αποστολή έχει σκοπό να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις υποτίθεται κατά των Τζιχαντιστών, χωρίς να διευκρινίζεται με ποιον τρόπο.

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ ο Γερμανός αντιστράτηγος, Volker Wieker, ανάφερε ότι οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με την Τουρκία και την Ιορδανία για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Το μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι Γερμανοί έναντι των Κούρδων της Συρίας, τους οποίους πολλοί στην Γερμανία θεωρούν σαν συμμάχους στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών αλλά οι Τούρκοι σαν μεγάλο εχθρό τους.

Όλα αυτά βέβαια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την ήδη παρουσία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή που αυξάνονται συνεχώς. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους επιδιώκουν να προχωρήσουν στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι όταν θα έχουν ήδη περιπλεχτεί τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Όλοι μαζί λοιπόν στον μεγάλο «πανηγύρι» και το ερώτημα και για μας είναι ποια θα είναι η δική μας στάση αν θα μας ζητήσουν να συνδράμουμε σε μια συντονισμένη με τους Γερμανούς επιχείρηση, όταν η χώρα μας βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]