Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα 'ρθει σαν αστραπή!


Ο στρατάρχης Πάνος φόρεσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, σηκώθηκε όρθιος στο τζιπ και με έκδηλη συγκίνηση έδωσε ένα νεύμα στην αυτοκινητοπομπή για να ξεκινήσει. Η ώρα της εκπλήρωσης του πεπρωμένου ενός ολόκληρου Έθνους είχε φτάσει. Η πορεία προς τη δόξα μόλις είχε ξεκινήσει. Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά είχε ραντεβού με την Ιστορία. «Στην Πύλη του αγίου Ρωμανού έφυγες για αλλού κι άγγελος θα σε φέρει εδώ στον σωστό καιρό»!

Οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με τις χαμένες πατρίδες είναι φορτισμένο με πολύ συναίσθημα. Η Πόλη, η τραγωδία της Σμύρνης, η εικόνα με τα καραβάνια των προγόνων μας που έφτασαν από την Ιωνία στην αφιλόξενη, τότε, γη της μητέρας πατρίδας δημιουργούν ένα μπερδεμένο συναίσθημα.

Για όσους καταγόμαστε από εκείνα τα χώματα υπάρχει μία δικαιολογία. Έχουμε ακούσει ιστορίες από τις οικογένειές μας, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, έχουμε γεννηθεί με την αίσθηση της απώλειας. Για άλλους αυτό είναι δικαιολογημένο και για άλλους αδικαιολόγητο. Αλλά συμβαίνει!

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την καταγωγή μας, επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα στοιχείο της ταυτότητά μας. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την ιστορία μας, επειδή ένας λαός δίχως ιστορική μνήμη είναι ένας λαός δίχως μέλλον. Αλλά δεν θέλουμε και να βλέπουμε διαφόρους να εκμεταλλεύονται αυτό ακριβώς το συναίσθημα και να κτίζουν τυχοδιωκτικά της καριέρες τους. Στρατιωτικοί και πολιτικοί έχουν βάλει μέχρι και προφητείες στο στόμα αγίων ανθρώπων, για να γίνουν αρχιστράτηγοι ή βουλευτές και υπουργοί. Επιτήδειοι έχουν πλουτίσει ποντάροντας στο θρησκευτικό συναίσθημα.

Τα γεγονότα στη Συρία είναι πολύ σοβαρά από κάθε άποψη και μας αφορούν όλους. Η εξωτερική πολιτική δεν ήταν ποτέ το δυνατό μας σημείο. Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιου είδους στρατηγική από πλευράς μας. Αν ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες εξελίξεις προκύψουν. Οι χειρισμοί μας στο προσφυγικό, για παράδειγμα, ήσαν τραγικοί! Αποδείχτηκε ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διακατέχονται από ιδεοληψίες και από έναν πρωτοφανή ερασιτεχνισμό που πολλές φορές παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Όταν δεν υπάρχουν πεφωτισμένες πολιτικές σε τόσο σοβαρά θέματα, τότε δίδεται ζωτικός χώρος σε τυχοδιωκτικές πολιτικές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, έχει άποψη για όλα τα θέματα. Μαλώνει τους δανειστές, μαλώνει όσους τολμήσουν να μιλήσουν για εκλογές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν από το PSI κι όχι γιατί ο ίδιος συμμετείχε σε μία κυβέρνηση που μοίραζε αυξήσεις στις συντάξεις και τίναξε στον αέρα τα δημόσια ταμεία από τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Λες και αν δεν υπήρχε το PSI, που κόστισε στα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσαν να ζήσουν τα ταμεία δίχως την κρατική επιχορήγηση, η οποία ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Παυλόπουλος μας «μαλώνει», αν έχουμε μια διαφορετική άποψη από τον ίδιον. Για την ακρίβεια οι «κύκλοι» του. Αλλά δεν του πέρασε, προφανώς, από το μυαλό του ιδίου και των κύκλων του να συγκαλέσει μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά μας θέματα. Λεπτομέρειες…

Θα ρωτήσετε, τώρα, με ποιον θα πήγαινε σε μία τέτοια σύσκεψη η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Πλακιωτάκης που δεν ομιλεί τη γαλλική του Βαγγέλη; Άλλη τραγωδία αυτή! Σε σοβαρούς ανθρώπους έχουμε παραδώσει το μέλλον των παιδιών μας!

Κι επειδή κάποιοι πιθανόν να τρίβουν τα χέρια τους για το ενδεχόμενο να εμπλακούν σε πόλεμο η Ρωσία με την Τουρκία, επειδή έτσι μπορεί να εκπληρωθούν προφητείες που έχουν διασαλέψει τα τελευταία χρόνια την τάξη του διαδικτύου, καλό είναι να ηρεμήσουν! Κι, εν πάση περιπτώσει, το να πιστεύουν μερικοί πολίτες στον μύθο του ξανθού γένους και της απελευθέρωσης της Πόλης είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται. Εκείνο που μπορεί να μας μπλέξει χειρότερα είναι να το πιστεύουν και να ενεργούν σχετικά και άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με πιο σοβαρές αποστολές!

Θανάσης Μαυρίδης
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]